Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Когато времето въпрос задава...
Автор: тьма   
Дата:   06-12-05 09:22

Когато времето въпрос задава,
да вдигне всеки по една ръка-
наместо две - с което се предава..

Защо ли снимаме пейзажчета, портретчета, голи мацки ..защо ли сме толкова апатични - какво мислите[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Когато времето въпрос задава...
Автор: Георги   
Дата:   06-12-05 09:27

а какво е апатия, според теб?

и къде точно виждаш апатията. в снимането на пезйжчета, портретчета и голи мацки?

[smilie8]

Дата:   06-12-05 09:29

Георги, в малкото на брой репортажни снимки, в това,че заобикаляме болката или ако я снимаме, го правим с цел да натрупаме точки - забелязваш, навярно,че говоря в първо лице , множествено число

Дата:   06-12-05 09:32

има и невероятна репортажна фотография, която не говори а крещи на висок глас, крещи крещи, стиска те за гърлото, разбърква всичко в теб.

но е трудна. иска много визия и житейски опит. иска и себеотдаденост, иска да жертваш покоя си в името на нещо, и това не са точки.

затова понякога гледам магнумфотос.
после ми е тъжно. и моите неща ми се виждат елементарни. обаче си струва. май?

Дата:   06-12-05 09:43

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/mncv4243.JPG
http://www.magnumphotos.com/LowRes2/TR3/F/W/7/X/PAR25775.jpg

LEBANON. Beirut. Civil war. Christian militian. 1976.

See related features :
Portfolio Ferdinando Scianna - Altre Forme de Caos
Distribution Exhi ALTRE FORME DEL CAOS
Book Le Forme del Caos

Автор: Mick   
Дата:   06-12-05 09:47

Георги...[smilie24]
тьма, не можем всички да правим добри репортажни снимки.. и причината за това не е една..
...това че ме занимава снимането на някой 'напудрен' портрет,и ли каквото там - не означава че не харесвам и другите тип фотография..
за репортажната фотография, както каза Георги.. "..но е трудна. иска много визия и житейски опит. иска и себеотдаденост.."
..бих добавил..че това е нужно не само за да я правиш..но и за да я разбираш...
а за точките - много пъти съм го казвал.. че имат смисъл само за конкурсите...smilie8]

Автор: n1x0n   
Дата:   06-12-05 11:05

Апатията е свойство на душата, не на снимките. Далеч не съм убеден, че всеки кадър казва всичко за душата на автора му.
Така че и най-апатично изглеждащия пейзаж може да е израз на вътрешна буря, както и най-потресаващия репортажен кадър да е израз на апатия.

Автор: Brummaker   
Дата:   06-12-05 11:08

боль мъ мене за точкити [smilie6]

за фотографията: тъма,

ти за коя по-точно фотография говориш: за тази, която се прави за личен кеф и най-вече в свободното време, за платената, или за "семейния албум", например ...

[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   06-12-05 12:10

Аз съм ужасно "апатичен" - все възкликвам "А Патиии!" [smilie5]

[beer]

Автор: Darksorrow   
Дата:   06-12-05 12:13

[smilie18] [smilie18]

Дата:   06-12-05 13:06

Благодаря, Георги, нямаш представа колко си прав!
n1x0n , прав си за апатията - но не съм съгласна с друго - наистина един пейзаж може да съдържа невероятно силна вътрешна буря, но прекалено вътрешна - само твоя, разбираш ли - не насочена към болката и радостта на другите. Това ме дразни и в мен самата - бягам от чуждата душа, скрила се на топло или на студено в своята - зависи от ситуацията. Може би затова не мога да приема с усмивка много от снимките в този форум,както и своите размазани и блудкави пейзажчета - искам ми се да изляза от себе си - но за това, както каза Георги, е нужно нещо много повече.
Стоев, зная ,че си много по-сериозен човек, защо се правиш на клоун - така по-леко ли ти става, ако е така - давай,човече с усмивка[smilie24]

Darksorrow - лилавото цвят на апатията ли е?
Бруме, скъпи, говоря за тази,която се прави с душа.

Дата:   06-12-05 13:11

Имаше една тема за цветовете, скивай я [smilie5]

Иначе аз снимам пейзажчета, щото друго не мога и си го знам[smilie5] . Ето, скивай ми портрета в профила - последната снимка - за мен тя е много ценна, ма не се е харесала на много хора. Това, обаче, не значи, че аз или те са апатични. Просто виждане. Никсън го е казал прекрасно.

