Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Флашметер
Автор: Grandpa   
Дата:   23-11-05 10:40

Абе я ме открехнете по въпроса. Мисля да си спретна някакво домашно мини студио за путретчета и това добър светломер там вече си требва (то и не само там, ама както и да е). Та гледам модели и се чудя. Например с какво Sekonic L-308S Flashmate е по-зле от Sekonic L-358 ?
Та ще съм благодарен ако споделите какво ползвате, какво му харесвате и какво - не.
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Флашметер
Автор: Pulsar   
Дата:   23-11-05 10:42

виж сега, аз имам 358-ца и съм супер доволен, даже си го купих с трансмитера...така, че не му се чуди, става и за мерене на кино... ако искаш още инфо, питай

Автор: alex-it   
Дата:   23-11-05 10:44

Sekonic L-358 E dve klasi nad l-308 kupuvai 358[smilie24]

Дата:   23-11-05 10:48

и аз това казвам де Алекс
оффтопик - жена ти е невероятен модел, със Секоника ли я мериш?

Автор: Grandpa   
Дата:   23-11-05 10:54

А ползваш ли го трасмитера?

Дата:   23-11-05 11:03

ами простаците от BandH взеха че скриха рисивърите и реално си останах само с него , без 32 каналния приемник, но е вярно, че си е удобство, но аз нямах шанс да си го купя...просто го нямаше повече в магазина им...явно и това се случва в САЩ :-), аз взех трансмитера като бонус, не помня вече към какво беше подарък...Моят съвет е ако имаш парите взимай 358-цата, не ме е подвел досега...много хора тук подценяват флашметрите изобщо, поради бракетинга и ред други странични решения...но аз си го пллзувам и това е.
Батерията ще ти държи адски много, това да не те притеснява, ако си се загледал на тема опции, има огромни възможности.
Лек ден на тебе,пожелевам ти да си го купиш, ще се родиш направо...

Дата:   23-11-05 11:17

Между другото ти ме заинтригува и сега ровя из сайта на B&H и дори сега не ми дава изобщо такъв артикул, а сега си гледам книжката на Секоник-а и там си е дадено черно на бяло за какво става дума, има нещо гнило в цялата работа, сега ще направя нужните запитвания до тъпите американци... странно, много странно..:-)

Дата:   23-11-05 11:23

http://www.sekonic.com/Products/L-358.html
ima vsi4ko za transmitera i drugite aksesoari

Автор: explorer   
Дата:   23-11-05 14:29

Ами 358 определено изглежда по-добре, но сигурно и 308 върши добра работа - ако не ти трябва wireless и чупеща глава. Аз имам L-408 който е подобен на 308, но има и вграден спот метър със визьор. На мен ми върши чудесна работа, т.е. друг метър никога не ми е трябвал.

wireless-а е удобство, но при 408 (и вероятно и при 308) има един режим на работа, при който пак не ти трябва PC кабел - палиш осветлението през апарата (или от самите тела) и светломера пак отчита.

първа  назад  1     всички  напред  последна