Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Никон ще пуска ФФ, :)
Автор: scuba_d   
Дата:   30-11-05 10:33

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=16045447

Отговори на това съобщение
 Re: Никон ще пуска ФФ, :)
Автор: pmartinov   
Дата:   30-11-05 10:38

Няма къде да ходят [smilie5]

Щом пазара иска ФФ ще го получи [smilie3]

Автор: n1x0n   
Дата:   30-11-05 11:41

[smilie11]
Ебаси "умния ход"!

След като изгубиха 75% от професионалистите, които минаха към Canon заради фулфрейма, след като изкараха D2X и D200, които са супер камери, и заради които куп хора накупиха огромни количества DX стъкла - сега изведнъж хоп! "Ще правим фулфрейм!"
Ми аз ако съм Никонджия бих им теглил майната точно сега! Инвестициите в DX обективи /които са едни добри обективи, за разлика от Канонските EF-S/ ми отиват по дяволите, пазарната стойност на сегашното ми оборудване отива по дяволите, т.е. трудно ще се продаде на добри пари... изобщо прее*авка пълна.
И за какво това?![smilie11] Да гонят влак, дето няма да го хванат? Да си изтънят редиците баш когато ПанаОлиЛайката ще стъпи на про-пазара и ще атакува основно тях, защото са най-слабите в момента?
Дано не съм прав, ама сами си режат главата тези!

Автор: dau   
Дата:   30-11-05 11:44

Ми Никон просто
за какво си говорим ...

Явно анализаторите в компанията са им гении, ама просто толкова им позволяват ресурсите това е...

Автор: djidji   
Дата:   30-11-05 11:55

ми...верно няма накъде другаде. Въпроса е сега "правоверните" какви приказки ще заприказват :-)

Автор: explorer   
Дата:   30-11-05 12:02

Бе ти не бери грижа за "никонджиите"... Канон ако бяха толкова умни, да се бяха постарали малко повече над дизайна и ергономиката на телата си, досега Никон нямаше да го има. Да ама не.

Всеки логично мислещ човек може да прецени, че никонския фул фрейм ще е на пазара най-рано след 3-4 години. Канонския е в на пазара в момента! Айде сега замисли се, толкова ли са глупави никонците, че въпреки очевидното предимство на фул фрейма, пак не отиват при Канон? Да добавим и малко по-големия избор на обективи, за който thor тук постоянно говори. Да добавим и това, че Никон вече произвеждат в Тайланд първо D70, сега и D200, Сanon e "made in Japan". Ами излиза че има нещо много сбъркано в Канона, щом много хора все пак предпочитат Никон, при всичките тези предимства на Канона. И това "сбъркано" нещо се усеща още щом хванеш Канона в ръце... ами не е като Никона да му се не види.

Айде сега малко разумно мислене и бакалски сметки. Ето на, аз в момента съм останал само с 1-2 свестни никонски обектива, какво ми пречи да ги продам и да мина в канонския лагер?

Ами да мина, ама дай да видим - Никон ми предлагат D200 за 1700 долара. Какво ми предлага Канон? 2D за малко по-малко, и 5D за доста (почти 2 пъти) повече. 2D-то мисля че няма какво да спорим че ще е по-зле. 5D-то е фул фрейм - верно, но D200 е по-професионално тяло - устойчиво на лошо време, повече кадри в секунда, бас държа че е с доста по-бърз автофокус. Ами тука човек малко се раздвоява - дали си повече пейзажист, тогава вече клониш към фул фрейма, но ако не си, и като се замислиш че никона е 1600 долара по-малко (а това си е един хубав обектив)...

Автор: Todd   
Дата:   30-11-05 12:08

"Бе ти не бери грижа за "никонджиите"... Канон ако бяха толкова умни, да се бяха постарали малко повече над дизайна и ергономиката на телата си, досега Никон нямаше да го има. Да ама не."

Надали Канон искат Никон да ги няма !!!!
Все едно Кока Кола да искат да няма Пепси ?
Всичко е мангиии - а там нещата не са за нас !

Автор: nemchev   
Дата:   30-11-05 12:16

трябва да ви назначат в маркетинговия отдел на никон[smilie18] [smilie18] па дали са умни или тъпи....няма ние да го кажем тва...толкова години са оцелели на пазара че не вярвам сега да направят фулфрейм и да умрът..аз лично бих си продал всичко дето имам и да си взема един такъв никон[ezik]

Дата:   30-11-05 12:21

Фул фрейма не е толкова голяма работа. Ето на, Кодак направиха фул фрейм с никонски обективи, 14 мегапиксела, в момента цената му е паднала на 2500 долара по eBay. Нов струваше 200 долара повече от Canon 5D. Що ли хората не се избиват да го купуват?

