Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с 350D
Автор: jivkonik   
Дата:   10-11-05 09:10

Вчера забелязах много странно нещо. Червените светлинки, които индикират автофокусната точка, която е активна са се отместили леко в дясно от самите точки и квадратчетата около тях. В следствие на това като светне точката почти не се вижда (червеното петънце свети извън точката и едва се вижда)! Много странен проблем, чудно ми е от какво може да се получи? Ще трябва да го нося в гаранционния сервиз явно...
Някой да е имал подобно преживяване?[smilie10]
А някой да знае на какъв принцип са тези светлинки, които осветяват точките? Къде се намират? Някъде вътре в призмата на визьора или къде?
Последното, което съм правил с апарата преди да се случи това е почистване с меко парцалче на огледалото и продухване с круша на призмата отвътре откъм огледалото, защото имаше някакви власинки видими по нея. Това може ли да е причина за проблема?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с 350D
Автор: Стоев   
Дата:   10-11-05 09:14

пипал си огледалото? [smilie11]

Дата:   10-11-05 09:23

Налагаше се, имаше какво ли не по него.[smilie2]. По точно не самото огледало, а това което е над него съм чистил (доколкото видях то се ссътои от 2 части - една по- голяма полупрозрачна част, която е от горе под нея едно малко огледалце, което не съм докосвал с нищо)

Автор: liani   
Дата:   10-11-05 09:30

Най вероятно си го чистил с някаква течност и се е деформирала пластмасата. Иди в сервиза да ти го сменят, не е скъпо. [shtrak]

Дата:   10-11-05 09:34

Каква течност бре човек? Дъхам му и докато е изпотено бърша с кърпичка - фина, мека, за почистване на очила (е оставя власинки чат- пат но едно духване с крушата ги маха)... ОТ ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ДЕФОРМИРА!?!? [smilie10] А това разместване на червените светлинки спрямо точиците с този елемент над огледалото ли е свързано? Той ли пуска светлинките към призмата?

Автор: Airborne   
Дата:   10-11-05 09:39

разместил ти се е фокусиращия екран. виж тук, дали няма да можеш само да си го оправиш:

http://photo.zvezdov.com/docs/Replace_focsuing_screen_20D.pdf

за 20Д е, но ще ти даде представа как стоят нещата. вътре е опоменат точно твоя проблем, въпреки, че документа обяснява как да си сменим екранчето с "по-добро". Късме и пиши кво става!
[beer]

Дата:   10-11-05 09:41

Аз имах подобен проблем и затова ти казвам от какво се е получило. Точно от този елемент се получава проблема с червените точки. Имаш ли размазване на останалата част като погледнеш?

Дата:   10-11-05 09:47

Liani - нямам видими други проблеми, образа във визьора е както преди, не забелязвам отклонения. Само червени точици светят накриво спрямо начертаните на призмата точки.

Дата:   10-11-05 09:54

Ходи до сервиза ако имаш тази възможност. Може да се е разместило както ти каза Airborne.

Дата:   10-11-05 09:58

не е за сервиз- напъни го- ако се развали, значи му е било времето :)

Автор: solo5   
Дата:   10-11-05 09:59

аз може да нямам DSLR ама знам, че не се дъха в самото огледало [smilie5]

Дата:   10-11-05 10:03

разместването НЕ може да е от дъхане, щото аз го продухвам със сгъстен CO2 и не съм имал проблеми (все пак за това е предназначен).
[beer]

Дата:   10-11-05 10:12

Airborne написа:

> не е за сервиз- напъни го- ако се развали, значи му е било
> времето :)

Бе ше ходя утре, че ми е гаранционен още и не ми се ще да го помеля с напъни та да си направя сумати разходи зорлем после.
А свен ДЪХАНЕ имаше и бърсане с парцалче, което може да се е оазало в повечко. [smilie11]
А знаеш ли самите червени точки какво ги излъчва и от къде? Някакви светодиодчета може би има вградени въртре?

Дата:   10-11-05 10:13

прочете ли ПДФ-а, дето ти пратих? до колкото разбирам, има едно стъкълце върху диодчетата и то ти се е разместило.

Дата:   10-11-05 10:14

А този полупрозрачния елемент на огледалото като се зацапа от пръсти и прах с какво се чисти? Със специален чист алкохол? Медицинския спирт от аптеките става ли за тази работа, или може да повреди нещо пластмаите наоколо?

Автор: madmasta   
Дата:   10-11-05 12:37

Airborne написа:

> разместването НЕ може да е от дъхане, щото аз го продухвам със
> сгъстен CO2 и не съм имал проблеми (все пак за това е
> предназначен).
> [beer]

Абе не е много добра идея да го чистиш с CO2

http://www.cleaningdigitalcameras.com/warnings.html

Дата:   02-12-05 17:00

ZENTEX
Президент!!! [beer] [thankyou] [thankyou] [thankyou]
Оправи го човека, смени цялата призма на визьора с нова и сега всичко е СУПЕР!
Мерси на него още веднъж и ще има [beer] от мен!

Автор: Стоев   
Дата:   02-12-05 18:35

Честито[ezik]

Колко излиза подобна манипулация ако не е търговска тайна?

Не мисля че ще пипам с пръсти вътре у сапунерата, ама все пак... [smilie3]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   03-12-05 14:03

Стоев проблема беше гаранционен и не плащах нищо. Нещо се "размества" вътре в самата призма на визьора където са тези светодиодчета, които осветяват автофокусните точки и те почват да светят извън начертаните места на фокусния екран (което ги прави много слабо видими). Там не бих могъл да пипна освен ако не разглобя целия детайл (което разбира се НИКОГА не бих направил). От едно чистене на фокусния екран (и то без да разглобявам нищо, само махнах обектива) това не може да се получи явно и затова беше заменена цялата призма с нова (поне доколкото ми обясни ZENTEX). Не знам коолко струва тази нова призма, доставката бе 2 седмици обаче.

първа  назад  1     всички  напред  последна