Автор: Krassy
Дата: 21-06-04 10:40
Някой беше ми казал преди време, че какво ни интересува автора, ние тука сравняваме и обсъждаме снимки, не хора...
На пръв поглед много уместна забележка... ако не се отчита, че точно тези творби се явяват изкуство, създадено от самите тези автори, от техния мисловен процес и душа!
И нима творбите на най-великите художници, музиканти, артисти не са повлияни пряко от техния живот?
Или те са просто синтезатори на произволни емоционални послания?
Нима всеки един от тях няма изграден свой стил?
Нима всеки от тях не иска да ни покаже света през НЕГОВИТЕ очи? ... уши... обектив?
Да отрази колкото се може повече от картината в главата и сърцето му, породена от начина му на живот или съприкосновението с друг такъв?
Нима всяка една от тези така наречени 'творби на изкуството' не съдържат поне малко от характера на съдателя си?
Или може би си мислите че те просто произвеждат хлебчета... бели, черни, със сусам, без мармалад... достатъчно е да ги отхапете и готово - вкуса е ясен!
Аз искам да знам кой създава тези творби, да знам колкото се може повече за него... за да разбера по пълно това, което той иска да ни каже.
Всяка една творба е вид показност на частица от себе си... малко по малко.
Уважавам хората, които се показват с цялата си 'голота' и естественност, красиви или не - те са такива, и да се срамуват от това е просто смешно!
Не ви казвам какво да правите, само споделям възгледите си... затова и пуснах темата,
за се обсъдят съоветно и възгледите на другите.
Отасти да се съобразявам с тях, отчасти и да ги разбера.
Благодаря Ви!
|
|