Ако Никон копираха апаратите на Канон 1:1 - виж, тогава вече нямаше да ги има. Но те си правят по-тънки сметки, търсят своето място в пазара. Ето - в момента предлагат напълно професионално тяло на половината цена на полу-професионалния Canon 5D. В Nikon D200 няма нищо "полу".
[shtrak]

Дата:   30-11-05 13:07

Експлорер ти откъде ги вадиш тези сметки?

Канон телата са ми с пъти по удобни в ръцете!

А такова тяло като Д70 такова дърво просто няма ...

Защо си решил че са по ергонимични не знам?
Твоето мнение меродавно ли е?

За Д200 не знам ама не виждам с какво е по-здраво и солидно от 5Д и 2-та са с магнезиеви тела сложили са му малко повече гума на Д200 това ли го прави по-солидно?

А по същата логика мога да ти кажа че ако Никон бяха с толкова хубави тела нямаше Канон да има толкова голям пазарен дял!

Автор: Gen   
Дата:   30-11-05 13:07

Ако това стане ше е голиама грешка.

Автор: volokin   
Дата:   30-11-05 13:08

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Експлорър, точно така е.
А аз сега няма да седна да ги мисля Никон или Канон, дреме ми...
Те Канон снимали само профита с тях, а с Никон снимали фанатици....
Те Канон имали един два обектива, и заради тях народа се преместил от глупаците Никон...
Те Канон можели да снимат с Лайка....
Никон...не знам си какво...
Никон нямали Фулфрейм....
КАнон имали....
Никон щели да правят....глупаци...
Изведнъж се оказа Фулфрейма, тъпня, до сега не беше....щото сямо Канон го имаха..

Аз се питам, как ще го захранят тоя фулфрейм с малкия си байонет Никон, това е много високо поставена цел, ама щом са решили, значи имат още сили в оптиката, дано да не е компромис, дано, че то не бяха пластмасови никончета, сребърни никончета, които приличаха на Канон...
Ай нека да не ги мислим, че става цирк, голям цирк. Никон са една малка фирмичка, по-малка от Минолта, и от Канон още по-малка, щом до сега са на пазара и то едни от най-добрите, и това е от 50 че и повече години, значи, има защо.

Айде чакаме бат' Тор да произнесе едно проклинание тук и една молитва към боговете [ezik] [ezik] [ezik]

А иначе, мен лично тоя фулфрейм ме притеснява, незнам с каква оптика ще го хранят, щото те Канон имат проблеми от доста време с по-големия си байонет, та Никон не знам, дано не е излагация

Дата:   30-11-05 13:10

хехехе, ето един от църквата [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Han_Solo   
Дата:   30-11-05 13:15

.... като стана дума за църква , еретиците кога ще ги горят на клада та да ида да поснимам [smilie7]

Автор: papi   
Дата:   30-11-05 13:17

дау чисто и просто ти си под емоционално състояние,така че те разбираме и няма да ти се сърдим за глупостите които пишеш

Дата:   30-11-05 13:17

Волокин може и на нов байонет да минат :)

С тези масово ДХ обективи :)

Да пускат нови и да се радват :) [ezik]

Дата:   30-11-05 13:19

Хан Соло, има една голяма дилема в Европейската история, и тя е: колко години католическата църква е държала Европа в клещите си на невежеството и с колко е забавила развитието на цивилизацията, и защо все пак в Европа се е появил ренесанаса а не в Азиа. И дали не точно това е довело до ренесанса, именно кладата и католицизма? Айде тема за размисъл, стига си чоплил на Тор в Раните [beer] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   30-11-05 13:22

Папи а ти в какво състояние искаше да си продаваш хАпаратчето?

Автор: alex-it   
Дата:   30-11-05 13:29

na KODAK DCS 14N Pro kade e slojen FF (F80 NIKON) I OT KOGA ???[shtrak]

Автор: thor   
Дата:   30-11-05 13:32

хахахахах ..
аз мойта колекцийка от Nikon-и я пазяяяяяяяяяя ...[smilie5] и всичките ми са твърди обектиФчета ...[smilie24]
колекцийката от Canon-ски обективи си я пазя пак ...[smilie24] всичките са твърди обективи и всичките съм ги събирал с годините ...[smilie24] мноо малко обективи Canon-ски и Nikon-ски ми се застъпват има няма един два ...[smilie24]
значи .на цемата на която съм си платил аз обективите до сега .. ъПсурт Е да се продават и за в бъдеще на тази цена ,нови тела ще има и ЩЕ ИМА И по свкъпи обективи ,сменят ли Nikon байонета са живи умрели ..ахахахахха..
филма скоро нема да умре ..тъй ,че но проблемо за мен ..[smilie5]

