Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 АЛИСТЪР КУК
Автор: AnDi   
Дата:   18-11-05 17:30

АЛИСТЪР КУК има една мисъл :
"Когато гледаме една картина, в нея не можем да видим нищо повече от това, което носим в себе си."
Как мислите ? До колко, това което е казал човека, се отнася и за фотографията ?

Отговори на това съобщение
 Re: АЛИСТЪР КУК
Автор: bateMitko   
Дата:   18-11-05 18:09

съгласен

Автор: ATO   
Дата:   18-11-05 18:21

Като се има впредвид, че фотографията взаимства с рисуването, имам предвид композиция, златно сечение, тонално решение и др. би могло да се отнася напълно и за нея.
ФОТО КАРТИНА понякога е по-парвилно определение според мен от СНИМКА, тъй като художествената стойност на кадъра определено е много висока, а и фотографията си е изкуство.

Публикацията е редактирана (18-11-05 18:22)

Автор: n1x0n   
Дата:   18-11-05 18:26

Красиво, но невярно, според мен.

Ма те повечето красиви изказвания са така...[smile]

Автор: юнга   
Дата:   18-11-05 19:15

Всеизвестно е, че има различни нива на познание на изкуството и в този дух, казаното е вярно.
Христоматийния пример би бил със скулпутра или някое абстрактно платно.
Но тъй като фотографията е нашата страст, нека се запитаме колко от нас знахе за водещи линии, преден план, златно сечение, композиция и т.н., преди да навлязат в материята.
Да се запитаме,как стрина Дойна щесе радва на протрета си и как повечето от нас, ще гледат нейния портрет?

Автор: murnau   
Дата:   18-11-05 19:26

te i krasivite jeni sa taka, da znaish

inache, opredeleno chesto e taka kakto kazva Cook

Автор: den_den   
Дата:   19-11-05 08:54

хм...наистина е добре казано. Обаче сега се сещам за една тема, дето се въртеше скоро тук. Там общо взето фотографията, респективно фотографите, се деляха на тип "прозорци" и "огледала". Мисля, че тогава част от форумците така и не разбраха въпроса и с гордост се декларираха като "прозорци", очевидно бъркайки "огледало" с нарцисизъм... Имаше дори такива подмянатия, като "превземки", "лигавщини" и подобни. Правя паралел с онази тема понеже мисля, че Кук дава много точен отговор и на нея.

Автор: christal   
Дата:   19-11-05 19:02

Фотография, живопис, това са изразни средства за едно и също нещо. Прав е Куук.

първа  назад  1     всички  напред  последна