Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pitanka za model na fotoaparat za amatior
Автор: ilski   
Дата:   22-06-04 22:42

Hey hey, privetki na vsichki!

Otskoro se interesuvam ot fotografiq i bih kazala dori che sam nachinaeshta v tazi oblast.
Anyway, vajnoto e che jelanieto mi e golqmo :D
Obrushtam se kum vas s vapros. Predvid raznoobrazieto ot modeli na fotoaparati, kak mislite, dali naistina e po-udachno da kupq cifrov ili Nikon (Canon) s vnushitelen obektiv shte mi svurshi po-dobra rabota?
Tova, s koeto moga da se pohvalq (po-skoro oplacha) e 'bebeshko' photoclip4e 1.6 Mgp i edno ot po-starite model4eta na Nikon, koeto obache puk pravi neveroqtni snimki. Ta, shte mi se da si vzema neshto po-dobro, vaprosa e kakvo?

Vie kakvo bihte me posuvetvali?

Pozdravi na vsichki! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Pitanka za model na fotoaparat za amatior
Автор: boni   
Дата:   22-06-04 23:57

Ako kajesh kolko pari ti se davat,nie shte te posavetvame vednaga!

Автор: marto   
Дата:   23-06-04 00:09

Купи си Сони-Ериксон,имат страшни модели.....[smilie19]

Автор: nsirakov   
Дата:   23-06-04 00:22

Вземи си Зенит - хем евтин хем ще се научиш ако си упорита.. а и да не забражим :) обектвите са му по джоба на всеки :)

знам че не казвам мнение, което ще среще подкрепа от професионалистите в сайта... ама това мисля аз :)

Автор: ognyan   
Дата:   23-06-04 00:24

Vsichko do parite opira.
Kaji im do kolko pari i shte te posuvetvat.[smile]

Re:
Дата:   23-06-04 00:26

Бони, сумата няма значение, стига да знам, че си струва апарата...
Марто - без коментар:)
НСираков, незнам какво ще кажат професионалиститие, но съм говорила с хора, които се занимават с фотография отдавна и казват, че тръпката в снимането, била не просто да уловиш момента и натиснеш копчето (като съвременните фотоапарати правят всичко останало), а именно в това да настроиш зуума, цветовете и т.н.

Дата:   23-06-04 00:31

ами да... то зенит-а е от тези старите - и сичко на ръка трябва да се пипне за да стане снимка :))

Автор: stoevmobile   
Дата:   23-06-04 00:33

"сумата няма значение, стига да знам, че си струва апарата"

Кой наскоро споменаваше за Mark II......[beer]

Автор: papi   
Дата:   23-06-04 00:50

ami na pyrvo vreme si vzemete edin Nikon F80 naprimer s normalen obektiv,za okolo 1200-1300 leva 4isto nov,nqma da sbyrkate

Re:
Автор: ognyan   
Дата:   23-06-04 00:51

papi ne razbra li che parite nyamat znachenie[smilie21] Kaji napravo koi e nai hubavia i da se svurshi[beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   23-06-04 01:01

Щом парите нямат значение, ето моят съвет [smilie3] :

Panasonic DMC-LC1

ето за него:

http://www.steves-digicams.com/pr/panasonic_02132004_lc1_pr.html

[smilie3]

Дата:   23-06-04 01:03

Шегувам се де, но никъде не спомена, цифров или лентов, или аз съм преклил с бирата.
Има хубави лентови и цифрови апарати, огромен избор от обективи, обикновено по-скъпото е по-доброто, ама всичко си зависи и от фотографа, за какво точно му трябва, какво предпочита да снима или какво професията/хобито му налагат да снима.
Туй за "сумата няма значение, стига да знам, че си струва апарата" го пусни на някой продавач, тутакси ще те оборудва с екипировка, дето я нямат и майсторите, дето снимат за световните медии., пък и в къщи ще ти ги достави.
Защо не опиташ от там: да е джобен формат ,компактен, полу-професионален, ще го използувам за да изпращам снимки по интернет или разпечатка 9/12, плакати....
ще снимам цветя на макрофото или тайно голи нудисти на телефото, купонджийски снимки в тъмното, или каквото предпочиташ. Всяко нещо може да доведе до сериозен съвет.
Ами то всеки апарат комай си струва парите за съответното нещо, дори мижитурката гсмартмини3 на мустек ми върши работа като уеб-камера вече доста време, а пък и дават 3"мегапиксела с интерполации" в каталога ......
За настройката на зума, не е проблем.[smilie7]
Виж, настройката на цветовете, [smilie11]
Ама пробвай все пак да си коригираш търсенето - много хора тук ще помогнат!
Успех!

