Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за обектив
Автор: haleeva   
Дата:   10-12-05 18:53

Здрасти на всички,
Искам съвет, дали да си сменя кита на 300Д-то със Sigma 18-50. Дали е по-остър и има по-бърз АФ.Става въпрос за купонджийски снимки [smilie21] - сватби и всякакви други веселби. Хората се радват на повечко боя и шарпнес/или аз все на такива попадам?../Не ми препоръчвайте Канонските обективи - знам да тях - но не са ми по джоба[smilie10] .

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за обектив
Автор: Mimic   
Дата:   10-12-05 18:55

По-добър е, но ако вече имаш китовия не си заслужава да се ръсиш пари за тая Сигма ... по-добре си спести парите за нов обектив в някой друг диапазон ...

Дата:   10-12-05 19:10

Какъв да е другия диапазон, като се има в предвид какво снимам. Питам, защото наистина не знам. Нямам време в движение да сменям обективи, затова ми трябва нещо, което да е "много в едно", вкл. и не скъпо.

Автор: karavelov   
Дата:   10-12-05 19:43

12-24

Дата:   10-12-05 19:46

Ами зависи какво снимаш ... за мен перфектният обектив в 85мм макар и да снимам предимно на 50мм ... пуртретки, пейжажчета, студийно, улицата ... в зависимост какво снимаш си избираш и обектива ... [beer]

Дата:   10-12-05 20:05

По-горе съм писала какво снимам.

Дата:   10-12-05 20:12

Мдам, не съм прочел ... ами нещо широчко ша да трябва ... 12-24, 17-40 са все скъпи обективи ... както и твърдите канонски в тоя край са си скъпички ... 28-105 не е лош като избор макар и да идва малко длъжко ... за без пари де да знам, задръж си китовия и карай с него - няма да го отваряш докрай и няма да го използваш в краищата ... разбира се за вътрешни снимки на ф/8 щеш не щеш ще трябва да припалваш и светкавицата ама нали казваш за купонджийски снимки ... надали ще е проблем ... това си е най-евтиният вариант - направо без пари - пия розе БТВ[smilie5] [beer] [smilie5]

Дата:   11-12-05 00:31

[smilie5] а пък аз тъмно червено от Сандански [smilie18]

Публикацията е редактирана (11-12-05 00:32)

Автор: pinko   
Дата:   11-12-05 11:25

Сменяй смело, Сигмата е по-добра от китовия.

Не е връхта, но определено задобрява 1-2 стопа по-рано от китовия.

Доста добре и стабилно направена, челната леща не хлопа, метален байонет, хубав сенник.

Автофокуса е доста пъргав, може би леееекичко по-бърз от китовия, ама наистина леекичко.

Аз тая Сигма я замених с Сигма 18-125, и 20Д-то се превърна в идеалната сапунерка - 28-200мм, исо100-3200, 5кадъра/сек[ezik]

В магазина тая Сигма 18-50 е 240 лева, старата ми Сигма ще ти я дам за 150 лв.

Публикацията е редактирана (11-12-05 11:27)

Дата:   11-12-05 12:03

Що да дава 240 (били те и 150 за твоя) кинта за обектив, който вече има при положение, че ще си правят снимки по купоните ве pinko ... не я разбирам аз много тая работа ама ... [beer]

Дата:   11-12-05 14:18

Абе,Mimic, аз с това си вадя хляба. Снимам тези веселби и за това ми плащат. Та затова искам и по-добро обективче.

Дата:   11-12-05 14:23

Ауууу, сори ... ти като каза купонджийски снимки и аз реших, че ще си щракате по "партитата" и даже щях да кажа, че на купон по-скоро върви да идеш със сапунерка, а не да береш страха на огледалката ... мани го китовия тогава и слушай Пинко кво казва ... [beer]

Дата:   11-12-05 14:25

[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   11-12-05 15:48

haleeva,
Пинко си разбира от занаята и няма да те посъветва лошо, ама наистина ли сватбарската/купонджийската фотография са толкова зле платени, че не позволяват на снимащият да си купи "тежка артилерия" или просто няма смисъл? [smilie8]

[beer]

Автор: pinko   
Дата:   11-12-05 18:11

Стоев, сватбарско-купонджийската фотография е сравнително зле платена, това първо.

Тежка артилерия, или еЛки обективи изобщо не са необходими, щото снимките или са за интернет, или са за 10х15см.

Досега само няколко пъти съм печатал 15х21 и само веднъж, по изключение, 20х30.

До 15х20 и най-калпавата сигма вади предостатъчно добро изображение от 6мп на 300д и от 8мп на 20д.

С някой ГОЛЯМ БЯЛ ОБЕКТИВ за $2000 нито ще ми платят повече на кадър отколкото със Сигма за $100, нито ще може да се види каквато и да било разлика на отпечатък 15х21, за 10х15 няма кво да говорим.

Така че отговора на твоя въпрос е: Да, просто няма смисъл.

Факт.

Публикацията е редактирана (11-12-05 18:18)

Дата:   11-12-05 18:57

pinko,
то големите бели не се наместват у размерите на ресторантите, а качество сигурно гонят само фотоманиаците...

Може би Автора на Темата ще трябва да помисли за предложението ти, или за едно късо/нормално обектифче, че сватбарите не са патки да избягат и с удоволствие позират....

Дата:   11-12-05 19:05

Стоев в много прав в случая ... не искам да обиждам хората, които си вадят хляба по този начин, но наистина качеството се гони много по-усърдно от любителите ... [smilie8]

Дата:   11-12-05 21:30

За да не повтарям казаното по-горе,Пинко е 200% прав. Снимам сватби от 6-7 години и нещата не са се променили. Даже по-лошо. Гледат колко ще им вземеш, а не качеството. Що сватби трябва да се изснимат, за да избия скъпата техника, която пък ще е вече морално остаряла до тогава. Абе, с една дума,наистина няма смисъл.
В момента май искам да задоволя своите желания, защото съм си малко маниачка на тема качество.
[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   11-12-05 21:46

Ако наистина си маниачка ще ти трябват Л-обективи или поне твърди. Сигмата няма да промени забележимо качеството на снимките ти. Готина светкавица с дифузьор ще ти хареса повече.

Автор: niro   
Дата:   12-12-05 14:19

Асахи [smilie24] Май по-добре наистина да почнеш от там; а и не каза с каква светкавица си въобще... или пак 'китовата'[smilie25]

Дата:   12-12-05 15:47

Ами то много профита си снимат с вградената светкавица по сватбите. Дразнещо е когато се пречкат и отнемат кефа на любителите [smilie5]

Този дето го имам на голям брой снимки от една сватба само, малко оставаше да го ударя с монопода по главата [smilie5]

Линк

[beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-12-05 20:26

Кой, аз ли с каква светкавица съм? Май нямам определена, но мога да снимам с всякаква. Пък и това хич не ми е работата.

първа  назад  1     всички  напред  последна