Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 това е живота
Автор: mindwall   
Дата:   03-12-05 09:14

Забелязвам интересна етика на ниакои от "фотографите" тук, които като се постне снимка на несхто от сорта на "котка яде мишка" или ниакой вьв болезнена ситуациа, казват:
- "ами това е живота"

Да не говорим че ниакои от инцидентите се предизвикват от самия фотограф!

За мен на тези хора им липсва вазможността за сачуствие.

И следваштия пьт когато ниакой от тези фотографи бива изнасилван, пребиван или застрелван, надиавам се да се ниакой да ги снима тиах с кеф [shtrak] , и да пост-не снимките на техните мьки. (все пак и това ще е "живота")

Аз лично се водя по следното:
"ако местата на мен и обекта който снимам са сменени, аз бих ли искал фотографа да се намеси?"
смиатам че поставиането на каквото и да е живо сащество в положение което му пречиниава болка е садистично изкривяване на личността, и на тези които снимат подобни неща им пожелажам да попаднат в ситуациата която поставиат обектите си.

пс. извинете за правописа не сам писал на кирилица от 10 години

Отговори на това съобщение
 Re: това е живота
Автор: gorbi   
Дата:   03-12-05 09:26

....съветвам писмо до Бриджит Бардо да напишеш посочвайки и някои снимки от форума...... [smilie5]

По принцип съм съгласен с тебе, изключая частта в която фотографа е подложен на ниакой от тези фотографи бива изнасилван, пребиван или застрелван....... Хайде по-умерено.... [smilie3]

Дата:   03-12-05 09:37

[smile]

това е живота...
"ние" просто снимаме, нали така?

Автор: 6traka4a   
Дата:   03-12-05 09:50

Добре минд-лау, да те запитам какво правиш ти когато в капана вкъщи се хване мишка? Пускаш я обратно ли?[smilie18] Или я убиваш хуманно? Или я даваш на котето?
В къщата на село имаме много мишки, които правят пакости и някоя и друга се хваща в капана. После котката се разправя с нея. И това е напълно естествено и нормално -- по законите на природата. По-добре е от отрова срещу гризачи, от която може да пострадат и други животни, да не говорим за това, че много често мишките и плъховете си изграждат имунитет срещу тази отрова. По същия начин, по който са си изградили имунитет срещу много болести и зарази, които разнасят.
Направи си сметка колко милиона души са измрели
през вековете само в Европа от Чумата и холерата, която е била разнасяна от плъховете.
Впрочем Чумата е дошла от Азия на борда на един търговски кораб, който акостирал в Генуа. Властите разбрали за заразата на борда
и поставили кораба под карантина, но заразените плъхове слезли от борда по въжетата, с които бил завързан кораба и по-нататък е ясно...
Изглеждат сладки и беззащитни, но са истинска напаст...[beer]

Автор: Todd   
Дата:   03-12-05 10:28

Айдееее бегай в Румъния да защитаваш мисирките че ги горят живи !!!!
Или пиши на Анимал планет да не дават как крокодили лапат антилопи .За лъвовете и тигрите да не говорим !!!!!
Ко ??? Там може , тук не -така ли ?
Кога питбула ми нападна кучето и собственика се кефеше и той каза това е живота .Но като му застрелях помияра рева кат вол и се прави на мъж - ма това е живота !!!!
Винаги някой изяжда другия !!!!
И нека гледаме истината в очите -та да не останем изненадани кога ни хапне некой лъв [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: niavaah   
Дата:   03-12-05 10:44

дай си бележника

... 2 на релси ;ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Публикацията е редактирана (03-12-05 10:47)

Автор: begemot   
Дата:   03-12-05 11:20

Аз лично доста битове изхабих под снимки на ловуващи котки в конкурса. Никъде не съм казал, че котките трябва да станат вегетарианци - и мойте котки ловят мишки, и аз гледам научно-популярни филми. Става въпрос за това какво художествено-естетическо наслаждение намират авторите и оценяващите в подобна снимка.
Също така никъде не съм казал, че такива неща не се случват - напротив, случвали са се и тепърва ще се случват.
Тепърва ще се лее кръв и то не само в щонкурса за лоша котка и на сайта на Ал Джазира. Въпроса е по какъв начин ще бъде представено това.
А онези дето се радват да гледат черва по пътя и мозъци в канавката да си разглеждат атласа по патоанатомия [smilie23]

Автор: 6traka4a   
Дата:   03-12-05 13:08

Аз черва на мишки и оцапани с кръв котешки муцунки досега не съм видял в конкурса, ма като казваш...[cool]

Автор: emax   
Дата:   03-12-05 13:42

mindwall: извинявам се за "офтопика", ама ти за правопис нещо чувал ли си?