таааааааааа нека да направим едно сравнение ,кой е в по неизгодно положение ,Canon който лети в небесата с разперени криле и е заграбил пазара и може да засипе Nikon с квото си иска или Nikon които се чудят какво да праят ..ЪЪЪЪЪЪ[smilie11] че а на ляво а на дясно и прао в л*йното прясно ей тва са им галимациите в последните 5-6 годинки да не кажа 15 годинки през които бавно губят терена ахахахахха...[ezik]

да не говорим ,че тия хитри и надъхани Nikon-ци допреди 10 дена чукаха теманетата у земята и се кълняха ,че щом Nikon казал нема да има фулфрейм треее да е така тоя въпрос не трее да се дискутира ..ахахахахахахахаххах..[smilie23]

и ако тва не е фанатизъм кво е ахахахахаха..[ezik]

ади ..имате кво сега да си бърборите ..ахахахах първо дрънкаха ,че Canon вадил мноо тела -хахахах те изкараха също толкова ,че даже и две на веднъж ..да ама когато те го правят е праилно ахахах[ezik]

второ мрънкаха срещу мноото пиксели на Canon ..и те го праят даже и надминаха Canon по пикселите ..ахахах да ама кога те го праят може ахахахах ..[ezik]

сега фул-фрейма а сега да видим ..ко ше кажат ..хахахха щото ..кво бееееееееее ..щото кво ..ааааааа щото на тоя дет се кланяте сляпо ,го РЕШИЛ ли ЪЪЪЪЪЪ..ахаххаха ..[ezik]

хахахаха ами USM моторчетата ..хахахаххаха..ами ИМАЖ СТАБИЛИЗАТОРИТЕ ..ахахахахах аУе много е простичко УУУУУУУУУУУЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ..КО-ТО напраи Canon ..Nikon го следва ..

И КВО СЯ ОСТАНА ДА НАПРАВИ ИНТЕРФЕЙСА КАТО НА ЦАНОН ..ама и тогава ше кажете аааааааа щом пише Nikon може...

хахахха..[ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   30-11-05 13:39

Торе, това окончателно ще ме откаже да си вземам дигитално тяло някой ден, интерфейса на Канон [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] Играчки някакви там, електронни игрички за възрастни [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] буквално електронни игрички [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
А не Никон или канон е виновен, а световното човешко стадо и ако Никон не се съобразят с него си отиват като Лайка, щото Лайк през 60-те години е била по-голяма от всички японски фирми взети заедно, сега е една фирма дето запълва ниши...това е
Стадото си блеееееееее, блеееееее, някой са просто по-добри овчари [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   30-11-05 13:42

тоя се е поболял....или фанатизирал

Дата:   30-11-05 13:44

Точно там е работата, dau, че моето мнение в случая не е толкова важно. За D70 съм съгласен - Никон изобщо не трябваше да се излагат с такъв "междинен" модел, ама пусто гледат и аматьорите да задоволят.

Допреди цифровата ера, Никон беше безспорен лидер. Няма филмово тяло, което да може да се сравнява с F100, F5 или F6. Добре че електрониката здраво навлезе във фотографията, то не бяха мотори в обективите, стабилизатори, и най-вече цифровите апарати, софтуер и т.н. Е тук вече и на Канонската улица изгря слънце, успяха и те да се доредят до профитата.
[smilie5]

Канонците имат един голям проблем... те са избрали марката Канон поради единствената причина, че всички около тях говорят - "Канон са най-добрите, купи си Канон". И изведнъж откриват, че има някаква малка група "фанатици", които предпочитат друга марка... "Не може да бъде", казват си канонците, и упорито започват да убеждават никонците как и защо тяхната марка е по-добрата. Никонците само се подсмихват, и казват "да бе, прав си, ама не ме кефи". Да сте видяли никонец да убеждава канонец да си разпродаде всичко канонско и да мине на Никон? Няма и да видите. Докато канонците постоянно ги гложди отвътре "да не са се минали", и постоянно се опитват да убеждават никонците да сменят лагера.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-11-05 13:47

ми минали са се...и кат залъжат глада ...има няма три месеца айде пак да продаваме тва за да купим онова...да им е честито[ezik]

Автор: tiko   
Дата:   30-11-05 13:52

Хе-хе, Папи-то дето до вчера искаше да си менка Никон-чето за 5D. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна