Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Samsung Digimax i50 mp3
Автор: edbloom   
Дата:   04-12-05 10:48

Zdraveite,iskam da pitam kakvo vi e mnenieto
za tozi fotoaparat na Samsung digimax i50 mp3,v4era bqh v tehnomarket i go gledah za 630 lv mislq,4e beshe i mnogo mi haresa poneje e malak i kompakten kakavto az iskam i osven tova ima i mp3.No pi4a tam mi kaza 4e opti4niq mi zoom e vutreshen i ne bili mnogo hubavi,kakto i na Sony tezi po-malkite
aparati,a mi kaza za edin na Pentax 650 lv sushto super muni4ak,no optikata mu e vunshna.Vuprosa mi e - problem li e,4e tezi na Samsung i Sony sa s vutreshna optika i koi variant bihte izbrali vie.Zaslujava li si tova s mp3 ili e prosto slojeno,za da kompensira po-neka4estveniq aparat ot Pentax i Sony...?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Digimax i50 mp3
Автор: Кирил   
Дата:   04-12-05 11:07

АЗ съм си играл с и5, който е същия но без мп3 и с малко по-различен външен вид. За такъв апарат снимките са добри, но вътрешната оптика според моето мнение винаги си е конпромис. Ако искаш нещо малко - Panasonic FX9 е доста добро предложение, но е и на 809 лева - с външна оптика и стабилизация. Mp3-то не е много орязано, но няма пълната функционалност на истински самсунгски mp3 player (не нео или нещо от сорта). Но за ползване е добре. Главното удобство е, че няма да си ограничен от мястото. Като не ти стига за мп3 - си взимаш нова по-голяма карта и си готов.

Тук можеш да видиш снимките от i5 и да се убедиш, че не са лоши: http://www.dcresource.com/reviews/samsung/digimax_i5-review/gallery.shtml

Ето за сравнение и на Sony T5: http://www.dcresource.com/reviews/sony/dsc_t5-review/gallery.shtml

Публикацията е редактирана (04-12-05 11:08)

Автор: edbloom   
Дата:   04-12-05 11:49

ОК мерси за мнението,видях снимките с и5 и като гледам нямат разлика с тези на сони,но това за вътрешната оптика,че е компромис ок,
но колко голям е този компромис? и съществена ли е разликата с външната оптика.
Иначе този модел на панасоник е много готин а и е с повече мегапиксели,но е по-скъп.И друго ако приемем,че и самсунг и сони са с вътрешни оптики и еднакви мегапиксели оптиката на Сони Карл Цайс все пак не си ли заслужава повече,въпреки парите и по-скъпата памет или просто е по-скъпо заради "марката".

Дата:   04-12-05 17:46

Ако не виждаш особена разлика във снимките между сони и самсунг - тогава можеш сам да си отговориш на въпроса за оптиката. Иначр оптиката карл цайс си я правят Сони сами - както и Самсунг си правят шнайдер-кройзнах и панасоник тяхната лайка. Ако те устройват снимките на Т5 или и50 значи по-важно за теб е какво още ти дава избраният от теб модел. За мен лично мпег4 филмчетата са голям плюс, защото са ми от полза. Заради това те са ми голям плюс при самсунга.

Ето снимки от ФХ9 - можеш сам да си направиш сравнението: http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fx9-review/gallery.shtml

Публикацията е редактирана (04-12-05 17:47)

Автор: pinko   
Дата:   04-12-05 17:59

Иначр оптиката карл цайс си я правят Сони сами

Хич не съм съгласен с това твърдение[smilie5]

Дата:   05-12-05 00:24

Доказателство ? :)

Автор: pinko   
Дата:   05-12-05 00:37

Тук съм писал по въпроса:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=247299&t=247266&phorum_uriauth=#reply_247299

Ако не вярваш, пазя си кутийката от резервната част за Сони S70

Пише:

Manufactured by Canon Corp.

For Sony CyberShot S70 digital camera.

To fit Epson PhotoPC 3000Z, Canon Powershot G1, Sony CyberShot S70 digital cameras.

Дата:   05-12-05 09:38

Сега... мисля, че ще се съгласиш, че идеята на изказването ми беше, че не я произвеждат Карл Цайс. А оптиката може и Самсунг да им я произвеждат - нали има слухове, че примерно П200 се правел в заводите на Самсунг и така. Аз реших, че твърдиш, че Карл Цайс я произвеждат сами за конкретния апарат. Както и да е - от твоя линк edbloom може да си направи сам заключенията, макар това да може и да е частен случай - кой знае.

първа  назад  1     всички  напред  последна