Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21     всички  напред  последна
 FZ30 притежатели обединяваме се тук :)
Автор: simbon4o   
Дата:   27-11-05 20:12

Идеята на тези тема е всеки притежател да сподели какви грижи му създава апарата(бави, бърза, лоша динамика, ...), какви грижи полага за него(чистене на лещи как и с какво,...), какви аксесоари ползва с него доволен ли е...(филтри, стативи, сенници,...).

Така аз имам моя от няма и седмица и съм очарован меко казано. Много е бърз в сравнение със стария. Картата е 133х 1GB (20MB/s) на Panasonic и освен нея нямам други екстри от пакета който получаваш купувайки апарата от магазина, записва RAW за 2 сек от момента на щракването до свободен момент т.е. мога да снимам пак, чудя се дали не може да се изключи записа на jpg с RAW-a, за да се забърза. Искам да взема статив, филтър на първо време polar и се чудя какъв досега с олито ползвах един carl zeiss и беше много яко ама е 49мм и не става :(, ND и UV има ли кирия да слагам. Ами това е за сега. Като открия най-добрите настройки на апарата ще пиша тука как и защо. От известно време снимките ми са с новия. Разликата се вижда ;).

Отговори на това съобщение
 Re: FZ30 притежатели обединяваме се тук :)
Автор: Pehata   
Дата:   27-11-05 20:27

Никви грижи не ми създава [smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   27-11-05 20:33

Алооооуууууу, Сепаратизъм виждам в тази Тема [smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

"Канонци и Никонци от ВсиСтрани - Обединявайте се [smilie24] "

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: pileshtar   
Дата:   27-11-05 20:38

И аз съм доволна:) Малко шумка, ама не е болка за умиране! Лещата си я чистя със специален спрей и хартийки, които можеш да си купиш от Халите. Ако си разсеян като мен си купи и връзчица за капачето [smilie3], ама това важи за всички де:)) Май за друго не се сещам, общо взето съм ДОВОЛНА!!![smilie5]

Дата:   27-11-05 20:39

няма такова нещо, обичам като си купя нещо да се консултирам с народа техните как са с какво защо ... НИКАКВИ сепаратизми тука ;) грешно си разбрал :)

Автор: boni   
Дата:   27-11-05 20:42

Не се престаравайте да търкате по челната леща прекалено често.Не пипайте с пръсти, праха се духа с духалка и най-добре сложете качествен филтър отпред.

Дата:   27-11-05 20:45

а с какви препарати и материя се бърше? Имам 3 точки и стария го бършех с памук и препарат за монитори български Икономик във фъс фъс флаконче. Става ли? UV-то не сваля ли светлосила? Какво препоръчваш :).

Автор: gen   
Дата:   27-11-05 20:46

Абе горе-долу става, но със предишното ми Оли-8080 правех по-хубави сними.

Дата:   27-11-05 20:46

Бони, на паналайките трябва да се държи сенника с навит на него филтър, дето прави процедурата по съхранението на фотощрака по-сложна и обемиста история.
Поне за тези фотощраци дето съм пипкал де [smilie3]

[beer]

Автор: boni   
Дата:   27-11-05 20:48

Стоев, тук става въпрос за FZ30, като не си в час що се обаждаш? За него това не важи -има си резба на обектива.

Автор: Георги   
Дата:   27-11-05 20:49

симбоне пак ли компаткен взе? :)

Дата:   27-11-05 21:01

boni написа:

> Стоев, тук става въпрос за FZ30, като не си в час що се
> обаждаш? За него това не важи -има си резба на обектива.
Вярно не прочетох добре - туйнака си има оновака [smilie24]

Ама Сепаратизма е хептен "подобрен" [smilie5]

Айде и едно клубче за собствениците на EF 17-40/f4.0 L да си спретнем у друга тема [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]

Дата:   27-11-05 21:02

и за такумара [smilie8]

