Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дилема - Panasonic FZ20 или Sony H1
Автор: Wildkid   
Дата:   06-11-05 12:04

Здравейте на всички!
Нов съм тук, потърсих из темите но не намерих отговор, така че ако дублирам нещо - извинявам се предварително! Най-после ми се отваря възможност да си купя по-читав апарат и след много ровене по интернет и четене на статии съм се спрял на един от тези два модела - въпросът ми е, ако някой е по-подробно запознат с тях и ги е пробвал да сподели - кой си заслужава повече. Като цена са подобни, особено като се включи цената на допълнителната памет (Сони с тоя Мемори Стик........) а и, доколкото чета, и възможностите им са сходни! Искам да го ползвам както за по-обикновени, но качествени снимки (пък и не само аз ще снимам с него - бащи, майки, братя), така и за по-сериозни занимания (е не чак професионално, но все пак - не става със сапунерка, нали)! Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Дилема - Panasonic FZ20 или Sony H1
Автор: FF   
Дата:   06-11-05 12:25

За Панасоника - незнам, аз имам H1 и съм много доволен. Досега не съм имал никакви проблеми. Шумът не е много като за този клас. Стабилайзерът си работи. Самият апарат е много удобен за хващане и работа. Работи на стандартен формат батерии, което е също плюс. И видеото го бива, макар да не е като на Canon-ите. Отскоро имам и оригиналния 1.7х теле-адаптер - качеството при 20х (1.7 х 12зуум) си е перфектно - без груби дефекти - аберации - али-бали - но трябва да се помага на стабилайзера, ако снимаш под 1/100 :о)
При достатъчно светлина фокусира доста по-бързо от Canon-ите, с които съм щракал - но на тъмно си лагва. Светкавицата е бая мощна. Цветовете като цяло са доста натурални и балансирани - с мноого лек "Sony tint".
За любител-ентусиаст е супер Хапаратчето :о)

Дата:   06-11-05 15:59

Мерси, надявам се и някой друг да сподели мнение за Панасоника! Предполагам, че с който и да е от двата няма да сбъркам, но все пак очаквам още мнения! [smile]

Автор: CYPER   
Дата:   06-11-05 17:25

Тук - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=216631&t=216610&phorum_uriauth=#reply_216631 boni слага H1 редом до FZ5

Виж тази тема - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=214967&t=214967&phorum_uriauth=#reply_214967
Според ме FZ20 е твоят избор.

Публикацията е редактирана (06-11-05 21:33)

Дата:   06-11-05 18:48

CYPER, мерси.....само дето линковете не са се получили....[smilie25] ! Иначе и аз май натам клоня, въпреки че е леко по-скъп и с литиева батерия - но пък LEICA си е LEICA!

Автор: Nooky   
Дата:   06-11-05 18:56

WildKid, аз имам панасоник фз20, в момента струва чисто нов 999лв. колко и аз го взех преди 3 месеца от техно маркет европа.
В момента тече в този магазин промозия и на двата апарата, с 8% отстъпка ако притежавш някакъв талон май във вестниците преди седмица две го имаше. Според мен ако си решил да купуваш чисто нов, най - добре ще направиш да вземеш ФЗ30 който е също на промоция в Техно маркета и е 1199лв. с намалението ако си намериш такъв талон ти идва някъде 1100лв. и мисля че ще си много доволен :) От Фз20 аз съм мноого доволен ама има недостатък RAW фотмата на снимките.
Та ти си реши кое да избереш, ама Sony не ти препоръчвам и точно тоз модел :) Аз имам сони найстина старо е ама на времето струваше 1800лв. и си е супер ама не бих повторил да взема отново Сони.
Ти избираш все пак, последната дума е твоя.

Автор: cvetomir   
Дата:   06-11-05 19:14

По-добрите апарати на Сони са тези, на които са сложили Цайс оптика. Съветвам те да послушаш препоръката на Nooky и да си вземеш FZ30. Успех.

Дата:   06-11-05 19:22

Благодаря и на двамата, но 30-ката ми идва малко скъп, особено след като намерих 20-ката за 910лв....мисля, че него ще взема, а и не ми трябва чак 8 мегапиксела....

Автор: Nooky   
Дата:   06-11-05 20:50

Чисто нов ли го намери за 910лв.
Къде това?

Дата:   06-11-05 20:52

********.bg - $550[smile]
опа, май стана реклама! етроникс исках да кажа!

Публикацията е редактирана (06-11-05 21:16)

Дата:   06-11-05 21:37

FZ30 в Техномаркет Европа е 1249 лева.

Имаш 6% отстъпка от Boni
Получаваш и 8% ваучер за аксесоари след покупката.

Което значи, че ще платиш за апарата 1175 лева и ще имаш около 100 лева за аксесоари [smilie24]

Но ако не ти се дават толкова пари FZ20 също е чудесен избор [smilie24]

Оправих си линковете [thankyou]

Дата:   06-11-05 21:49

Мерси, май-май натам отиват работите - 30-ката....

Автор: boni   
Дата:   06-11-05 21:52

Не,първите спечелиха и двете отстъпки,ама от ТМ се усетиха и казаха,че не могат да важат и двете едновременно.Или едната или другата:)

Автор: lrn   
Дата:   06-11-05 22:23

Ако трябва да сме съвсем точни - важи само промоцията. Аз им се ядосах обаче се оказа, че по света било така - като има промоция отсъпките не важат. Ама нейсе кеф цена няма.

Дата:   06-11-05 22:28

Да разбирам ли, че ФЗ 20, обявен за 999лв. върви с 8% по-малко, а именно 920, или 999 е след намалението?

Автор: lrn   
Дата:   06-11-05 22:35

Не. Плащаш като поп 999лв на касата и след това ти дават ваучер за около 80лв. да си купиш нещо, НО само от Панасоник.

Дата:   07-11-05 01:16

Или можеш да си го купиш от ЕтрониксБГ - цената е малко под 900 лева.

А дали са коректни - форума е пълен с мнения на хора, пазарували от тях [smilie24]

Автор: bat   
Дата:   07-11-05 01:21

И аз се двоумях дали от етроникс или от техномаркета, но за тая малка разлика в цената предпочетох от техномаркет, поне си взех фактура и гаранция и с ваучера една карта.

Автор: mirosdi   
Дата:   07-11-05 06:40

Ако искаш FZ20 със всичко както си е в комплект +512 SD 60X Card, само за 700 лв.
Перфектен, без драскотина!

Дата:   07-11-05 11:48

Mirosdi, на колко кадъра е горе-долу? И на колко време [smile] ?

Автор: gogo   
Дата:   20-11-05 18:24

Boni, (става въпрос за FZ30) важи ли при теб още отстъпката 6% и възможно ли е, след нея да издадеш данъчна фактура? А по Коледа някакви намаления очакват ли се?

Автор: lumix   
Дата:   20-11-05 18:57

Като съотношение цена/качество ...фз20 ...но пък фз30 също е добър! Аз съм с фз1 ...от преди 2г ....само ще кажа че е над 40 000 кадъра ...:-), 2 пъти е изпускан /е не от високо и на килим :-)/ ...аре стига толкова, че да не ме обвинят че съм рекламен агент на Панасоник ...:-)!

Автор: apollo   
Дата:   20-11-05 19:04

Не че ще ти се налага често, но когато трябва е хубаво да разполагаш с използваем ръчен zoom и да си поставиш светкавица!:)

първа  назад  1     всички  напред  последна