Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 помощ от по-старите маистори!!!
Автор: veso01   
Дата:   11-12-05 12:18

Някои знае ли как да си направя светлочувствителен материал???
Да кажем 4е искам да си направя снимка не на хартия а на някакав вид текстил,но искам да е по стария 4ерно/бял процес. Така 4е ми трябва някаква рецепта за химия с която да мога да у4увствя съответния материал кам светлината
[smilie11] [smilie11] [smilie11]
[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: помощ от по-старите маистори!!!
Автор: Mimic   
Дата:   11-12-05 12:25

Оня практичен ве ... ходи и снима с тениската си ... [smilie5]

За какво смяташ да го ползваш ... [smilie11]

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-12-05 12:27

Баси сложен въпрос ще ми е интересно ако някой отговори [smilie7]

Дата:   11-12-05 12:39

Не веееее [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Няма да снимам на тениската си искам да си проявя(копирам) снимка от лента варху нея и нестава дума за то4но за тениска а за някакав вид плат например.
Абе имам си някаква идея за не6то ама е много далго за обясневане , парво искам дазнам дали вобще мога да си направя свтло4увствителен материал[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   11-12-05 12:42

zoomaniak - знам 4е е сложно ама трябва да има на4ин[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: Mimic   
Дата:   11-12-05 12:42

Ами ако идеята ти е просто да си тупнеш некое кадро на тениската, то на доста места правят чудесни щампи ... гледал сам дори и боядисване - бухат снимката на пц-то и печатат с некви специални мастила по тениската ... виж ако те гони предизвикателството ... успех ... [smilie5]

Автор: simpleman   
Дата:   11-12-05 12:44

Потърси в някоя библиотека (ако такива все още са останали) някоя стара руска книга по фотография, може и ГДР-нска (около 60-години). Там има рецепти за светочувствителен материал върху текстил, дърво, мрамор и какво ли още не.

Автор: джъмбо   
Дата:   11-12-05 12:46

сканирай негатива и го принтирай
ще си спестиш куп главоболия
аз съм мазал сита за сито печат навремето и да ти кажа като го намежеш с емулсия плата вече не е много гъвкав

Автор: DASHRENDAR   
Дата:   11-12-05 12:48

kupi si techna emulcia na FOMA, i maji det svarish;-)

Автор: mrge.org   
Дата:   11-12-05 12:50

Ако си забелязвал портретите на политбюро преди 20-30 години се носеха по манифестации опънати на големи рамки. Имаше един плат дето беше направен като фотохартия на големи рола. В по ново време художници го ползваха за платно, за спестят от правене на грунтове. Ако намериш някъде от него свиркай. Друг начин да си решиш проблема е ако се докопаш до място където правят ситопечат. Там имат шишета със светлочуствителен материал, с който заливат ситата. Но той може да е чуствителен към ултравиолета, тоест ще трябва да го експонираш на слънце.
Друго нещо което си струва да погледнеш е "Албумен" процеса от старите процеси - там се ползват основно яйца. http://albumen.stanford.edu/
[shtrak]

Дата:   11-12-05 13:01

еи благодарско за съветите 6те потарся FOMA ако
не 6те се ровя о6те из старите книги [beer] [beer] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-12-05 13:02

да ти кажа
заливането хич не е лесно
емулсията е с консистенцията на боров мед (много гъста и лепкава) и се нанася със специално (басии как се казваше ?!?!?!) грбело да го речем или ракел
и плата е опънат като барабан (направо много яко опънат) да ти кажа чак след като намазах 100 сита можех да кажа че съм добър защото не е само в мазането трябва и да е равномерно да няма по-дебели участъци......

ама това са глупости всъщност тази емулсия след експониране се отмива не експонираното и няма полу тонове освен ако не е някаквъ джиджен растер.... така че не става

първа  назад  1     всички  напред  последна