Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 digital ili analogov
Автор: lubitel-art   
Дата:   23-06-04 21:31

Zdraveite ,molq za profesionalno mnenie po vaprosa koi aparat ima po-golqma razdelitelna sposobnost- canon300 D ili nqkoi ot sredno-formatnite 4,5/6; 6/6 .Koq e po-yda4na za reproduktsionna fotografiq?

Отговори на това съобщение
 Re: digital ili analogov
Автор: Krassy   
Дата:   23-06-04 21:38

Мнооого интересен въпрос [smilie7]
Аз мисля че средноформатния на хубав диапозитив освен че има по-голяма резолюция, има и по-голяма динамика на цвета... но тука има 'спецове' - нека те си кажат тежката дума [smilie7]

Автор: papi   
Дата:   24-06-04 03:11

cifrovata fotografiq napredva s golqmi kra4ki,ima si pliusovete no sy6to taka si ima i minusi,analogovata(lentova) fotografiq si ostava klasika tq nqma minusi...s neq se tvori istinski...vseki 4ovek spored nujdite si trqbva da izbira,az nqmah izbor,samata mi rabota me prinudi da si vzema D70,ina4e 6te si zapazq i N70 s koito sam napravil dosta dobri snimki,pone na men mi haresvat...[shtrak] [shtrak]

Автор: pardon   
Дата:   24-06-04 11:01

srednija format e nenadminat (makar da ima Back-ove za 20-22 MP, no zavisi kakvo ste pravish i dali se namirat lesno dia-filmi v BG...

Автор: behemoth   
Дата:   24-06-04 12:35

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/d30/d30_vs_film.shtml
ne e tochno tova koeto pitash no sigurno shte ti e interesno za chetene

Дата:   24-06-04 12:41

benemoth, ne zabravjai, 4e provia-ta za da ja pusnat po neta e digitalizirana, pa makar i s imacon-scanner!! toja tip sravnenija ne sa ot nai-dobrite... stoto i az snimam s d100 i imam scanner 2900 x 2900 (ama istinski) = okolo 11 MP, i D100 ne moje i da se dobliji do tova ka4estvo, taka 4e gornija test ne go davai za primer!!

Автор: pinko   
Дата:   24-06-04 13:10

Пардон, я виж тоя тест и тогава ми разправяй за 2900 точки, ама истински.

Точно с Д100 е сравнението

http://www.borutfurlan.com/test_results.html

Велвията може повече, ама за да го покаже, трябва скенер Хайделберг Chroma Graph S 3400 който струва approx. 80,000 €.

The Conclusions

The slide from a top-quality film, such as Fuji Velvia, offers a higher quality of picture than can be obtained from a digital camera with a 6 mega pixels sensor, which confirms my expectations. Unfortunately, it is difficult to exploit such quality. In order to take full advantage of it, one needs a top-class professional drum scanner (the Chroma Graph S 3400 is worth approx. 80,000 €). By using an "amateur" table-top scanner, such as the Nikon Super Coolscan 4000 ED (which is one of the best in the field, worth approx. 1,700 €), one gets a significantly poorer result. However, in my opinion, the latter is still suitable for publishing in magazines up to the A4 format, maybe even up to the A3 format. A disappointment was also the low quality of the classical slide blow-up.

Публикацията е редактирана (24-06-04 13:12)

Дата:   24-06-04 13:29

ami kakvo da kaja, ne vjarvam na gornija test, stoto imam dosta po-slabija model na nikon (Coolscan IV ED), ama takova nesto njama, i D100 mi e pod raka (makar i ne moi) i posle pe4atam na A3 (ot digitalnite fail-ove) vav foto, ne na printer, i njama nisto obsto s dadenoto po-gore ka4estvo na Coolscan 4000, (koito naistina e edin ot nai-dobrite v toja klas), savetvam te ako imash pod ruka njakakav scanner ot toja clas da probvash!

Тц, тц, тц...
Автор: GenaDP   
Дата:   24-06-04 13:39

...пак старата песен на нов глас...

абе пичове, не ви ли увряха куфалниците, че за малки размери цифрака е по-удобен за работа, но за голяма разпъване не става - кляка много бърже. Който не вярва - да си домъкне цифрачето, ще снимаме някой пейзажче с повечко детайли, той - с неговия, аз със един вехт 6х9, после ще печатаме поне 100х70

...ама който загуби - подарява си машинката на победителя в съревнованието...

cifrovoto razbira se
Автор: GuruMMX   
Дата:   24-06-04 14:07

e na cheti h ehe http://www.dpreview.com/news/0406/04062304phaseonep25.asp

a interesnoto e che horata prota zad goljamata voda razpravjat che ot momenta v kojto sa pipnali ej tva chudo http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1ds/ srednija format go polzvat samo dva % ot sluchaite im i to po poiskvane na klenta hehe :)

taka che si pravi izvodite :) [beer]

MMX
Дата:   24-06-04 14:11

...говоря за малките цифраци бре... даже и 1Дс кляка за големи увеличения...

