Автор: volokin
Дата: 10-11-05 22:01
moгат да ти ги рамкират, може и ти сам, взпрос на избор. Във фотото, обаче им слагат по евтини рамки, но няма нищо, не е голям проблем...
Проявяването им не е по-скъпо, даже в някой случай по-евтино(ако е без рамкиране)
Ако сега ще запозваш, трябва да те предупредя, че и тук като и при фотоапаратите важи качеството на обектива, и тук ненадминати са Лайка и то Колорплан 2,5/90мм Има и зум обективи, аз имах един цайс, ама го продадох много бързо, не ми харесваше като острота по краищата.
Лайка имат и обектив който взема предвид кривината на диапозитива, т.е. леко си променя геометрията.
За Диапроектори, на върха стоят пак Лайка, с П300, П155, П600, П300ИР, П600ИР. Кодак с профи серията си (апропо Кодак отдавна прекратиха производството им, и работеха преди с Лайка) И Ролей, особено серията им близнаци, разбирай с два обектива, работейки с два "патрондаша" истинска каубойска работа.
П 150 серията на лайка пък е аматьорска работа и с нищо не е по- от други такива като Рефлекта и т.н. П155 си е П300 само че със 150 Вата, напълно достатъчни за в къщи.
Има и една друга Фирма много силна, това е Киндерман> > > http://www.kindermann.de/content/index_eng.html особено за шоута.
Рефлекта и Ко. са просто аматьорска работа и са евтини, разлика между една Рефлекта и един Лайка обаче има, особено в стъклата, където Лайка са не напред, ами изобщо в друга лига.
Кодак имат такива които работят с Лайка обективи, за съжаление, сега нямам нищо под ръка да дам малко инфо и за тях.
В и-бей, цените на не толкова силните марки диапроектори са направо смешни, като за начало си струва. Виж, сериозните кодаци и Лайки са от порядъка на няколкостотин Евро.
Изгоден и мн.добър е П155, както споменах аналог с П300, но е произвеждан по/рано, когато Лайка купуват Зед (така май се казваха, тези производители които фалираха)
Аз лично имам този, трябва да спомена че един път падна от 1,5 м височина, разглоби се на модулите си, да много интересно е направен, като АК 47...и си го сглобих като Лего ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
Публикацията е редактирана (10-11-05 22:07)
|
|