Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за вашата помощ при избор на апарат...
Автор: dnb   
Дата:   14-11-05 23:48

Здравейте приатели ,
сигурно ви е писнало от такива теми , но просто няма към кого друг да се обърна.

Никога не съм имал цифров апарат и реших, че е време да си купя тъй като много обичам да запечатвам любими моменти на лента , а сега защо не и на пц-то :)

Проблема ми е ,че нищо не разбирам от цифровите апарати , тези характеристики, които са дадени за всеки модел абсолютно нищо не ми говорят. Та ако може да ми препоръчате нещо хубавао до към 500-600 лв , така че да ми върши работа за любителско ползване
няма да ви казвам на кои модели съм се спрял за да не ви подвеждам

само ще ви кажа, че много исках да е малък и компактен , но пък се замислих че те са с акумолаторни батерии и както при gsm-ite след известно врееме започват да изпускат и не държат по много (незнам дали съм прав , надявам се - не)

кое е по добре със алкални батерии или със зареждаща батерия ..

мерси предварително и се надявам с ваша помощ да стигна до правилния избор :)

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за вашата помощ при избор на апарат...
Автор: GOSPODIN   
Дата:   15-11-05 00:11

Почти всеки един компактен цифров апарат от по-известните марки отговаря на твоите изисквания (Сони, Канон, Никон, Олимпус, Пентакс,Самсунг,Панасоник,Коника-Минолта) Според мен не е добре да се ориентираш към модели на Кодак, Хюлед Пакард, ТСМ, Практика, Мъстек,Фото-клип, защото макар и да правят що годе прилични снимки не са на нивото на останалите си конкуренти.

За батериите не си прав, защото акумулаторните батерии имат между 300 и 1000 цикъла заряд-разряд и сметни сам даже при интензивна работа за колко години ще ти стигнат. Успех в избора!

Автор: Darksorrow   
Дата:   15-11-05 00:13

правилният избор в случая е да отделиш 2-3 вечери да схванеш поне основните понятия при цифровите фотоапарати, защото иначе ще ти кажем нещо, ще го вземеш и когато понавлезеш малко в материята ще излезе, че не е точно каквото си искал. после кой ще е виновен? това, че ще е за любителско ползване не оправдава непознаването на 2/3 от функциите на съвесем нелошата машинка, която можеш да вземеш за тия пари.

ако имаш неблагоразумието (според мен) да искаш чуждо мнение след горното встъпление, давам жокер - за тия пари се ориентирай към Панасоник.

Автор: Стоев   
Дата:   15-11-05 00:17

Господин правилно е описал [smilie24]

Лични предпочитания имам към Цанонските Исусчета, ама да не те подвеждат [smilie3]

[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   15-11-05 00:21

Иначе Тор съветваше и за едно друго джобомушче, дето още го няма по пазарите.....[beer]

Дата:   15-11-05 07:48

ами тъй като ще го взема от Германия , а там са доста по евтини от тук , мислех си примерно за сони - T1 , T7 , T33 , не за друго ами, защото са много малки и влизат във всеки джоб. ixus на canon също ми хванаха окото , но това е само външен вид , от там нататък вече другото нищо не ми говори ...
Darksorrow , до някаде си прав , естествено, че ще седна и най - малкото ще прочета , но просто си правя някакво маркетингово проучване , във този форум има много професионалисти , на които мнението се цени на много места предполагам , за това и аз ще се доверя. Пък за виновни или невинни изобщо не говорим :)

Автор: qavkata   
Дата:   15-11-05 10:10

А според мен ако си решил да си купиш любителски апарат,няма къкво да му мислиш.Какъвто и да си вземеш е все тая."Любителското"око не може да види разликата в матрицата или оптиката,просто си вземи машинка с 4-5 мегапиксела и ще спиш щастлив.

Автор: ideto   
Дата:   15-11-05 10:18

За тези пари не зная дали има нещо по-добро от коника-минолта з3, з5 или з6, които предлагат 12х оптично, анти шейк система, макро от 1 см, заснемане на видео, бързи и компактни са, та това е но аз съм малко пристрастен, нека кажат и другите[smilie24]

Автор: tofo   
Дата:   15-11-05 10:20

Сапунерката според мен трябва да е евтина и здрава. По-скъпите предлагат много опции, но малко хора ги използват. Пуцат на авто. Качеството на снимките не се различава кой-знае колко.

Автор: ivo80   
Дата:   15-11-05 12:06

"...искам да си взема нов апарат,
който да снима без да ставам от моя креват,
100 пъти комбиниран зуум,
20 Мегапиксела - без никакъв шум!..."

оф тоя текст трябва да го сложат като емот-икона :+)

dnb, ти и с АА батерии да си вземеш едва ли ще снимаш с Алкални, ще ти излезе дебелец, сметни си колко пари ще ти излязат комплект акумулаторни АА + зарядно и колко ще ти струва една допълнителна батерия от другия тип. Прецени си и кой вариант ще ти е по-удобен за пренасяна и употреба. Ако имаш и други устройства на АА батерии сигурно, ще предпочетеш тях.
Това за батериите, а иначе за апаратчето, аз съм фен на Канон, въпреки, че един приятел има Исукс (made in Japan) и му се олющи боята, на нищо не пирлича вече, но пък си прави хубави снимки.

Дата:   15-11-05 15:56

благодаря на всички , които откликнаха ..

изчетох сумати ревюта и коментари и до тук разбрах за сони , че не си струва изобщо , поне тези модели , които си бях харесал , а за канон иксус, че нямал индикатор за батерията и дисплейът се прецаквал много бързо

Автор: djore   
Дата:   15-11-05 21:23

вземи си панасоник със оптичен стабилизатор, малко но добро предимство, успех

Автор: royal   
Дата:   15-11-05 22:00

вземи си панасоник със оптичен стабилизатор
..kazano e v bibliqta - edin e panaBog-a i toi e na nabeto v klasaciite ... nevernik e tozi koito si pravi na zemqta idoli nare4eni canoni i nikoni ....www.aMIN.nET ;o)

Автор: avo   
Дата:   16-11-05 00:47

A kyde v Germany e po-evtino da si kupi6 aparat, az gledah v amazon.de, zastoto moga da si vzema ottam, i may ne vidyah mnogo razli4ni ot tukasnite ceni???

Дата:   16-11-05 08:56

ами примерно eBay.de , http://www.eg-electronics.de/digitalkamera/ , отделно по магазините непрекъснато има промоции на някои модели апарати ..

но за оn-line shopovete трябва да си там , до тук няма доставка май

Автор: ROGER   
Дата:   16-11-05 17:28

http://www.dpreview.com/reviews/panasoniclz2

първа  назад  1     всички  напред  последна