Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Внимание, нощни явления!
Автор: markishky   
Дата:   24-11-03 13:25

На 20 срещу 21.11. е имало полярно сияние видимо от нашите ширини! Свързано е с необичайната активност на Слънцето напоследък. Струва си който може да оглежда нощем хоризонта на север и да удари някое фото ако пак се появи. Цвета е зеленикав, но може да се промени до червеникаво или до други нюанси!

Освен това сега минава кометата 2P/Enke, но се вижда доста трудно в съзвездие Стрела. Бинокъл 10х50 едва я вижда. Трудна е и за снимане, макар да е високо над хоризонта привечер.

Публикацията е редактирана (25-11-03 13:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Внимание, нощни явления!
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   24-11-03 14:25

[smilie25] А аз се чудя снощи, като снимах плеядите..какво ми осветява снимката откъм север :)

Re: Внимание, нощни явления!
Автор: markishky   
Дата:   25-11-03 13:48

Покажи какво стана от неподвижен апарат, с Лака ли се канеше да ги снимаш?

Аз тия нощи съм на тема кометата 2P/Enke, че този път я хванах навреме а и скоро като слезе на югозапад към Змиеносец ще стане трудна за наблюдение. На адрес http://cometography.com/pcomets/002p.html има нещо за нея хем да видите как я снимат хората.

първа  назад  1     всички  напред  последна