Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля споделете опит.
Автор: next_time   
Дата:   13-12-05 23:23

Не ми се иска да ви губя времето но съм начинаещ и искам да пропусна повечето капани в които се набутват новобранците.
Та по същество моля споделете кои са според вас наи-изтърканите клишета при подбора какво да се снима.На мен след обстоиния преглед из албума на саита вече ми се повдига от.
1.Филтрирани драматични облаци или залези без преден план.
2.Разни листенца предимно есенни нежно разпилляни на дефокусирана накаква работа.
3.Висящи от клончета разни работи предимно шарени и пак само те на фокус.
4.Отражения на разни работи в течности от всякакъв калибър.
5.Очи - по-скоро едно око.
Нямам предвид техническото изпълнение - нямам критерии за оценка.
Моля допълнете списъка.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля споделете опит.
Автор: anastassiu   
Дата:   13-12-05 23:29

Проблемът с тия неща, които изброяваш не е че са изтъркани, а много често са нескопосано направени. Ако го направиш с качество и стил, какво те притеснява?

Автор: Стоев   
Дата:   13-12-05 23:33

Патки [smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: seven   
Дата:   13-12-05 23:38

ewala Stoew, patki bol. [smilie5]

Автор: thor   
Дата:   13-12-05 23:40

ииииии една мазно мазно филтрирана ...патка за СтоеФФ .....[ezik] [ezik] [ezik] дето даже и едното ии Уко не е на фИкус ...[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[URL=http://img312.imageshack.us/my.php?image=ednamaznazastoeff9bp.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2011-11/itbd5439.JPG
http://img312.imageshack.us/img312/6237/ednamaznazastoeff9bp.th.jpg
[/URL]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: ogimag   
Дата:   13-12-05 23:55

Котки

Автор: tiko   
Дата:   14-12-05 09:31

... ОТ МАЗАНИЦИ ВЪВ PHOTOSHOP-A, НЕ ЗНАМ ЗАЩО ПОСЛЕ НЕПРАВИЛНО НАРИЧАНИ <<< "ИЗКУСТВО" >>>

Автор: Георги   
Дата:   14-12-05 09:35

мен ми се повдига от кретени като теб. които трябва да минават за светила в публичното пространство.

има място за всички, всеки да харесва каквото иска. без да си налага така отговорно мнението.

Дата:   14-12-05 09:43

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Tова е универсален блъф: наречи глупака "глупак" и само гледай кой ще се "върже".

Жоре, ти май от компютъра не ставаш, а? [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Човека попита нещо и му се отговори.

Всеки говори от свое име, това вдяваш ли го? Ти къде се намесваш пак недоразбрал? [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   14-12-05 09:46

nex_time цици и ***** на каки стават само за плашене на лами [ezik]

Стоев ти патките нема да закачашhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif
[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Neli78   
Дата:   14-12-05 09:49

а защо никой не протестира, че има лоши (много - и като количество и като качество) снимки на не много облечени представители на нежния пол.

Дата:   14-12-05 10:00

tik-о

мен ми е през оная работа как човека възприема нещата ми. темата е толкова тъпа, че няма и накъде. мине не мине месец и някой почва да го раздава отговорно - зато такива снимки събират толкова точки, защо това било така, а според него (великия квалитет) това било клише. ама моля ти се. има място за всички - първо прекалено малко хора от този сайт могат да го раздават така отговорно (понеже разбират достатъчно, снимат достатъчно добре и имат достатъчно добра визия и стил), и второ защо пишещия темата си мисли, че той трябва да дава насока на някой с това какво харесва или не харесва?

пълни глупости.

и с риск темата да отиде в зоната. ти адски лайновозо може ли да не се обадиш? мега ме кефят такива анонимки като теб. дето могат да бълват само в нета, защото си мислят че им дава онази анонимност и отскок, който иначе нямат. кой знае къв убитак си наживо :) айде чезни моля ти се. ръси си тъпотиите по друг адрес.

Дата:   14-12-05 10:05

[smilie18] [smilie18] [smilie18] Първо съм убитак, после те кефя - Баси вкуса имаш тогава! [smilie18] [smilie18] [smilie18] Ти май не си наясно със себе си, а...

