Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Питане за стативи - "карбонови" с/у "базалтови"
Автор: Стоев   
Дата:   08-12-05 23:01

Доста порових из нета за малко повечко данни за съпоставка м/у стативите от двата типа.

Някой може ли да сподели личен опит, ако има, или някой полезен линк?

Доста поизчетох и за дървените на тази Велика Фирма Berlebach [smilie24] , дето не падат под останалите като изпълнение и добра работа, но не са толкова портативни и все си мисля за новите технологии...

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за стативи - "карбонови" с/у "базалтови"
Автор: Mimic   
Дата:   08-12-05 23:06

Хе-хе, знаех си аз че и ти ша опреш до статив ... с тоя еднокракия за нийде ... [smilie5]

Дата:   08-12-05 23:09

Добре дошъл, Мимик[smilie24] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer]

Ако можеш да помогнеш малко с търсачките, че малко инфо има, а сравнение никъде не намерих, макар да изчетох доста форуми.....[ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   08-12-05 23:14

Добра стига и на теб ... аз според това, което бях чел не мисля че имаш нужда от базалтов - няма осезаема разлика нито в здравината нито в теглото ... предвид, че няма да го ползваш за ЕФ 1200 де ... [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   08-12-05 23:16

Стоев това не са фотографски стативи [smilie3]

Дата:   08-12-05 23:20

A kви са ве мартинов [smilie8]

Дата:   08-12-05 23:27

Това са стативи за телескопи, бусоли,нивелири и др.

Този статив с тази глава смешна ви връща 150г назад.

Стоев казах ти фирмата е Манфротто !

Гитцо е номер 1 но не за нас.

Освем ако нещо лотарията ..............[smilie18]

Дата:   08-12-05 23:29

Аве тежи пусто му Манфрото ... аз нали взех такова ... уж за временно ползване щот нямах много пари - ами не става да го влачиш със себе си. На мен ми стои в багажника на колата ... [beer]

Дата:   08-12-05 23:34

Аз съм с тяло 3021 и глава 3030

3,5 кг

150$ от B&H

Не е идеален,но върши работа[beer]

Re: Питане за стативи -
Дата:   08-12-05 23:38

3.5кг ша ти счупят краката ако трябва да тръгнеш да обикаляш с него ... то не че и на тия 2 кила карбонови крака кат им лепнеш 1 кило глава и пак отиде ама ... вместо в стативи, влагайте парите си във фитнес програми ако питате мен ... [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-12-05 11:20)

Дата:   08-12-05 23:39

Мартинов, докато ровех ( а доста рових преди да пускам тема де) намерих едно нещо с/у Гитзо, освен цената - врътките за застопоряване на краците, които лесно се пренатягат без да се усетиш и после можеш да се бориш като прасе с тиква с тях безуспешно, което ми напомни моите опити съвместно с ПолярниятМечо да сгънем един Гитзо монопод в магазина в Истанбул преди месеци по време на проби...[smilie5]

Добре че нямаме някоя идиотска снимка от трето лице, как двамата с общо тегло към 170-180кг и едрички такива, се борим да развинтим онзи бастун, дето аз му затегнах въртоците "лекичко"[smilie5]

Проблема с "врътките" не е разрешен и у новите модели, дето дължината им е скъсена....
[smilie5]

Дата:   08-12-05 23:42

Все тая, лек статив с 3кг отгоре техника става [smilie5]

Дата:   08-12-05 23:43

Аве то все за проблеми говорят ама ги купуват и си държат високите цени ... за главите им бяха казали, че били с некво кофти покритие дето много лесно се надирало и после за нищо не ставали ... та много грижи трябвало да полагаш и за тях ... причини да не купиш нещо винаги ще намериш ако питаш мен ама ние с нагласа да пазаруваме уж сме тръгнали ... [smilie8]

Дата:   08-12-05 23:57

Смейте се вие, ама на мен ми гори огън на дЪпито [ezik]

На моето малко манфротче-диги ако му окача 20-30килца отдолу ще застине кат съветски багер с вдигната кофа с/у вятъра, ама като му сложа големата гаубица и я тупна с кремвирш по дългото обективче, у визьора картинката кючеци играе [smilie2]

Ква ми е ползата от статив за сапунерка, дето е як и дребна блондинка може да му се люлее на люлка м/у краката, ако не ми върши работа за снимки? [ezik]

Дата:   09-12-05 00:03

Ох, отивам да сменя памперса Стоев[smilie2]

Да преживял съм подобно жонглиране с средно-форматна техника [smilie18]

Остават трайни спомени[smilie5]

[beer] [shtrak] Лека !

