Автор: hav
Дата: 01-12-05 14:46
Забравих да кажа:
Понеже се рових доста по разни форуми, нали пари ще давам, реших да проуча, та...
A610 е точно около 100 долара по-евтин (350 срещу 250). Според много от първоначалните "мнения" на хора, които не са ги пробвали, се мислеше, че А620, заради 7-те мегапиксела, и същият размер на матрицата, трябва да е много по-шумен. На попаднах на някакво мнение от един, който беше направил сравнение - беше снимал някакви гардероби на тъмно - за да се хване шума. Там фрапантното беше, че е обратното - А620 имаше по-малко шум. Според мен нещо не правилно беше обработил кадрите, защото и двата бяха с еднакъв мащаб, а между 5 и 7 МР все трябва да има разлика.
Бах прочел пък някъде, че А610 нямал възможност за управление от компютър по кабела, което няма как да го подтвърдя - трябва да се види в manual-ите. Според мен няма логика, тази възможност я имаше на А80.
Не мисля че трябва да има разлика в качеството на изпълнението. Или ако има, надявам се да е в полза на по-скъпия. Всички се чудят защо разликата от 3 МР е цели 100 долара - според мен има много силна търговска логика, ама е дълго за обяснение. Категорично по-изгодно е да се вземе А610, особено ако нямаме претенции към пикселите.
А цените са доста добри, демек ниски. И естествено не може да се очаква кой-знае колко скъп труд да е вложен в това, а частите и компонентите - определено трябв ада са добри.
Значи, аз се надявам някой японец, да е отишъл в китай, и да дава инструктаж как се сглобява.. и като дойде нов работник, японеца да сяда на емна маса до китаеца и да му казва "уто това го слагаш тук, ония там, тези винчета в дупките".. и сглобява един апарат пред него. Е, дано да ми се падне "показното" сглобяване от японеца..
(възможно еи обратното: идва нов китаец, и най-некадърния, който са го наказали 1 час да не сглобява, и да си почине, за да не му треперят ръцете, той да му показва как се пави това. хаха)
|
|