Автор: royal   
Дата:   03-12-05 13:43

i az sym 'Za' higiena v foruma ... mnoo mrysnici sa se navydili naposledak[smilie6]

Автор: Yulo   
Дата:   03-12-05 13:44

От малки мушички.....правиме голеееееми слонове...:))

Автор: Airborne   
Дата:   03-12-05 13:56

при мен категория видове предизвиква по-лоши чувства и мисли от въпросните снимки, кво да шиша на админите да я затворят ли?[smilie11] то си има и лесно- не ги гледам [smilie18]

Автор: niavaah   
Дата:   03-12-05 14:02

:)))) Видове ... ;)

Дата:   03-12-05 14:10

извинявам се: Видове [smilie5]

Автор: pepi   
Дата:   03-12-05 14:23

Това е краят на живота!https://photo-forum.net/images/p_1133612348_kotka.jpg
Стоев,поправих линка.

Публикацията е редактирана (04-12-05 12:56)

Автор: Стоев   
Дата:   03-12-05 14:28

pepi,
не е правилно да се дава линк към собствена страничка, дето има сложена снимка за гласуване [ezik]

Давай линк към снимката директно [smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: pepi   
Дата:   03-12-05 14:39

Не знам как става,това е шега,утре ше я изтрия.

Автор: begemot   
Дата:   03-12-05 18:30

Дано, че иначе ще се изсипя под снимката като един тон тухли заредени с лицемерен морализаторски тон [smilie23]

Автор: slivenski   
Дата:   03-12-05 18:50

Пък аз току що смачках една хлебарка в кухнята... [smilie9]
Снимка ли? - Нямам... Не мога да фокусирам вече... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   03-12-05 19:08

emax : 10 години без БГски и ти ще почнеш да пишеш като мен.

6traka4a : пускам ги в парка мишките.

Airborne : вьпроса не е в чуствата които ти дава снимката, а в садистичните действия на фотографа направени за ниакаква кирлива снимка.

И подчертавам че не говоря специално за котка-мишка, а за тези които цитират "живота" като оправдание за техните действиа (или бездействия) водешти до мьката на живи сьщества.

Автор: Marillion   
Дата:   03-12-05 22:57

тцтц Миндвала прописа на псевдо български език... разбрах защо до сега не го е правил :)

10 години без БГски и ти ще почнеш да пишеш като мен.

Проблема ти е в годините, през които си "учил" и употребявал езика [smilie5]

Nqq se shashkash brato - pishi si na latinica po-ti se otdava :)

И следваштия пьт когато ниакой от тези фотографи бива изнасилван, пребиван или застрелван, надиавам се да се ниакой да ги снима тиах с кеф, и да пост-не снимките на техните мьки.

И това ако не е садистично - здраве му кажи!!!

Автор: vladimir666   
Дата:   03-12-05 23:21

Това е живота ! http://img-2005-11.photosight.ru/11/1126257.jpg

Дата:   03-12-05 23:55

Midnwall: разбрах ти идеята- ПРАВ СИ! напълно съм съгласен. обаче ако ми посочиш един-единствен кадър в този форум за пример - шапка ти свалям. аз съм тук от 6 месеца (почти) и още не съм видял[smilie11]

Автор: athom   
Дата:   04-12-05 00:06

Абе човека 10 години не е писал на кирилица беееее!!!
И не е в България от 10 години беееее!!!

Що не ръкопляскате беееее?!

P.S. Преди години "суперзвездата" на българската музика Камелия Тодорова изчезна в Щатско за около 6 месеца и като се прибра вече се казваше "Kamy Todorow"...Хиподилци се спукаха да я ебават.

Тук като гледам нов кандидат имаме...

И да! Ще ги снимам!

Автор: zoomaniak   
Дата:   04-12-05 05:39

Чудя се кво да кажа. На мнение съм, че всичко трябва да се снима - било то предизвикано или просто видяно и запазено от репортажна гледна точка. Но трябва да се мисли става ли то за показване пред публику (тук) или трябва да се доизпипа с шопа или други техники в смисъл смекчаване на негативната енергия в кадъра. Не знам - [smilie11] [smilie11] [ezik]

За мен "Това е живота...."

https://photo-forum.net/images/8_1131401174.jpg

Публикацията е редактирана (04-12-05 05:43)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна