Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Одисей и едно сбъднато пророчество
Автор: J0R0   
Дата:   10-11-05 10:29

Когато Одисей си тръгнал от Троя като победител, една мисъл измъчвала бедната му душа, дали това, което е направил ще остане за поколенията, дали ще го запомнят с тоя дървен кон... Отишъл при Делфийския оракул да го попита. А оракулът му отговорил: Одисее, не се притеснявай, виждам в бъдещето ясно, твоето име ще се споменава с почит и след 3200 години. Твоят пра пра внук със странното име Данаилов ще разнася славата ти по тия земи. Името ти ще краси много писмена, а 50-тото от тях ще блести като ярка звезда в небето... Почешал си брадата Одисей, не вярвал много на тия оракули...

Но ето, минали някакви си 3200 години и пророчеството се сбъднало.
Списание Одисей вече четири години радва читателите си, отнася ги в земи, за които Одисей не е и предполагал че съществуват. Показва им гледки, каквито Одисей не е и сънувал.

Днес списанието има празник - 50-ти юбилеен брой.
По този случай е по-интересно, ми се ще да кажа, макар че не знам дали ще е вярно, защото то винаги е интересно. Но при всички положения интересните неща са повече, защото този брой е със 150 страници, с 50 интересни страници повече от друг път.

И както винаги, част от основните материали са от форумци:
Hellmann представя своя поглед към Шангхай
Jordash - Етъра
Огнян - Танзания
Стефан - една чудна есенна импресия....
Отделни снимки имат Sandro, Soni, Borovinka и моя милост.

Андрей Пантев е включен с прекрасно есе на тема България, илюстрирано с хубави снимки. Емммо ни отвежда на гости на братя Грим...

И още: два месеца под върха на върховете - К2, каменен спомен за маите, история за юначен българин, който с колело през 1907 година прекосява Европа, кратки ретроспекции и снимки от предишни броеве, най-доброто събрано на едно място... но хайде няма да издавам всичко, ще кажа само че броят си заслужава - вижте го!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ОДИСЕЙ!

Отговори на това съобщение
 Re: Одисей и едно сбъднато пророчество
Автор: J0R0   
Дата:   10-11-05 10:35

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/otcn4018.JPG
https://photo-forum.net/sitepics/odisei50.jpg

Автор: mmm   
Дата:   10-11-05 10:42

Честит юбилеен брой на БЪЛГАРСКОТО списание! :)
То май има и рожден ден скоро :)

Хайде, пък да видим и стотния брой, и хилядния! [beer]

Автор: Andromeda   
Дата:   10-11-05 10:43

Честито!
Продължавайте все така смело напред!

Автор: dau   
Дата:   10-11-05 10:45

Бравос! Само успехи занапред!
Ние хиляден брой няма да доживеем де!
Ама нека и след нас да има :) [beer]

Автор: sas   
Дата:   10-11-05 10:46

Това е любимото ми списание. Имам около 10 броя в колата и където да отида имам с мене забавно четиво. То ме зарежда с енергия да пътувам, нещото, което много обичам...

Честито [smilie24]

Автор: boreto   
Дата:   10-11-05 10:50

Само така! Все по-така!
Честито и да сте живи и здрави!
[beer][smilie24]

Впрочем, Има ли го списанието в бюлетина за изданията, подлежащи на абонамент, който сигурно ще ми лъсне на бюрото (за да не забравя да се абонирам)?

Автор: asahi   
Дата:   10-11-05 10:50

Сашо, ти гледай пътя, недей зяпа списанието.

Честито на Одисей! Случи на главен редактор.

Автор: algaivel   
Дата:   10-11-05 10:51

Да ви е честит юбилейния брой!!
И да има още хиляди юбилей!
Бъдете живи и здрави [beer][smilie24] [beer][smilie24] [beer]

Автор: Стефан   
Дата:   10-11-05 10:52

Честитооо![smile] [beer] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Очаквах го с нетърпение този юбилеен брой, още не съм го видял, но съм сигурен че Емммо се е справил добре както винаги и е подготвил достоен за юбилея брой![beer]
И да не ви пука от конкуренцията/конкуренциите, още сте и ще си останете N1 [shtrak]

Автор: Frida   
Дата:   10-11-05 10:59

Ooooo, тоя месец ше се скъсате от почерпки! Айде успехи желая на списанието още много години да се пише и чете!

Автор: nsirakov   
Дата:   10-11-05 10:59

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Junior   
Дата:   10-11-05 11:26

ЕЕЕЕ, Одисей си е бил прав да се притеснява. И как иначе: вместо хитрецът-победител на Троя, се е прославил с околосветски туризъм, замаскиран под формата на разпра с боговете. Ама не на мене тия - бегал от къщи, щото там жената, децата, колата, бачкането, ремонта - все проблеми. А колко по лесно е да се пуснеш из Света, да поснимаш (нарисуваш) и опишеш хубавите места и накрая да ги покажеш на приятелите си.

То за това и списанието така е наречено - всеки иска като Одисей да "бега", ама жените ни не ни пускат. Добре, че поне Емммо Ал Итака ни осигурява редовен достъп до пеещи сирени, морски чудовища, божествени острови, незнайни местенца.

Всъщност петдесет броя не звучат реалистично - аз имам чувството, че са бая повече. Що ли? Ами много просто - всеки път като разглеждам някой от броевете се зачитам/заглеждам в различна статия/снимка, бегам в различна посока.

Хубавото му е, че Одисейовците дето участват на страниците, са нашенци - като бегат ги разбирам, като описват/рисуват се чувствам съучастник, мои хора.

И точно за това конкуренцията от свтовноизвестни списания няма да я има - те просто са бюро за превод в комплект с печатница.

Баш тука Ал Итака трябва да бъде хвален най-много - възпитава и подкрепя българската фотография, възпитава и подкрепя българската аудитория.

Айде все така да продължава, макар че незнам на къде повече може да расте нашия човек в списанието.

П.С. Пу-пу уруки...

Автор: emmmo   
Дата:   10-11-05 12:32

[smile]
Благодаря за хубавите думи! Надявам се, че ще продължм да радваме любознателните умове и неспокойните души!
[smile]

Боре, в абонаментния каталог на пощите списание "Одисей" е под номер 1569, а в каталога на Артефакт - 3709.

Автор: boreto   
Дата:   10-11-05 12:45

Благодаря Емо, няма да пропусна!

Автор: lost   
Дата:   10-11-05 12:57

Одисей - любимо списание, което аз поне открих и чета от около 2 години [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] А 50-я юбилеен брой си закупих още вчера и си го прелистваме вкъщи с кеф

Автор: kolov   
Дата:   10-11-05 13:04

ЧЕСТИТО да ИЛЯДИТЕ ,щастлив съм че се добрах до такава ценна награда(абонамент)[beer] [beer] наистина е по различното списание[smilie24]

Автор: PeterPAN   
Дата:   10-11-05 13:08

[smilie24]
Xa chestito i osto mnogo *50[beer]

Автор: Phoki   
Дата:   10-11-05 13:52

[smilie24] [smilie24] [beer]

Автор: charm   
Дата:   10-11-05 14:47

честито! [smilie24]

Автор: Second   
Дата:   10-11-05 15:27

Току що си го купих и аз юбилейния брой. Възхитен съм от материала на HELLMANN, адмирации и поздравления от мен!!! Бих искал и аз така да можех да пиша, журналистът си личи от далеч!!! БРАВАС!!! [beer] [beer]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   10-11-05 16:11

ЧЕСТИТООООО! Голям купон да спретнете и да пиете по едно и от мое име :)))

https://photo-forum.net/joro/emoticons/T1A.gif

Автор: hellmann   
Дата:   10-11-05 17:29

Second, много ти благодаря! :)))

Списанието е наистина чудесно, едно от любимите ми български издания заради шарените пътешествия, различните светоусещания и, разбира се, снимките...

Поздрави на целия екип на сп. "Одисей", бъдете все така на ниво![beer]

Автор: sp   
Дата:   10-11-05 17:52

Честито [beer]

Продължавайте все така [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: soni   
Дата:   10-11-05 18:45

Съвсем случайно попаднах на първия брой на ОДИСЕЙ някога, някога... Тогава си казах - колко хубаво... за какво ми е Нешънал Джиографик щом като има вече такова списание което се прави само за България! След няколко броя и един конкурс за снимка вече бях сигурна че искам да споделя с България местата, които съм посетила и това, което съм видяла и почувствала. И ето че стана... ОДИСЕЙ сбъдна егоцентричната ми мечта да гледам снимките си на страниците му, но дори и да не се беше стигнало до там, това списание остава любимо за мен, защото поддържа стила си и се развива!
Честит юбилеен брой и все напред и нагоре!

[beer]
[beer]
[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна