Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Слайд,породен от спорта на народа
Автор: doktora   
Дата:   02-12-05 22:16

Дано не ставам досаден,ама винаги ме е мъчила темата за присвояването.То-краденето,май ни е народен спорт.Приятно и внимателно гледане.Постарах се да навържа някои снимки към текста,затова слушайте.
Огромна благодарност към Георги,който отдели доста време за прищевката ми.Има много[beer] [beer] от мен!http://benkovski.cult.bg/download/doktora.zip

Отговори на това съобщение
 Re: Слайд,породен от спорта на народа
Автор: pmartinov   
Дата:   02-12-05 22:35

doktora

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Всяко изпитание има край !

Автор: C41   
Дата:   02-12-05 23:05

Докторе, Всичко рано или късно се връща.
Може би преживяното, ще ти помогне да направиш и по добри снимки от тези, които са ти откраднали.
Смятам, че краденето, не ние спорт.
Мисля, че някои хора го направиха състезание.

Най-лошата мисъл, която ми минава е, че ние (народчето) сме съгласни и нищо не правим...

Мъчно ми е не за демокрацията (такава няма и никога не е имало)...

Автор: C41   
Дата:   02-12-05 23:10

Сега видях и заглавието.
Народът не е спортист, който да носи успехи.
Народът е богат ресурс, който трябва да наклонява везната.
Това в България никога не го е нямало...
А както изглежда никога няма да го има.

Публикацията е редактирана (02-12-05 23:12)

Автор: kolov   
Дата:   03-12-05 00:42

[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   03-12-05 09:21

[smilie24]

Автор: gogo   
Дата:   03-12-05 11:37

[smilie24]

Дата:   03-12-05 11:45

C41 ,иска ми се да не е.Но поглеждайки назад в историята,думите за съжаление ми се потвърждават-Крумовите закони;крадене не булки;страховете не бай Ганьо;та чак и в днешни дни-иди на Горубляне,битака,ж.пазар,а сигурно си чул за магистрат май беше,карал откраднато БМВ.Дали не е знаел?!Съмнявам се.
Навсякде се бара,ама при нас наистина е нац. черта.
Аз ще продължавам да не стимулирам крадците,като не купувам.Поне това мога да направя.Идеята на клипчето е такава-да се замислим.Защото като няма кой да купи,те няма да имат интерес да гепят.

Автор: популистът   
Дата:   04-12-05 11:00

Naistina tujna istoriya e tazi.Dano ima6[smilie24] .A puk navsyakude se pipa da znae6.

Автор: Vinsent   
Дата:   04-12-05 12:46

Докторе, още веднъж искам да изразя съжалението си! Бъди здрав, вярвам че ще се справиш със закупуването на нов, дори по-хубав апарат - че то и друга възможност не остава, няма да се откажеш от фотографията, нали?[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Ще използвам темата за да споделя някои мисли по тези въпроси.

В целия свят се краде. В България това не се прави в повече.

Лошото е, че от кражбите печелят всички и затова няма Крумови закони.

- печелят крадците
- печелят застрахователте (ако нямаше кражби кой щеше да се застрахова?)
- печелят производителите
- печели държавата (нали кражбата предизвиква допълнителен оборот със съответните му косвени данъци)
- печелят охранителните органи (ако няма престъпления, за какво са ни те?)
- най-накрая, макар да звучи като черен хумор, от това печели и окрадения - е ще се назори малко, но ще си купи нещо по-хубаво.

Мисля, че поради тези причини не се взимат радикални мерки срещу кражбите. Въпреки че в Конституцията можем да срещнем следните текстове:

...като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;...

и

...(3) Частната собственост е неприкосновена...

нашите избранници от Великото народно събрание не намериха сили да обяват частната собственост и за свещенна, както е в някой развити демокрации, а какви са правните последствия от това че тя е неприкосновена, поне аз не знам. Доскоро и кражбата на лека кола беше третирана някак си с много мека формулировка!!! Тези неща са остатък от недалечното ни минало.

Горните разсъждения никак не са оптимистични, но поне водят до един важен извод:

ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО

или както казваше великият комбинатор "Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се"

Но, приятели, аз не губя надежда. ВЯРВАМ, че с влизането ни в Европа, нещата трябва да намерят правилното си място, така че ГОРЕ ГЛАВИ!!!

Публикацията е редактирана (04-12-05 12:47)

Автор: Airborne   
Дата:   04-12-05 13:33

слайдошоуто е готино, но клони към патетичното... ще кажеш, че някой е умрял в следствие на автомобилна катастрофа... разбирам мъката ти, но не мога да разбера начина, по който я изразяваш[smilie11]
трябва да се научиш да различаваш лошото от необратимото!