Дата:   14-12-05 10:17

Жоро, що така със сопата през краката бре[smilie11] Човека нов и си пита, нищо лошо, и аз съм си задавал подобни въпроси, обаче ме е било страх да питам он лайн за да не ме скастрят обръгналите фотографи.[smilie5] Сега и аз съм на мнение че клишета няма а просто несполучливи фотки ма това си идва с времето и снимането, а пък нали този форум е за туй всеки да си каже квото мисли, е верно че много пъти се казват неща дето не са домислени ама благодарение на тях изпъкват умностите из форума.[thankyou] Верно че като си мълчим всички изглеждаме умници, но това е за заблуда на противника[smilie5] тъй че остави човеците-фотографи да си бъбрят каквото им е интересно и не се коси. Ай [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   14-12-05 10:21

направо е нов човека...

нов не нов. защо всички си умират да налагат мнение?

дори да има клишета. ти за сайта ли снимаш? снимаш за да изкараш еди колко си злата? или защото ти доставя удоволствие. защото чувстваш потребност? за какви клишета говорим после.

кое те кефи повече - твоя рейтингова снимка, която си я направил със съзнанието че това СЕ харчи, или снимка в която си вложил чувство, настроение, пък нека това нещо да е снимано стотици пъти преди теб? е и?

не беше ли удоволствието най-важно?

Автор: vga   
Дата:   14-12-05 10:26

И точно тук идва и моето чудене-дали професионалистите с 20-30 годишен стаж им е омръзнало да снимат? дали изпитват онова първично удоволствие или се примиряват че тъй като цял живот са правели това трябва да продължат. Винаги ми е било интересно ама е нямало кой да попитам. Ама мисля че идва един момент в който почваш да мислиш за комерсиалната страна-защото знаеш коя е тя и можеш да я постигнеш. и в следствие оставам с впечатлението че удоволствието е главно за аматьорите.

Дата:   14-12-05 10:28

vga щом им е добре да не снимат за удоволствие, а само комерс - тяхно право е.

ако намират време и за нещо за тях си самите... пак си е тяхно право.

според мен оная силната тръпка отдавна я няма. а иначе едно сносно оправдание е, че по цял ден снимат професионално и после не им се пипва апарат. или че нямат време...

но на който както му е комфортно [beer] [beer] [beer]

Автор: vga   
Дата:   14-12-05 10:35

...или че им се пие, защото салатата е нарязана... [smile]

Все пак смятам че за клишета не може да става дума. има някои снимки които са правени от повече автори (веднага се сещам за стъклото на очила върху разгърната книга и как сянката прави сърчице, но има и други) но всеки следващ дава своя интерпретация/обработка/смисъл тка че пак мисля че не може да става дума за клишета.

next_time - погледни рейтинговите снимки от миналите месеци и години-ей така, само първите страници. мисля че това би ти дало добра представа дали има клишета тук.

Автор: doktora   
Дата:   14-12-05 10:48

Ей,клишета във фот......Баси,не ми се захваща и на мен с тъпата тема.Снимайте и се удовлетворявайте,бе![shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   14-12-05 10:48

Жоро, отговарям ти директно - имаше и един момент дето снимах за да видя какво ще рекат хората т.е. точки. Обаче този период мина и сега снимам основно за собствено удовлетворение, за тръпката. Е не че ще си забраня гласуването за снимките (кой знае като задобрея и заснобарея яко може и това да направя). Та човека е още там дето коментари и точки значат много, нищо лошо ако си начинаещ, и му правят впечатления нещата от сорта "петстотин точки за пет дървета на зелена поляна" (един ТРЕСНАТ го беше изпял[smilie5] ) щото си мисли че са клишета. А те или са нещо добро или са несполучлива фотка. Клишета няма ...
[beer]

Дата:   14-12-05 10:50

Доктора рулс[smilie24] [smilie5] [smilie24]
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: TpEcHaT   
Дата:   14-12-05 10:53

ЦИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ [smilie21]