Дата:   09-12-05 00:04

Полза няма Стоев ... душевен комфорт и удобство ... а иначе както казах, предвид за какво ще го използваш, карбоновият статив ти е напълно достатъчен ... окомплектован с подходяща глава де - РРС, Маркинс или Арка (според Тор) - аз харесах арката, че е елипсовидна ама четох из форумите, че имало много голяма неизтеглена партида дето блокирали и хората бая се оплакваха ... [beer]

Публикацията е редактирана (09-12-05 11:21)

Дата:   09-12-05 00:11

Хвърли ми линкче за блокиралата партида, че ми стига вече да съм "МаркоТотев" и грипчето ми, и лексар-картичката и ... все у тези групи[smilie11]
[beer]

Автор: thor   
Дата:   09-12-05 00:29

значи който го е страх да не му зацепи главата си взима ей туй..

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/wetl2319.JPG
http://www.kirkphoto.com/asc.jpg

http://www.kirkphoto.com/ballheads.html#snapcollar

и забравя автоматически за тея митове и легенди къде се носят по форумите ..мдаааа... и се кефи на елипсовидната главичка и апаратчето му се движи мазно мазно върху статиФчето...[smilie24]

а пък който, все пак иска да се застрахова по яко ..напрао си зима една RRS или Markins и си му е мирна главЪтЪ...[ezik]

[beer]

Публикацията е редактирана (09-12-05 00:30)

Дата:   09-12-05 00:37

Торе [beer]

Знам че ще ме засипеш с линкове, но бих искал и за врътките на краката, дето им запецвали у студ и мокро, а и при пренатягане, ако имаш нещо мернато, че първото ми сблъскване с Гитзо беше неприятно ...[beer]

Автор: thor   
Дата:   09-12-05 01:27

ами за врътките ..миииии ..ако затягаш яко ,може и да имаш проблем да ги развиеш ,въпреки ,че на мен до сега ,не ми се е случвало да ги затегна и да не мога да ги отвия .. ще внимаваш де .... [ezik]
а пък ако си толко слаботелесен и не моеш да развиеш врътките къде ти си завил...амииииииии..

грабаш си едни

BOA CONSTRICTOR

като тези на картинката от №6
[URL=http://img528.imageshack.us/my.php?image=stoeff1az.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/klzs1760.JPG
http://img528.imageshack.us/img528/4214/stoeff1az.th.jpg
[/URL]
и си готоФФФФ ..хехе ..тъкмо с тях ще си отвиваш и капачките на бурканите с лютеница и кисели крастаааачки ...[smilie24]

[beer] [beer] [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-12-05 11:18

Който иска стабилен статив - да се приготви да влачи тежко. [smile]

Карбонови, кевларени, базалтови и т.н. са хубави защото са леки, но са много скъпи и трудно укротяват микровибрациите именно защото са леки. Друг недостатък е че са крехки. Мой познат потроши едно Gitzo с капака на багажника си и то при доста лек удар.

Ианче като конструкция и ТТ данни базалта и карбона са много сходни. На практика и в двата случая говорим за финни нишки от материала напоени със някаква свързваща смола, които се намотават около матрица /тръба/ докато не оформят равномерен слой, изсъхва това нещо и е готов крака на статива.

Аз лично предпочитам да влача 2 кила отгоре за алуминиев статив, но да не го мисля кога, как и къде ще го тръшна.

Дата:   09-12-05 11:24

Никсън с композитни материали (карбон,кевлар и смоли) се занимавам от 1984г.покрай авиоклуба

Факта че съм избрал дурал не е случаен. . .

А ,МОДАТА

ДА

Тя винаги ще обира излишните пари по пазара.

Дата:   09-12-05 11:26

"А ,МОДАТА

ДА

Тя винаги ще обира излишните пари по пазара."

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   09-12-05 11:34

разликата е като между тежкар и гъзар [smilie7]

Автор: kkaammii   
Дата:   09-12-05 11:44

Каква МОДА бе хора [smilie18].

Има си стативи за студио, за улицата, има си и за планина. Лесно е да се досетиш с кой къде се ходи.

Купуваш си поне 2 и всичко е ясно. И аз искам обектив 12-400/1.4 ама няма......[smile]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна