Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Microsoft лансира конкурент на Photoshop
Автор: asahi   
Дата:   14-11-05 19:10

От дата.бг:

Microsoft лансира първия си продукт за професионална графична обработка. Базираният на Expression продукт с кодово име Acrylic, в момента се намира в бета версия която ще се разпространява безплатно до 1-ви октомври т.г. Ако имате желание, можете да го изтеглите от тук .
Според описанието на програмата, публикувано на сайта на Microsoft, Acrylic представлява иновативен графичен инструмент, който разполага с богата функционалност в областта на предпечатната подготовка, web, видео и интерактивната мултимедия. Бъдещето ще покаже дали гигантът от Редмънд ще успее да се пребори с Photoshop и Illustrator на Adobe, които наскоро се обединиха с Macromedia. За да има шансове, Microsoft ще трябва да създаде иновативен продукт на професионално ниво, както и да успее да убеди професионалистите в бранша да заменят своя настоящ софтуер (Photoshop и Illustrator) с Acrylic. Приложението вече стъпи накриво - разработчиците препоръчват на потенциалните потребители да разполагат с Pentium 4 снабдена машина, работеща под Windows XP SP2 с 512 MB RAM, което вече ни кара да се замислим, дали това няма да е поредното приложение, което иска много, a дава малко.

Помните ли консорциума WINtel

Отговори на това съобщение
 Re: Microsoft лансира конкурент на Photoshop
Автор: ken   
Дата:   14-11-05 19:25

Всичко може да очакваш .... преди 1 година и антивирус нямаха, никой не коментираше замяната на Flash-а, нищо не се чуваше за формат който да конкурира ПДФ-то .... но сега не само се чува но и се вижда, как бавно и неумолимо настъпват на все повече ниши на пазара за софтуер (което е нормално ако искат да се развиват).

Сега си спомнете какво стана с браузера на нетскейп, мейла на елдората, realplayer/quicktime, WordPerfect (помилван за малко при отказа на корел да се занимава с линукс) ..... какво ще стане когато се появи продукт с 80% функционалност на шопа и вървящ с новия вин Виста .... същото което ще се случи с антивирусните компании - бавно и сигурно ще отиват в графата "отмиращи" ....

Автор: Junior   
Дата:   14-11-05 20:58

"MIntel", колега, казваше се "MIntel"

Автор: n1x0n   
Дата:   14-11-05 21:30

Абе аз "заместители на flash" и сериозни "конкуренти на PDF" още не виждам, пък в общи линии по цял ден с това се занимавам. Както и да е, това е друга дискусия.

Дали М$ ще спретнат сериозна конкуренция на фотошопа - съмнявам се. Надали ще смогнат с реализацията, първо, защото това не е някакъв браузър или текстов редактор.
Второ и по-важно, силно се съмнявам че имат за цел да конкурират продукт в класа на Photoshop. Безмислено е в маркетингов план. Нито им е това таргета.
Трето и най-важно, безплатен обяд няма, ако си струва да работиш с него - ще струва съответното количество пари!

Иначе ако спретнат един семпъл, бърз графичен редактор, с най-нужните базови функции - аз бих го ползвал. Пък и конкуренцията в тази сфера хич я няма последно време, една битка между гигантите ще ни дойде добре.

Дата:   14-11-05 22:09

Семпли и бързи и сега има. Само дето на "пазара" се котират шарени и пълни с глезотиики. Малко като мегапикселите стана.

Автор: ken   
Дата:   14-11-05 23:28

заместител на flash i конкурент на PDF - METRO nowiqt MS format .....

Автор: Grandpa   
Дата:   15-11-05 00:11

asahi написа:

> Семпли и бързи и сега има. Само дето на "пазара" се котират
> шарени и пълни с глезотиики. Малко като мегапикселите стана.

Както казваше един познат "абе прав си, ама не е така" [smilie3].

Ако говориш за БГ пазара - нема такива работи.
При положение, че 99.9% от БГ потребителите няма да си го купят, а ще го "сецнат" отнякъде, смисъла на по-малък и евтин продукт отива на кино - като така и така крадеш - крадеш си ФШ и си пееш, нали?

Виж, по света, дето хората си плащат - там се гледа колко $ даваш и какво получаваш в замяна и си правиш сметката...