Дата:   27-11-05 21:05

Георги написа:

> и за такумара [smilie8]
За кой Такумар?[smilie8]

Автор: thor   
Дата:   27-11-05 21:07

и за бъдещите собственици на GITZO ....[ezik]
предлагам СтоеФФ за предцедател на клуба ...[ezik][ezik] [ezik]

[beer]

Автор: royal   
Дата:   27-11-05 22:35

proletarii ot cicki strani obedinqvaite se ... abe kvo gi 4istite tiq 4elni le6ti - az moita o6te ne sam q 4istil - ama mrusno dosega ne sym snimal , samo 4ista priroda i tuk tame nekoi patka po preporyka na 100ev ...predlagam za pryv prorok na panalaikata da e boni , az 6te sum varhoven jrec i magistar , sinbon4o 6te e glaven kuuurdinator a pile6tar i pehata 6te sa nerazdelnite ot vivatel[smilie7]

Автор: CYPER   
Дата:   28-11-05 01:04

Чудесно хапаратче е [smilie24]

Имам:
Статив
3 батерии
Sandisk 1GB 66x
Kit за чистене - жълта памучена кърпичка, специална хартия за лещата, течност за лещата и духалка с косми [smilie18]

Само UV филтър ми липсва, но мисля от Ebay да си набавя един комплект от 4 вида филтри.

Засега всичко е ток и жица - най ме кефи, че като го включиш и моменталичеки е готов за снимка.

А и го ползвам като Скенер - снимам документи с него и после на принтера - става идеално - даже така си направих копие на паспорта [smilie18]

Автор: GM   
Дата:   28-11-05 08:39

срещу какво се обединявате?[smilie11]

Дата:   28-11-05 09:06

срещу нищо не се обединяваме :). Ми компактен Георги няма далавера за мен да е огледало щото не вадя пари с него а и с този кефа е повече от достатъчен ;). В сравнение с другите компактни е бая резак като скорост и качество. Вчера го тествах в морската е такъв фокус мигновен няма бе ;) на светло е бая добро. Съгласи се че като не ми плащат за снимките 1200лв. за 35-420мм е добре на 8Мпиксела ;). RAW-а го пише със скоростта с която олито ми пишеше 1 JPEG :D.

За лещата ще се наложи да се пазарува. Малко да ми мине на финансовото положение(преди няколко дена го взех все пак) и съм при фобо ;).

Дата:   28-11-05 09:08

simbone мен и олито ултра ме кефеше и продължава да ме кефи. за мен лично най-добрия компактен апарат. а и 28-140 винаги ми стигаха.

пусто заради дефокусираните неща и портретките ми поотесня. иначе досега щях да си снимам съвсем доволен с олито 8080.

важното е ти да си доволен [smilie24] [smilie24]

Дата:   28-11-05 09:13

аха пък и реален 88.8мм е паналайката :)дефокуса не е проблем чак толкос :D. Пък и аз гоня животинки в много случаи ;) 420мм не е лошо.

Автор: Todd   
Дата:   28-11-05 09:25

Бре , че кога ги купихте ,кога започнахте да си споделяте и проблеми ??
Не са ли гаранционни ???[smilie5]

Дата:   28-11-05 09:46

за мен дори точка на лещата която не мога да смъкне лесно е проблем голям :)

Автор: rimohit   
Дата:   28-11-05 10:52

А нали имаше проблем с някакви петна от вътре по лещата.. от някаква смазка ли ? Имате ли ги тези проблеми?

Автор: deyo   
Дата:   28-11-05 11:01

Аз съм доволен от моя, вчера му купих и някакъв филтър (не разбирам много от филтри - пише sky1-A, някой може ли да поясни какво съм купил [smilie5] ) - купих го главно за да ми предпазва обектива.
@ CYPER: колко струват резервните батерии, и от къде мога да си взема?

първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21     всички  напред  последна