Дата:   04-12-05 14:27

Airborne какво има за разбиране.Точно затова го пуснах слайда,защото повечето в БГ разсъждават подобно на теб.Изкривил джанта-еби маа му;надписали сметката-еби мааа му;продали му храна с минал срок на годност-еби маааа му и т. .н.....Примери много.Защо не си търсим правата?Няма ли обратна връзка,то НИКОГА няма да се оправят нещата.Това беше част от идеята за клипчето.

Дата:   04-12-05 15:36

не знам дори дали си доктор, имаш и много хубави снимки, но говориш с такова късогледство, че не ми се иска да го коментирам. все пак помисли: само в българия ли се кривят джанти, само на българите ли им надписват сметката, само ти ли си си купувал храна с изтекъл срок?
айде сега се замисли отново и ми кажи:
като си купуваш храна можеш ли да погледнеш какво пише под "годно до"? можеш ли като видиш видиш, че ти е надписана сметката да викнеш управителя? можеш ли като ти откраднат колата да отидеш в полицията? кой казва, че не си търсим правата?! не искам да вадя спомени от личния архив, щото мога да повърна. мога да повърна и в испания, германия, италия и франция. сигурно ще да е от развалената храна...[smilie11]

Дата:   04-12-05 15:57

Е,аз не съм обикалял колкото теб,но където съм бил,а съдейки по думите на приятели,които обикалят и живеят в чужбина,мога да те уверя,че нещата тък са в пъти по-кофти.Както писах,за това сме си виновни ние.Погледни как се сервилничи на чужденците и дали отношението един към друг ни е такова?И не е късогледство,а мераци да живеем по-начисто и по-благородно.Баси комунизма стана!Защото ако ти не се уважаваш,как ще те уважават другите?А за снимките-благодаря!

Дата:   04-12-05 17:19

не искам да се заяждам по какъвто и да било начин, но мисля, че твойте приятели или не ти разправят всичко или криво ги разбираш. нима ако беше толкова хубаво, нямаше всички натам да се засилят, недей така, моля те. освен това по брой грабежи, престъпления и др. съвсем, ама съвсем не сме на челно място...
освен това не знам кой набор си и какво е за теб комунизъм, но не ми е ясно защо (с какво съзнание) казваш: баси комунизма стана. аз пък казвам, баси демокрацията стана! и това за уважението- ами тука си много, ама много много далече, повярвай ми. помоли някой твой приятел ("който много обикаля") да ти каже как в в щатите. уважение ли?[smilie11] това да не е град в китай

Дата:   04-12-05 18:09

Аз съм 69 набор и знам достатъчно за комунизма.Пък и за демокрацията,доколкото я има.Писах комунизъм,защото мераците са ми чисти ,а идеята на комунягите е такава.Но е утопия.Спираме да се препираме и всеки да продължава с неговите си виждания.Пък ако заживея другаде,ще те информирам за положението.

Автор: thor   
Дата:   04-12-05 18:28

хмх между 1975 година до 1990 година в България не бяхме обирани нито веднъж ...

между 1990 година и 2005 година ... сигурно сме биле обирани минимум поне 15 пъти ....за опитите за обир да не говорим изобщо ...[smilie2]

от поЕче от 17 години извън България не съм обиран нито веднъж ... нито нагрубяван нито някой си е правил опит да ме нагруби .....

тва е статистиката ... хах ..

откраднаха ми колелото пред дежурната стая на KAT ...за 30минутки докато си сменях шофьорската книжка ..хахаха а пък така го бех заключил ,че тоя требе да си е мъкнал специално резачка за 3 санта стоманен катинар за колело .... хаха ..десетки години си заключвам колелото с такова нещо и никой не се беше опитвал да го краде въпреки стойността му ,докато в България сигурно са го продали и 100пъти по евтино от колкото аз го бях платил ..

за живота няма кво да пиша то е ясно ...за съжаление ...[smilie2]

Автор: volokin   
Дата:   04-12-05 18:32

Не си изобщо прав, щото съм викал управители, карал съм се и никой не ми е връщал парите или поне извинил, да не говорим, че на "добър ден" те гледат като извънземен, все едно тези думи никога не са се изричали в България. [smilie2]

Дата:   04-12-05 18:48

а една вечер ,се прибирам към в около 03 часа сутринта това в България и гледам едно момченце на около 7 годинки ..и естествено го питам какво правиш по улиците и той ..ми ...абе в крайна сметка се разбра че проси през деня ,но този ден по една или друга причина не могъл да се прибере ( тъй като живее в отдалечен квартал ),както и да е заведохме го у дома ,нахранихме го ,даже и го фотнах и си викам ако го заведем в тях ,няма да има голяма файда ,та решихме да го заведем в полицията ,по някакъв начин да променим нещо ,но като го заведохме се разбра ,че това си е норма и изобщо не впечетли дежурния полицай ,че 6-7 годишен малчуган се разхожда из улиците посред нощ ....

