Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax ist D
Автор: murnau   
Дата:   19-06-04 00:36

Разполагам с него за няколко дни.
Първи впечатления : ами доста хубаво тяло, но малко, компактно; в духа на Пентаkc ;)

Обаче малко кофти разположени врътки отпред на показалеца и отзад на палеца.

Друга забележка : споменава се , че може да се употребяват стари обективи, но серията М е почти неизползваема без update на firmware-а и без малко жонглиране.
Всъщност проблемът не е в байонетът, а в това, че за да се работи на Ав (приоритет бленда), с обективи М, трябва да се мине на М (ръчен) режим и да се натиска копчето за DOF преди всеки shot; така се измерва светлината директно през затворената бленда и показва скоростта , с която ще се снима; едва след това може да се снима.
Когато снимаме в студио, ОК, обаче на улицата все ще натиснеш и снимаш преди да си минал през гореописания път.
Доста тъпо, понеже кит-обектива е доста зле. А твърдите KAF обективи са скъпички...

Друго : има само 200 аса минимална чувствителност.
Joystick-a отзад е малко кофти направен : потъва пръста в него и не се натиска добре.

Засега толкова :)

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax ist D
Автор: boni   
Дата:   19-06-04 00:57

Ami ti e sas syshtata matrica na Sony deto sa Nikon D100 i D70,poradi tazi prichina pochva ot 200ISO.
Hubav aparat,ama e malko skyp v sravnenie s 300D i D70

Автор: artexa   
Дата:   20-06-04 19:22

hm , tukmo se chudeh kak tochno se izpolzvat stareite pentaxovi obektivi s tova tialo.
Az sushto imam obektivi za Pentax, 5 na broi i se zamisliah dali da ne se nasocha kum pokupkata na edno takova digital tialo Obache snimam osnovno navun :(

A i tsenata opredeleno e po-visoka ot nikon [cool] undefined

Автор: Ivan_A   
Дата:   21-06-04 06:17

Добро утро, Murnau!

А нещо по-съществено от врътките?
Откри ли нещо, което с "цифра" не може да стане, а с филм може?!
Свободата, която имаш с "цифра" - не си ли заслужава дори само заради нея да пренебрегнеш разликата в цвета, ако все още намираш такава?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-06-04 09:14

Преди тук стана дума за ist D. Спомням си, че като недостатък му изтъкна тъмния визьор. Сега ни дума не обелваш за него !?https://photo-forum.net/joro/emoticons/1274.gif

Автор: white_man   
Дата:   21-06-04 15:09

Murnau,kaji si mnenieto za aparata . Dovolen li si ?

Дата:   21-06-04 15:10

Иване, все още не съм снимал достатъчно за да кажа.
Хубаво е , че може да видиш веднага резлутата, но това не съм го оспорвал. Макар че лично мен това ме плаши.

Mobby, тогава го бях разглеждал с китовия обектив.
Сега пак е с китовия и с него е тъмница, но изобщо не го ползвам [smilie5] ...
Сложих си един 35мм F=2.0 и сега е песен, светло както обикновено при PEntax.
Обаче визьорът покрива доста малко кадрово поле, не знам колко процента, но ми се струва по-малко от Pentaх МЕ super, например.

Някой да каже още нещо за този апарат? Сигурно има и други пртеятели...

А още нещо, сигурно е от картата, но акто снимам в ТИФФ е много бавен...за да видиш резултата се чака по 10 секунди...А като пробвах Canon-а на Гуру ММХ беше супер бързина...

Автор: pardon   
Дата:   21-06-04 15:13

Canon-a na Guro-to e druga klasa, a imenno Profi! taka 4e ne gi sravnjavai, RAW trjabva da e zna4itelno po-barz, a i po ka4estven...Ima li toja pentax sobvstven format?