Дата:   23-06-04 01:19

ami to4no 4e parite nqmat nikakvo zna4enie,to4no tova e mnogo dobra kamera,zatova q prepory4vam,4isto nov moje da si go vzeme ot predstavitelite na nikon za bylgariq,az li4no rabotih 2 godini s edin N70 i bqh mnogo dovolen ot nego,no skoro si vzeh D70 i toi mi e po4ti izli6en...no smqtah ako ne vzema D70 da si broih 1000 leva za edin F80...

Re:
Дата:   23-06-04 19:08

Да, прави сте. Сигурно е прозвучало глупаво и детинско да задам подобен въпрос без да поясня за какво искам да използвам апарата.
Идеята ми е да правя пейзажни, портретни и снимки в микро план.
И нека сведем сумата до 1000 лв. :) Надявам се подобни характеристики да ограничат донякъде възможностите за избора на апарат? А, и бих предпочела да е цифров...
А верно ли е, че Никон и Канон са най-добрите и надеждни фотоапарати?

Благодаря за отговорите. :D

Автор: holden   
Дата:   23-06-04 19:25

илски, аз снимам с цифрова канонка, но като сираков бих ти препоръчал Зенит. Малко звучи смешно, защото това е стар апарат, но много от форумците (включително и аз) сме се научили да снимаме точно на Зенит. Плюсовете са:
- Ефтин (около $20)
- Добра оптика (ако обективът е Helios, а 90% от Зенитите са с такъв)
- Всички настройки са ръчни, значи ако снимката не стане, не е виновен фотоапарата, а сещаш се кой
- Ако решиш че не ти е интересно да снимаш, не се набутваш с много.

Минуси:
- Тежък
- Филмов (ще даваш пари за проявяване и копиране)
- Не работи за хора които са си продали душата.

Ти решаваш от тук нататък, пък и колегите сигурно ще препоръчат други хубави апарати. [shtrak]

Дата:   23-06-04 21:39

Илски, има и едно "фото-чудо", наречено "Смяна 8М", и с него са снимали почти всички от хората в по-зряла възраст. Трудно се намира [smile] , ама снима добре. Голяма дискусия се разгоря предишните дни на тема смяната.
А и Зоркий 4 има добри настройки, ама няма да продавам моя, че има малък придобит дефект.(абе не си забравяйте апарата без капачка на обектива срещу слънцето...)
За зенита [smilie24]
Един мой приятел ми даваше неговият от време навреме - едно време не ми беше евтин.
Имал съм фотоклипове, и от 1.3 и от 2.1 мп, с екранче. Не правят много грешки, нямат ръчни настойки. В момента съм с Canon S1 IS.Има ръчни настройки, става за "пейзажни, портретни и снимки в микро план"(макро де).
Ама не е направен специално за макрото, примерно, на по-тъмничко се шашка. Не бих ти го препоръчал. Някъде преди време го оплюх малко, че имаше питания за този модел. А какво направи "питащият" нека пропусна.Сега и той може да ти даде инфо за апарата..[shtrak]
Ако се разръчкаш из форума, ще намериш много питания на тема"какво да купя"
Успех[beer]

Дата:   23-06-04 22:47

Хей, мерсаж за отзивчивостта и съветите. Аз колкото повече се ровя из темите, свързани с избора на фотоапарат, толкова повече се обърках. Очевидно има много повече модели, отколото дори си представях. :)
Колкото до Зенита и смяната, преди време се изкуших да си купя зенитче, но се отказах. Първо, че има много "пипане" по "детайлите" му, разбирай настройки, и второ като че ли предпочитам да "скипна" момента с проявяване на ленти и изкарване на снимки, т.е. ми се струва по-добра идеята за цифров апарат, въпроса е какъв. Из форумите намерих привърженици на Самсунга, други път твърдят, че най-добрите са Канон и Никон... Изборът ще е труден.

Дата:   23-06-04 23:02

абе всичко зависи от желанието ти да снимаш :)
а ръчните настройки са задължителни в началото поне..

Дата:   24-06-04 03:06

naistina mnogo pove4e sa privyrjenicite na nikon,az sy6to sam s nikon i to s D70,taka 4e ilski ti sami4ka 6te si pravi6 snimkite ,taka 4e izbirai mejdu nikon f80 naprimer ili canon eos30 ili eos 33,te sa gore dolu na tazi suma,za okolo 1000 leva,ot nas preporykata a ti si napravi izbora,toi 6te byde izcqlo tvoi...

първа  назад  1     всички  напред  последна