та същите неща се случват навсякъде по света ,но тук край мен ако се случи това ..ще има да го показват по телевизията поне 2-3 дена и да търсят причината за случилото се от родителите на детето ....и в краен случай да им го вземат ,то гаранция няма ,че тва ще да е по добре за детето ,но пък 6-7 годишно дете по улиците ,всичко може да му се случи .....[smilie2]

ще кажете ,че е било циганче ,напротив - беше си българче ,баща му българин ,майка му рускиня ,а то бяло и русо със сини очи ..мдаааааа....

Автор: koceto   
Дата:   04-12-05 18:51

еми това е жалката истена в БГ, то депутатите сами ни промиват мозъците в съучастничество с телевизията [smilie9]

затова аз негледам ТВ и не приемамза чиста монета казаното от медийте

Дата:   04-12-05 19:44

Торе,за подобни и тъжни неща ми беше и на мен идеята,ама Airborne нещо не разбра.Са,ще рече някой-ами да го променим,вместо да мрънкаме.Да,ама как?Като ми откраднаха от заключен гараж колелетата,хванати заедно с верига,дето са 150 лв.двете,и ченгето ми вика-"Ми вие направо сте ги предизвикали,като ги държите в гаража".На такова говедо,какво да разчиташ.Ако пък утрепаш някой бандит,то тебе ще осъдят пак.И в двата случая все на теб ти е вътре.

Автор: koceto   
Дата:   04-12-05 19:53

докторе що не му тегли едни майна на тоз полицай бе, ми ладе да ги държиш в хола ли? или в спалнята по леглото.

ай ша им е*а м*м*та[smilie9]

Дата:   04-12-05 20:10

хахаха ..аз имам още по голям куриоз ,значи на връщане ми изпират потурите а в тях и паспорта ми Българския-задграничен ,обаче ми се налага да пътувам за България спешно и си пращам паспорта в посолството ,като говорих с тях по телефона и им обясних ,че ми трябва спешно ..оттам ми казаха ,че не могат да го направят за този срок ,затова и ще ми приложат една страница към паспорта със снимката ми която ще подпишат и подпечатат за да мога да го използувам поне за влизане в България ,както и да е, аз пътувам с няколко паспорта и пробем нямам на границите ..таааа прибирам се и първата ми работа е на другия ден ,директно със снимки в паспортното да си подменя паспорта ..

хехе и какво ми казват оттам ...... ами ,че съм наказан и паспорта ще ми се издаде след 45дена - за наказание ..хммммм..добре де ..аз какво съм наказан питам аз [smilie11] те ми казват , ами тва ше го разбереш от началника на паспортния отдел ..

хихихи ...взимам си аз час за среща ..ииииии идва ми часът ..срещам се с началника на отдела ,който беше жена ....

хехе значи бил съм наказан ,защото според тях съм си фалшифицирал страничката в паспорта , която ми издадоха от посолството ........ е аз им казах ..да се обадят на посоството и да проверят ....отговора беше ,че нямали време или нещо от рода нямало да си губят времето ,след като според тях страницата си била пълна фалшификация .....

тааааааа ...значи аз като фалшификатор на задграничен паспорт , щях да се отърва, само с наказание от няколко дена и пак щяха да ми издадат паспорт ....таааааааа всеки да си вади изводите ......що за живот е ......

Дата:   04-12-05 20:51

Eee,тая твоя история утепа моята по парадоксалност.Но мога да разкажа друга.
Преди 2 седмици внасям пари в банката.Проверяват ги на лампата ,а после една по една през ръцете на касиерката.И гледам аз ,че 3 банкноти ги заделя.Питам,какъв е проблема?Нередовни ли са?,а тя ми отговаря:Ами не,ама имат проблем при отпечатването и ги изтегляме от употреба.[smilie10]
Та,ако печатницата ги печата накриво,то как да го разбирам това,не знам!!![smilie19]

Автор: pmartinov   
Дата:   04-12-05 21:04

.

Добро пожаловать в АБСУРДИСТАНЬ . . .

.

първа  назад  1     всички  напред  последна