Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно NG
Автор: PeterPAN   
Дата:   09-11-05 10:30

В продължение на темата на Бони искам да споделя:

На времето списание КОСМОС ми харесваше повече, имаше повече информация и какво ново да научиш, увлекателни статии, неща не публикувани до този момент в БГ.

/ Може да се каже че в онези години беше врата към света /

Разбира се качеството на печат , хартия и т.н при НГ са на много по високо ниво.

Прочетох първите неколко стати и какво ново научих. НИЩО!!!!!! [smilie2]

Какво ново научихте за дълголетието как да промените начина си на живот???? нищо!

САМО ОБЩИ ПРИКАЗКИ и т.н. теми които са популярни и ще превлекат хора да ги четат.

Каква е разликата със жълтата преса, а то и цвета на НГ е жълт???

Четеш на първа страница "Тайните на Дълголетието" и какво научаваш, някакво изследване, нещо стойностно ??? ....

Баба от незнам си къде, нещо звучащо екзотично яде водорасли и т.н.

На първа страница на ШОК какво четеш ??? не съм се заглеждал скоро, примерно "Вампир яде домати, живее до 1000г. "

Каква е разликата никаква, идеята е една да си дадеш парите.....

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Относно NG
Автор: navy   
Дата:   09-11-05 10:33

Живеем във време на свръхпроизводство и свръх информация, все по-трудно се учудваме и още по-трудно се впечатляваме. Навремето едно малко сладоледче, дето се продаваше по автогарите е оставило по ярък спомен от цяла кошница Евга или Марси днес например, не мислите ли?

Публикацията е редактирана (09-11-05 10:35)

Автор: J0R0   
Дата:   09-11-05 10:40

Идеята на това списание не е да впечатлява.
НГ се разпространява в много страни, а материалите са едни и същи.
За да може да се хареса и на японеца, и на французина и на българина и на американеца едновременно, с едни и същи статии, то трябва тези статии да имат колкото може по-общочовешко звучене.
С други думи да са колкото може по-универсални, схематични, изчистени от всякакви културни нюанси (сиреч стерилни, ако трябва да употребим по-грубата дума)

Автор: boni   
Дата:   09-11-05 10:43

Абе на мен ми харесва по принцип и като материали и като концепция. Не ми хареса само това,че БГ снимката и текста бяха на по-ниско ниво, натам ми беше насочена критиката.

Автор: fogas   
Дата:   09-11-05 10:44

Мдааа, обобщено- техническият прогрес не ни прави по-щастливи.

Автор: look   
Дата:   09-11-05 10:44

подкрепям питър пан никаква информационна стойност

Автор: aquarius   
Дата:   09-11-05 10:45

navy - [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-05 10:48

PeterPAN, ако нивото на NG ти е ниско - има си научни списания, тематични, специализирани.
NG е списание за средния американец - да види малко свят, без да си претоварва мозъчните клетки.
Аз лично го харесвам, защото за мен това е просто един добър фото-албум с малко повече пояснителен текст под снимките.

Автор: anastassiu   
Дата:   09-11-05 10:49

Според редактора, това списание се чете от 40 000 000 човека. Това го прави по-малко научно и повече популярно списание. За по задълбочени изследвания си има специализирани издания. Наскоро някой постна тук линк към две фотографски списания и като се разрових из сайта от който бяха линковете се изумих какви списания има. Май имаше някакво месечно издание за ваксини само.

NG не е такова списание. То е масово. Аз съм фен. Най-после има на БГ списание, в което прочетох всички статии и вътре няма простотии от сорта на "Как се перат петна от ..." и "С какво да мажем напуканите пети"

Автор: vga   
Дата:   09-11-05 10:53

Имаше преди няколко години едно списани което също беше преводно. Казваше се Популярна наука. Още ме боли сърцетоп че спряха издаването му-уникално списание! Изключително добро и нямаше побългаряване. Може асоциацията да не е съвсем точна, но искам да кажа че може да се прави и без "побългаряване" един продукт за масовия потребител. Аз лично както и предполагам всички които са си купували Popular Science ще се съгласят че е в пъти по-полезно от информативна гледна тояка да се продължи издаването на ПН вместо NG. Ма няма значение, отнесох се-мисълта ми е че NG не го възприемам аз лично като информационен бюлетин. Истината е че това е изобщо първия брой който някога съм си купувал, но качеството ми харесва-приятно и разведряващо списание без да се навлиза в дълбините на квантовата физика и да се разисква въпроса що аджеба тая бабичка не е умряла пред 30 години а хора на по 50 умират. Това в отговор на PeterPAN и look. Е, нека съм прецакан че си направих абонамент [smilie5]

Автор: Стефан   
Дата:   09-11-05 10:57

Има нещо такова наистина - живеем в свят на абсолютно информационно пресищане, че и направо задръстване. И аз навремето с какъв трепет очаквах сп.Космос и в.Орбита, а сега NG си го купих тази събота в Самоков на отиване към Мальовица и какво, само съм го попрегледал от тук от там, още не съм намерил време да седна да попрочета нещо по-сериозно. Но и на мен беглото ми първоначално впечатление е, че едва ли ще ме впечатли с нещо кой знае какво...
Да ама по времето на сп.Космос и в.Орбита нямаше Интернет... и много други неща нямаше или бяха трудно достъпни. То аз сега като видя нещо интересно и като усетя, че макар да ми е интересно по принцип, кой знае кога ще се сетя да го разгледам подробно, вместо да си купя съответната книга/списание си казвам - абе нищо нали има Интернет, нали има Google, все накога като се сетя ще си намеря нужната ми информация...[smilie8]

Автор: Стефан   
Дата:   09-11-05 11:05

Пък де да знам, може и да има нещо в американския стил на поднасяне на информацията (особено ако е прекалено популярен), дето не ни харесва на нас българите. Ето и Popular Science, ако не се бъркам като излизаше си купих един брой и повече не повторих - видя ми се пълна боза, имах усещането че е правено с цел реклама на последните американски коли и последните америакнски атомни подводници [smilie18]

... макар, че има и обратните примери, пак американски - един Карл Сейгън да вземем например. Т.е. всичко си опира до концепция и до това към кого е насочено съответното издание, книга...

Публикацията е редактирана (09-11-05 11:09)

Автор: vga   
Дата:   09-11-05 11:10

и отново....въпрос на вкус, казало кучето и си облизало топките... [beer]

Автор: PeterPAN   
Дата:   09-11-05 11:23

Списанието си го купих с идеята да е научно полулярно, а то клони повече към популярно.

Исках да припомня едно списание което както разбирам е харесвало на много хора, не само на мен и е било на висота за тогавашните условия!

Изобщо не искам да омаловажавам труда на екипа в БГ, знам че списание не се издава лесно а още повече да харесва едновременно на огромен брой хора.

Не ми харесва това че нещата просто се комерсиализират, и до там. Какво ще научи един тинейджър от това списание, ще го разгледа и толкова. Някой по нагоре беше споменал че това е един популярен албум с хубави снимки и коментари под тях.

[beer] [beer] [beer]

Автор: Один   
Дата:   09-11-05 11:49

navy - [smilie24] [smilie24]
n1x0n - [smilie24] [smilie24]

Автор: nrk   
Дата:   09-11-05 12:16

сп. Космос - [smilie24] [smilie24] [smilie24]
наистина беше велико

Автор: ibk   
Дата:   10-11-05 02:24

Успокойте топката бре хора!! [smile]
Все пак е излязъл само 1 брой... да го закриват ли вече, щом на няколко човека не им е харесал...
Все пак е списание на около 100 години (ако не се лъжа) - все нещо има, за да се е задържало толкова време...

Да изчакаме 3-4-5 броя, пък тогава да стреляме.[smile]
[shtrak] [beer]

P.S. и аз съм го купил, но още не съм го чел...[smile]

Автор: Prakticar   
Дата:   10-11-05 07:28

NG е просто едно популярно списание. Недейте да очаквате повече, отколкото то може да ви даде.

първа  назад  1     всички  напред  последна