Дата:   21-06-04 15:52

Abe shto da ne sravniavam, az ako iskam hubav aparat , cenata i klasut malko me vulnuvat.
NE che moga da si pozvolia CAnon-a, no ako neshto evtino ne me udovletvoriava ne go vzimam.

TA ima RAW na PEntax-a, obache e 2 puti po-goliam ot tozi na ostanalite formati...naprao stranno.
edin RAW= 12 mbytes

Дата:   21-06-04 16:12

...znam, 4e si fan na Pentax, no ne im stavai rob!!
taka, 4e ogledai se, probvai drugite marki, te bez tova sa samo oste 3 na broi
(Canon, Minolta, Nikon) (Olympus im e malka matrizata) i togava reshi!!
tuk ne spomenavam Hasselblad i Leica (R8 + R9), stoto mislja 4e sa skupi..., puk i poslednite oste ne im e gotov Back-a.
p.s. filma oba4e vse oste darji po3izii, taka 4e njama za kade da brzash..
Hasselblad H1 [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   21-06-04 16:14

Za koia Minolta DSRL govorish che ne se sehstam neshto???

Дата:   21-06-04 16:15

Bih kazal che DSRL imat Canon,Nikon,Pentax,Sigma i Kodak (s tialo na NIkon)

Автор: GuruMMX   
Дата:   21-06-04 17:12

Murnau, mojta mashina snima v RAW. Posle s RAW convertor obrushtam RAW file-a v TIFF 16 ili 8 bit.
A ima nehsto drugo. Osven che snimashe s moja aparat v RAW moja vse pak e 4mp a pentaxa e 6mp camera.
Obache az ot tova sum samo po shtastliv shtoto moje da se sustezavame otnosno vdiganeto na moja 4mp file i sravnjavaneto mu s vsjaka 6mp camera :)
az lichno go sravnjavah s file-ovete na fuji s2 pro shtoto predi imah takava i stignah do izvoda che 4mp file ot 1D vdignat na 15mp stava sushtija detail kato 12mp file na fujito :)
e z atva prodadoh fujito :)
a otnosno pentaxa :) ako imash hubavi obektivi bilo to i manual, shto da ne si go kupi chovek.. e.. zavisi kvi parichki e de :)

[beer] [beer] [beer]

Автор: Krassy_office   
Дата:   21-06-04 18:37

DSLR na MINOLTA ima modelat e Dinax 7 D
Digital back za Leica R8 i R9 ima -10 mega pixela tsenata e 4300 ili 4900 Euro
Sega se ochakva digital back i za M seriata na Leica ...no sigurno shte izleze dogodina

Дата:   21-06-04 18:42

Krasi,ima Dinax 7D ,ama drug pyt. Samo kazaha che shte ima. Kato vzeme da ima naistina,togava shte govorim....

Дата:   21-06-04 18:54

http://www.ojodigital.com/modules/news/article.php?storyid=11
[smilie7]

Автор: pinko   
Дата:   21-06-04 19:02

Konica Minolta Maxxum 7 Digital има, ама само като прототип, според мен в Европа най-рано есента на Фотокината ще я покажат, пък трябва и да се види дали изобщо става за нещо, така че реално зимата ще е ясно що за животно е това[smilie11]

http://www.dpreview.com/news/0402/04021220maxxum7digital.asp

Дата:   21-06-04 19:04

http://konicaminoltaeurope.com/cgi-bin/db4web_c/db/minoeu/genkm4_pe/product.d4w?Database=digitalslr&Product=Dynax%207%20Digital

Дам.. есента...

Дата:   21-06-04 20:07

...e da de Kodak i Fuji, no tjax ne gi spomenax, stoto sa s body-ta na Nikon ili Canon, propusnax i Sigma, da prostavat drugarite ot Tokyo (Aizu)...
p.s. te i Leica ne sa gotovi oste, ama 4akai da vidim..., puk murnau edva li se e zati4al da si kupuva kamera oste utre.

първа  назад  1     всички  напред  последна