Автор: LUMBERJACK
Дата: 15-11-05 00:18
Aбе... изтеглих го това нещо. Явно инфото на data.bg не е много вярно, щом като сега е точно границата между 14 и 15 ноември, а фрее даунлоуда е все още активен. Впечатленията ми от първите 5-6 минути бъзикня, са че това е нелоша компилация между стария Illustrator и Photoshop 5 (може би дори 4). Щеше ми се да открия нещо от Freehand, но уви - нищо. За толкова кратко време нямах възможност да гледам поддържа ли някакви скриптове или обработка на събития, но дизайнерите определено ще са доволни да имат един такъв все още напълно безплатен инструмент. Интерфейсът е познат, не е сложен, с векторите се работи по мааалко по-друг начин, но все пак какво по-различно от Безие може да се направи (?) Тепърва ще гледам докъде са с поддръжката на цветовите пространства. Леърите са интегрирани в прозорчето на работния файл, което ми изглежда добра идея. Поддържа (засега само най-важните пиксел формати - bmp, tif, jpg, png и собствен, който не съм проверил дали има някаква съвместимост или конвертируемост с psd. Ама за няколко минути - толкова.
BTW, asahi, мерси за линка!
Програмката не е за изпускане. И пак да си кажа - ако имате нужда от ЛЕГАЛЕН MS софтуер FOR FREE, побързайте!
Утре ще го ровичкам повече.
Публикацията е редактирана (15-11-05 00:21)
|
|