Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за 512 CF
Автор: unguzov   
Дата:   24-06-04 11:49

Имам Canon A80 и съм с две CF-та (Canon 32 и Lexar 64). Искам да си купя нова CF 512 MB карта и се чудя каква марка да е (но да не надхвърля с много 150 лв). Някакви съвети? Основното е да не прави проблеми с Canon A80. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за 512 CF
Автор: J0R0   
Дата:   24-06-04 11:53

Към стотина лева някъде ще надхвърля...

Автор: pinko   
Дата:   24-06-04 12:00

http://www.vali.bg/?action=pricelist_form

512 Апасер е 88 долара без ДДС, или около 170 лева крайна цена, много добра карта, имам такава, около х24 и е скоростта, май и джъмбо си взе такава и е доволен

Автор: junior   
Дата:   24-06-04 12:01

и аз ще взимам такава.....цената е добра

Дата:   24-06-04 12:20

За Vali е ясно, гледах и сайта и цената. От тях съм си купувал процесор и съм много доволен. Въпросът е дали Kingston например не е по-добра идея. За $86 без ддс я има в Лидер... А една грешка при тази цена ще стане страшно :)

Дата:   24-06-04 12:24

Кинстън имат лоша слава по форумите, мен са ми горяли два кингстъна по 128 и повече не ща от тях.

Апасер вече имат 2 години гаранция, никога не съм имал проблеми, имам 2 броя 256 и една 512, много са добри за парите си.

Апропо, Апасера вътре е СанДиск, като поискаш пропъртис ти казва че производителя е СанДиск[shtrak]

Публикацията е редактирана (24-06-04 12:25)

Дата:   24-06-04 12:28

Не знаех тази малка подробност :) Това определено решава въпроса - Apacer ще е [smile] Благодаря на всички! [smilie19]

Автор: miloev   
Дата:   24-06-04 12:41

Няколко пъти съм тествал в камера (HP C912 и Canon G5) скоростта, с която записват съответно: стара noname CF 64MB, PQI 128MB F1 40x, Canon-ската 32МВ и "обикновен" Kingston 512МВ. За условията на експеримента (ръчно с хронометъра на мобилния от натискане на спусъка до края на мигане на лампичката) мога да кажа, че практически няма разлика, дори и когато отщракам целия буфер и чакам да се запълни. Разбира се, ако се тестват картите на USB High Speed или PCMCIA ридер, ще се окаже, че по-бързите контролери на новите модели си показват предимствата. Ако обаче се ползва фотоапарата (USB "Fast" Speed, т.е. 12Mbps), едва ли ще има някаква разлика.

Друг е въпроса с качеството и гаранцията, обаче. Лошото е, че когато се чупят, просто прецакват файлове периодично, а след това си минават всякакви I/O тестове по хиляди пъти без грешка:-(

Дата:   24-06-04 12:56

Притесненията са, че Canon са били малко капризни. Затова ме интересуваше дали някой е пробвал с Canon А80 или подобен Apacer да речем...

Дата:   24-06-04 13:17

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=7730&t=7702&phorum_uriauth=#reply_7730

Ето тук има един мой тест на Апасер с Канон 300Д.

Ето и резултатите

Автор: pinko
Дата: 19-02-04 13:23

Покрай новия Канон се наложи да пазарувам нови CF карти и искам да споделя впечатления.

Гледах тук http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/page10.asp
измерванията, които е правил чичо Аски, и реших да проверя как се държат тия Apacer 256, все пак са само 82 лева или 99 с ДДС.

Спазвах точно указанията на Ф. Аски, а именно:

Timer was started as soon as the storage compartment light came on and stopped when this light went off. This was seen as the ACTUAL recording time. Add approximately 1.4 seconds for JPEG or 2.0 seconds for RAW to these times to get the amount of time from moment of shutter release to image flushed away to the storage card.

Той е мерил с тези карти:

256 MB Canon High Speed Type I Compact Flash card
512 MB SanDisk Ultra Type I Compact Flash card
1 GB IBM Microdrive Type II Compact Flash card

Та, какво се оказа- въпросната карта записва серия от 4 РАВ файла-около 29-30 Мб, средно 29,6 Мб за средно време 32,7 сек, средно аритметично от 5 замервания, срещу 31,2 за Карта Канон и 32,1 за Сандиск и 31,8 за 1 ГБ микродрайв.

Подобно е положението и при джепег - 4 файла, общо около 8,5 Мб, за 15,5 сек срещу 15,2 за канонската карта, 13,6 за сандиск и 12,5 за микродрайва.

Имам подръка и една карта Лексар 4х 64 МБ, тя е ужасно бавна в сравнение с Apacer-а - в първия случай почти 45 сек, във втория средно около 18 сек.

Такива ми ти работи, разликите са незначителни(за мен поне), но пък цената е супер - 82 лева за 256 Мб и 1 година гаранция.

първа  назад  1     всички  напред  последна