И аз като Никсън не мисля, че (поне на първо време) ще се борят директно с ФШ. Виж, с "елементите" по-може...

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   15-11-05 00:18

Aбе... изтеглих го това нещо. Явно инфото на data.bg не е много вярно, щом като сега е точно границата между 14 и 15 ноември, а фрее даунлоуда е все още активен. Впечатленията ми от първите 5-6 минути бъзикня, са че това е нелоша компилация между стария Illustrator и Photoshop 5 (може би дори 4). Щеше ми се да открия нещо от Freehand, но уви - нищо. За толкова кратко време нямах възможност да гледам поддържа ли някакви скриптове или обработка на събития, но дизайнерите определено ще са доволни да имат един такъв все още напълно безплатен инструмент. Интерфейсът е познат, не е сложен, с векторите се работи по мааалко по-друг начин, но все пак какво по-различно от Безие може да се направи (?) Тепърва ще гледам докъде са с поддръжката на цветовите пространства. Леърите са интегрирани в прозорчето на работния файл, което ми изглежда добра идея. Поддържа (засега само най-важните пиксел формати - bmp, tif, jpg, png и собствен, който не съм проверил дали има някаква съвместимост или конвертируемост с psd. Ама за няколко минути - толкова.

BTW, asahi, мерси за линка!
Програмката не е за изпускане. И пак да си кажа - ако имате нужда от ЛЕГАЛЕН MS софтуер FOR FREE, побързайте!

Утре ще го ровичкам повече.

Публикацията е редактирана (15-11-05 00:21)

Дата:   15-11-05 00:30

Дай някакъв читав линк, че аз се оплетох.

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   15-11-05 00:37

ами... ако нямаш MS паспорт, първо трябва да си направиш и тогава ти излиза линка. Иначе не става. Зман, че MS са педанти в регистрациите и тази за паспорт наистина е мноооого досадна, но поне не питат за $.

Все пак пробвай http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=CB74ED8B-943E-4FC8-9169-9A58FCA54AFE&displaylang=en

Дата:   15-11-05 00:57

Верно не искат пари. КАто за узбекистанец много не ме питаха. Почна да се тегли - утре ще го чопля.

Автор: kirilius   
Дата:   15-11-05 07:57

Дръпнах го. Първото, което забелязах е, че има само curves, а няма отделно levels!

Дата:   15-11-05 08:05

Кривите покриват функциалността на нивата - трабва да работиш само с крайщата им.

Автор: Brummaker   
Дата:   15-11-05 08:15

абослютно: Levels = Curvеs но с три точки [smile]

Автор: Marillion   
Дата:   15-11-05 08:30

Абе щом е от M$ и е free... тегля! Само заради това, че е фрии. После може да го делна, но принципа е важен.

Автор: Стоев   
Дата:   15-11-05 11:15

Свалих го снощи, чакам някой да изплаче, че му е сбъгясало виндоуса за да не го инсталирам...

[smilie5]

[beer]

Дата:   15-11-05 11:18

Иска сървис пак 2. Е няма да го сложа!

Автор: Стоев   
Дата:   15-11-05 11:23

Асахи, какво му е на сървис пака? [smilie8]

Дата:   15-11-05 11:29

Цака ми АктивЕкс контролите, които пък са нужни за един друг софтуер, с който си изкарвам хляба. Няма пълно щастие.

Автор: access   
Дата:   15-11-05 14:31

Аз това на алфа- и на бетаверсия го пробвах на РС. С две думи - не става. Нито като менюта, нито като начин на работа, нито като прецизност и цветове дори... Пример: импорт на картинка, пиша текст отгоре, експорт като епс и - хоп - картинката е с главата надолу... Нямам както повече да коментирам - махнах Арилик. Мicro$oft за вземата да си оправят операционната система и после да се захващат с правене на програми. То Windows XP SP2 имa пачове през ден-два и то се критични, пък седнали да правят програми за обработка на картинки. Тц, не става така...
P.S. Ама аз работя на МАС, да му мислите вие :D

Автор: ivant   
Дата:   15-11-05 14:53

Free redaktor za Windows - GIMP.
Moje na niakoi da mu svar6i rabota (raboti pod Win/Linux):

http://gimp-win.sourceforge.net/

първа  назад  1     всички  напред  последна