Публикацията е редактирана (06-12-05 13:13)

Дата:   06-12-05 13:14

Darksorrow , никога не приемай нещата лично - едно от четирите споразумения, които човек трябва да сключи със себе си[smilie24]

Дата:   06-12-05 13:15

Хехе, Дон Мигел Руис. [smilie5]

И не, не го приемам лично, честно казано, слабо ме засяга. Ползвам си рейтинга като ориентир, нищо повече.

Дата:   06-12-05 13:20

Тук вече ме разсмя, мислиш ли ,че рейтингът е ориентир?

Дата:   06-12-05 13:23

За мен - да, щото не се мазня под скапани (според мен) снимки. Предполагам, че все пак е някакъв ориентир, да, поне какво се харесва от повечето хора. Рейтинг Б е по-сериозен, ама май не съм дорасъл за него, само една моя снимка се е появявала на първата му страница и то преди много време [smile]

Дата:   06-12-05 13:27

Darksorrow, стигнахме до вече предъвквана тема - колко важно за един автор е мнението на публиката - но тук въпросът допира до самата публика. А това е толкова относително понятие,май по-добре да се върнем към едната ръка или двете[smilie3]

Дата:   06-12-05 13:43

тъма,

във всяка фотография има душа /или поне така трябва да е/ - въпросът е КОЛКО и защо толку [smilie3]

защото ако има много от "толку" - тогава има опасност тази фотография да си остане само за толкова тесен кръг, че..лошо да му стане на човек...

другата крайност е да има малко, но пък тогава финикийските да са повече....или нещо подобно, разбираш ме...

та си е сложно де, не е проста тая работа с "колко" ...

[beer] [beer]

Дата:   06-12-05 13:55

Брумче, не ставаше въпрос за такава душа, но нейсе. Да пием за тези,които имат душа за другите души[beer]

Дата:   06-12-05 14:02

тя душата, тъмке, една, измеренията и - много , обаче ...

да пием [beer]

Дата:   06-12-05 14:36

Brummaker, кефиш ,човече

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   06-12-05 14:46

пак го изби на рейтинги... смешна работа

та за пейзажите и апатията... те, пейзажите, хубавите, не ги правят пейзаните, ами майсторите

бат сали (ансел адамс :-) правил едни хубави, но апатични пейзажи на разни паркове, и после, нали все пак бил бодър дух, се вдигнал до Вашингтон с тон снимки и казал на господата конгресмени, че иска ей тоз парк да стане национален резерват... и ако щеш вярвай - станало

почти всички фотографи на нешънъл джиографик казват, че мисията им е не просто да снимат, а чрез снимките си да породят такова настроение, че да искаш да знаеш повече за някое място, да не ти е безразлично... и да го пазиш

ами това е всичко друго, но не и апатия

ама тука сме друга история... снимаме заради снимането... преди месеци при една дискусия собствениците/админите казаха "тук сме само за фотография, който иска нещо друго, да го търси в други сайтове"... демек фотографията става самоцелна... демек апатична и безразлична... макар че после същия човек почна да пуска снимки от класа на детето си и се оказа, че фотографията може да има и социална и възпитателна функция... демек дойдохме си на приказката... значи, за някой неща, за добро или лошо, ще трябва да чакаме медията (ведно със собственици, админи и потребители/публика) да израсте и узрее... нема кво да се лъжем, този форум, че и другите са още на възраст да нямат и първо зъбче, даже още се учим памперси да слагаме

айде стига съждения, че някой ще се обиди :-)

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   06-12-05 14:53

"има и невероятна репортажна фотография, която не говори а крещи на висок глас, крещи крещи, стиска те за гърлото, разбърква всичко в теб"

обаче пвечето такава фотография е от третия свят, точки на конфликт, война, насилие, глад... смърт

нашите социални конфликти са по-слаби (не че като мрат хора в старчески домове и приюти от глад и студ е по-малка болка, но не е толкова зрелищна), и затова няма толкова запомнящи се неща, ей така, дори и в международен план

Автор: niavaah   
Дата:   06-12-05 14:59

Losho nqma..

Дата:   06-12-05 15:31

niavaah , в кое няма лошо- не разбрах.
А HopeSpringsEternal е много, много прав/а[smilie24]