Автор: pro_01
Дата: 09-12-05 11:08
аз цъкам с такъв вече 7-8 месеца и въпреки че не искам да звуча в просташкия стил "мойто си е най-хубаво", за момента съм доволен много. допада ми и като дизайн, и като поведение, и като функции, и като качество на снимките.
има два основни недостатъка:
1. ръчния фокус - мъка! първо autofocus, че после превключване на ръчен, че натискане на 2 копчета едновременно, а напред, а назад и всичко това без НИКАКВА визуална индикация освен ако не си в пълна тишина и не чуваш лекото мъркане на обектива. иначе ще се чудиш доста дали изобщо нещо става. 2-3 пъти ми се случи и ситуация тип телевизор велико търново - докато е отворен капака за настройките всичко е окей, като го затвориш - картината се разваля. та и при мен така - докато фокусираш всичко е чудесно, после на снимката се оказва, че фокусът малко е мръднал. лесно се порправя с префокусиране в избраната посока и тогава на превюто изглежда размазано, но снимката е окей. пак казвам, не се случва постоянно, но не можах да разбера в какви случаи става.
2. компресията на jpeg-овете. настройка за нивото й има само в 4mp режим. при другите снимките направо се мачкат по предварително настроен профил, който според мен е доста агресивен и за съжаление в по-тъмни фотографии си му личи. аз снимам на 2mp и ми е малко досадно.
конкретно по въпроса с гигабайтовата карта, 100% се поддържа - като купувах моя имаше комплект с такава карта, но аз взех с 512.
апаратът е чудесно разположен ценово като се има предвид, че е slr style. въпреки, че в момента мисля как да го продам и да взема s9500
|
|