Re: MMX
Дата:   24-06-04 14:14

mne..
pri cifrovete problema e drugade :)

kljakat vsichkite pri wide angle lenses shtoto luchite ne padat veche perpendikuljarno v/u matricata i stava mazalo :)
za celta se pravjat prosto njakolko kadura, koeto opredeleno ne e problem nashi dni :) i filma pak ostava na zaden plan...

ne che s filma nemojesh da napravish njakolko kadura ama posle si e goljama igrachka... [beer]

хе-хе...
Дата:   24-06-04 14:17

говорим за по 1 кадър бре... инак за гигапикселната фотография си чел, нали? Ама пича писал спец. софтуер за пришиването на кадрите...

Дата:   24-06-04 14:24

Гуру, е това е истината http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/p25-firstlook.shtml[shtrak]

Дата:   24-06-04 14:26

Pone s cifraca vinagi moje da se buzikash
http://www.tawbaware.com/maxlyons/gigapixel.htm

Re: хе-хе...

axa.. ama tam trjabvat razni jelezni fatki i chalumi hehe.. s noniusi i vrutki... h ehe ne sum chak takuv fen..
az prikazvah za 3 burzi kadura ot ruka primerno.. ili v naj loshija sluchaj ot elementarno stativche :) hehe

a software za svurzvane na takiva kadri bol.. :)

Pinko, mi az nali sushtija link pusnah na momuka po gore de :) hehe

Дата:   24-06-04 14:43

be picha me kefi kvi gi pravi
http://www.tawbaware.com/maxlyons/cgi-bin/image.pl?showFileName=ST_IMG_2391_IMG_2401_Badlands_Startrail.jpg&gallery=8

Гуру бре...
Дата:   24-06-04 14:56

...че кво пречи и 3 бързи кадъра 6х9 да пернеш? :Р

Re: Гуру бре...
Дата:   24-06-04 15:04

mi nishto.. ama posle ima malko povechko neudobstva ... projavjavane, scanirane.. nervi.. a pri cifrata njama :)

za tva supostavjam primerno 3 burzi kadura s 1Ds d arechem s edin kadur sreden format... nali za resolution i za detail govorihme :)

Re: Гуру бре...
Дата:   24-06-04 15:04

Ох, Гена, недей говори за 3 бързи 6х9, щото това е 1/3 от филма, пък той е скъп, и проявка Е-6 вече свястна трудно(да не кажа невъзможно) се намира.

Иначе си прав, по-добре е средния формат, ама е цифромания откъм консумативи, сканиране, гърчава работа е, един 6мп файл 16 битов се вдига на 70х100 също, но с известни уговорки[smilie7]

ti puk sega...
Дата:   24-06-04 15:28

...vse edno da sporim koja kola e po-burza: WV Golf, ili Prosche Carrera - i izvednuzh njakoi po4va "mi to verno Porche-to e po-burzo, ma mnogo skupo, i mnogo harchi, i nam ko si o6te"... :)

6MP ше до дигнеш до 70х100, ама ако го сравниш с друго 70х100 от 6х9...

Re: ti puk sega...
Дата:   24-06-04 15:34

Абе за репродукционна работа става, той човека всъщност за това пита, правил съм каталози на картини, едно фолио в такъв каталог е почти А3 формат, до там става с перфектно качество[smilie7]

Много гадно стана откакто развалиха Е-6 проявката в Мастерлаб, направо ми идва един Йобо процесор да купя и да си ги правя сам, ама не ми се бъркат тия чорби вече, отвикнах[smilie11]

???
Дата:   24-06-04 15:35

za koj Masterlab ide re4? Onova na Kodak do NDK?

Re: ???
Дата:   24-06-04 15:42

Не, Мастерлаб е до операта на Раковска, там правеха перфектно Е-6, ама момчето напусна и сега работел в Билла, ебати тъпотията, такъв ценен кадър да изпуснат, ама така става, Светлана Праматарска почина и...

Иначе качеството на кодака при НДК не е лошо, ама трябва да се внимава кога си носиш филмите(и да знаеш кой ден сменят химията), щото гадните евреи не регенерират разтворите като хората - като са пресни ти препроявява филмите и обратно и трябва да си коригираш снимането, абе гадост...[smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна