Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 2 въпросчета за фотошоп
Автор: truly   
Дата:   24-11-05 11:08

Спомням си, че някой питаше по-рано за това как се прави това със запълването на слой с определен брой предварително подбрани снимки в произволен ред, но не го намерих никъде. Става въпрос за ефект, който ако не се лъжа беше използван на плаката за изложбата "Моят свят", с многото малки снимчици [smilie22]
Как се прави буквите в един слой да бъдат запълнени със съдържанието на долния слой?
Правил съм го с някаква комбинация от три клавиша, но съм позабравил комбинацията [smilie2]
Благодаря предварително!
[smilie25]

Публикацията е редактирана (24-11-05 11:10)

Отговори на това съобщение
 Re: 2 въпросчета за фотошоп
Автор: navy   
Дата:   24-11-05 11:38

Правил съм го с някаква комбинация от три клавиша, но съм позабравил комбинацията

[smilie10]

Автор: nanapak   
Дата:   24-11-05 12:04

1. Отваряш две снимки (предполага се с еднакви размери), на едната от имидж/канвас сайз удвояваш ширината (или височината), отиваш на другата и от палета лейърс изтегляш и пускаш иконката върху първата. С мишката донаместваш ако трябва.
По същия начин третата и т. н.
2. Върху картинката пишеш с текст тула, в меню Лейър/Тайп/Криейт Уърк пат, в палета Патс - Мейк Селекшън, Инвърт селекшън, делваш и изключваш текстовия слой в Лейърс!
[beer] [shtrak] [smilie24]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   24-11-05 12:21

... или след точка 1, описана от nanapak, отиваш в текс тула и избираш писане на текстови маски.

Дата:   24-11-05 12:22

navy смешно, а [smilie25] е така, като го гледах от някакъв тюториъл и там цялата работа ставаша с въпросната комбинация, нямах идея за какво става въпрос [smilie21]

nanapak благодаря и все пак няма ли някакъв плъгин или може би с някоя друга програма цялата тази работа с наместването на снимките да става автоматично, че бая време ще отнеме май[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   24-11-05 12:24

Комбинацията е с 2 клавиша, не с 3 [smilie3] и идва чак след като направиш това което е написал Lumberjack.

Ctrl+J

Дата:   24-11-05 12:25

може и така да беше [smilie22]
благодаря!

Автор: nanapak   
Дата:   25-11-05 10:54

Ми освен това има и т. нар. Контакт Шийт - във Файл, Отомейт, Контакт шайт II - ако си поиграеш повечко да понаместиш настройките. Не съм сигурен обаче дали може да ги реди абсолютно плътно едно до друго, и нямам време сега са го пробвам. Опитай сам! [ezik] [smilie25]

Лъмбърджек, не съм го правил практически отпреди две-три редакции на фотошоп, и нямам време да изуча всички нови възможности на програмите си! [smilie25]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   25-11-05 11:33

nanapak, въпреки, че има такава красотичка като писане на текстови маски, и аз, като тебе, продължавам да го направя на ръка - навици, ко да праш [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна