Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Някой снимал ли е с CHINON или старите RICOH ?
Автор: cristo   
Дата:   15-06-04 20:39

Интересувам се защото се зазяпах в e-bay.de в SLR камерите, онези класическите от 80-те години, преди да навлязат автофокусът, моторното пренавиване и всичките му електроники... в тях има нещо красиво, истинско... [smile]

И като гледам цените, за 50-60 евро, ако имаш приятели в Германия (аз имам), човек може да си вземе апарат в комплект с 2-3 обектива и светкавица. Потам за CHINON и RICOH, защото техните топ-модели за онези години са на такива цени, а като характеристики ми направиха много добро впечатление. Иначе видях цените и на легендарните Canon F и Pentax LX... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой снимал ли е с CHINON или старите RICOH ?
Автор: pardon   
Дата:   15-06-04 20:41

zenita sa dobri, ama kato trjabva da tarshish objektivi...[smilie11] [smilie11] [smilie11], ina4e njama goljama razlika osven v design-a...

Автор: zar   
Дата:   15-06-04 20:52

аз снимам с рико и съм много доволен, даже и една позната уредих с рико и тя е доволна, моят модел е XR-20sp, а нейния KR-10x. разликата е че единия има скорости до 2000 и може да снима както с приоритет на бленда, така и със скорост, и автоматично избиране на бленда и скорост, аз лично ползвам само блендата, другия също има приоритет на бленда и скорост до 1000
не са лоши апарати, с ламелни затвори и що годе точно мерене
другото готино нещо е че са на пентаксов байонет и има много хубави пентаксови обективи, ама за 50-60 евро не очаквай обективите да са върха на сладоледа и чудеса от светкавицата...
левента също снимаше с рико, неговото беше още по-старо и той беше много доволен от него, аз от него разбрах за тая марка и съм му много благодарен
не слушай пардон.... разликата между зенит и рико е огромна, снимал съм и със зенит и знам какво е...

Дата:   15-06-04 20:58

то аз по принцип чакам да ми докарат дигитално - Canon A80, ама се чудя и за някой от онези "клесическите"

Навремето не можех да си позволя такъв и като ученик си купих един смешен ФЕД-5 [smile] То само това имеше в ЦУМ тогава. [smile] Спонням си даже как си го купих - отидох с добрия ми приятел Кирчо (дядо му имаше Зенит) в ЦУМ с парите от първата си стипендия :-) и на щанда имеше само един апарат и аз него купих :-) И да разбирах тогава повече от апарати друг избор нямах.

И още си играя понякога с него. Ей така без лента го пренавивам и си щракам :) Този звук на класическите апарати... онова отмерено движение на палеца... прещракването на затвора... разбирате ме нали [smile] Та затова ми се върти в главата да си взема и нещо класичесто, нещо като "назад към детството" [smile] И както споменах струва ми се че се намират супер апарати от по-неизвестни марки на мнооого добри цени. А доколко ще го използувам при наличието на дигитален, не знам.

Дата:   15-06-04 21:09

dopusnal sam greshka v pisaneto ne ''zenita'', a zenite!!!!!!![smilie9] [smilie9]

Дата:   15-06-04 21:11

zar:

ами виж този линк
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=12881&item=3820012237&rd=1

аукциона е приключил и това е крайната цена 103 евро, но апаратите са два броя, а мисля че обективите (поне Pentax-a и Tokina-та) са добри
не съм спец все пак, сега се ограмотявам [smile]

аз си колекционирам :) такива линкчета, запомням ги като се появат и след една седмица виждам на колко са приключили наддаванията [smile] и така ми потичат лигите [smilie5]

Публикацията е редактирана (15-06-04 21:14)

Дата:   15-06-04 21:21

ами това доста стари тела, пише че някой неща са ползвани доста... не се знае състоянието на лещите а и това че има преходник от м42 към пентакс означава, че има обективи на резба....

Автор: machine_head   
Дата:   15-06-04 22:15

недей бе човек, насълзиха ми се очите....[smilie3]

Автор: papi   
Дата:   16-06-04 02:18

prez moite ryce sy6to e minal edno ricoh sears seriq ot 6tatite dokarano ima6e elektronen spusyk,1/1000 maksimalna skorost sy6to taka i 16 sec eksponaciq s Auto sinhron sys svetkavica be6e 1/125,be6e adski dobyr napravo go vzeh za bez pari i to v perfektno systoqnie taka 4e za ricoh moje da 4ue6 moje bi samo dobri otzivi[smilie24] ,za shinon ne sam 4uval no predpolagam 4e sy6to e dobra SLR kamera...[smilie24]

Автор: msld   
Дата:   16-06-04 03:06

snimah s edin Ricoh KR10 predi poveche ot 20 godini - zdrava mashina,raboten kon,kupuvay go,na K bayonet,namirat se takiva obektivi

Автор: J0R0   
Дата:   16-06-04 10:33

В момента снимам с Ricoh KR10 - супер машина е. На К-байонет е, има чудни обективи на Пентакс на тоя байонет. Ползвам го за зимен и планински апарат. Здрав и надежден е, можеш да го лашкаш колкото си щеш в раницата. Ниските температури не му влияят. Затвора му е с метални ламели. Има автоматични скорости, но може да работи и без батерията.
Изобщо не виждам разлика между тоя апарат и култовия Никон ФЕ, само дето Рикото е много по евтино.
Препоръчвам ти го.
Единствения му минус е, че тежи колкото Зенит :-)

Дата:   16-06-04 16:27

ми ще тежи я - нали искаме да са здрави :)

от същото поколение на подобни цени се продават и Pentax ME серията, май и те са здрави и надеждни апарати

иначе най ме привлича модела на RICOH XR-P, има всички възможни "есктри" за онова време(Aperture Priority, Shutter Priority,това че има "Depth of field" не мога да го разбера какво е), 1/2000 скорост и на фона на това и аз се чудя какво толкова се прехласват по Canon F и Laica [smilie11]

а KR10 е от най-евтините модели на RICOH (и го има в голямо изобилие) и щом той е добър значи по-хубавите са... [smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   17-06-04 00:25

Аз препоръчвам Ricoh или Pentax ME ,просто са класика[smilie24] А Depth of field е проврека на дълбочината на рязкост т.е. като го натиснеш затваря блендата на толкова на колкото си я нагласил и можеш да прецениш откъде докъде всичко е на фокус.

Автор: murnau   
Дата:   17-06-04 00:45

Pentax ME super ;)
Pentax MX
Nikon FE, FM

Автор: artexa   
Дата:   17-06-04 10:45

Аз също снимам с Pentax .
Първо беше Pentax MESuper, сега е Pentax P30t. Имам го от 5 години и вече съм събрала 5 обектива. Те са на Vivitar i Tokina.
Единият е 70-210 и ми е просто любим.
Съгласна съм с Жоро, че са държеливи на студ, взимай само резервни батерии и си готов. Батериите са без пари.

Апаратите от този тип тежат много. Като помъкна 5-те обектива и статив, филтри и светломер[smilie18] [smilie18] и нещата стават сериозни [smilie10]
Но определено съм много доволна.
Сега си поръчах дигитален, и ми мина през ума да продам всичко останало, но ми се сви сърцето [cool]

Автор: asahi   
Дата:   17-06-04 10:59

Има някаква фабрика, може и в Китай да е, в която правят Пентакси, Вивитари, Ханимекси, Рикота, даже и един механичен Никон, и всичките еднакви. Без Никона всичките са на К байонет. Всъщност имат няколко модификации - кой с някаква автоматика, кой с малка промяна в дизайна. Марката се слага последна - според поръчките. Аз имам един Ханимекс от тези - механичен, с вътрешно мерене, 1/125 синхронна скорост и никакви автоматики. Снима безотказно. Обективи много - и ефтини, и скъпи. 50mm е към 40-50лв. Всичко това е по-добрият вариант от руските Зенити. Затворът е значително по-здрав, движи се равномерно, по-висока синхронна скорост, по-светъл визьор и в крайна сметка по-лек. Да, само новите пластмасови Зенити са по-леки. За това посъветвах Зарко да се откаже от ремонтите по Зенита и сега си снима с Рико-то, а проблемите с руската техника са само спомен - романтичен и поучителен.

Автор: artexa   
Дата:   17-06-04 11:01

asahi,
[smile] готин nick [smilie3]

Дата:   17-06-04 12:34

И твоят е готин. Кс-то много добре го озвучава накрая. Пък и започва с А - сериозно предимство в ciber-пространството.[smilie3]

Дата:   17-06-04 13:17

asahi, moje bi imash predvid Cosina!!

aaaaaaaaa asahi....
Дата:   17-06-04 13:36

моето рико си е японско, поне така пише на дъното на апарата [smilie10]
ама въпреки всичко ми беше много мъчно, като ми се скапа зенита, тъкмо бях го оборудвал с обективи
НО НЕ СЪЖАЛЯВАМ!!!
ДА ЖИВЕЕ РИКО-то [smilie24]

Дата:   17-06-04 13:40

zar, tja cosina e japonska firma, ama kakto vsi4ki drugi imat i fabriki v China, taka kakto i Nikon, i Olympus i t.n.
interesno mi beshe dali asahi govori za tjax? Stoto tezi naposledak mnogo barzo se orientiraxa i pravjat xubavi nesta:
BESA-kamerite sasto sa tjaxni, i kamerata na Epson (digi) s Leica Bajonet!!!

Re: aaaaaaaaa asahi....
Дата:   17-06-04 13:54

zar:
ти се оправяш с немския май по-добре от ме (то от мен всички би трябвало по-добре да се справят [smile] ) щото от обявата дето ти пуснах разбра доста
става ли ако си харесам нещо кокретно да ползвам помощта ти

иначе май asahi е прав - Cosina, Exacta, Vivitar, Petri... много едни и същи апарати използват различни имена
вижте това http://www.butkus.org/chinon/ultimate_k-mount.htm аз него използвам за да се ориентирам

Дата:   17-06-04 14:05

Pardon, Cosina имам в предвид, но днес не е ясно кой-кой е и как се казва. Даже си мисля. че ако им поръчаме достатъчно бройки могат и Георги Димитров да го кръстят, например. Мисълта ми беше, че каквото и да вземеш от тези продукти ще е с еднакво качество и разликите ще са в опциите и моментното състояние.

Дата:   17-06-04 14:20

asahi, [smilie24] [smilie24] [smilie24]
otnosno, koi koi e, se znae!
a otnosno ka4estvoto si prav, az otdavna se 4udja dali da ne si kupja edin Bessa R2, koito e pak texen, samo deto njama da mi ostanat pari za objektivi[smilie9] ...

Дата:   17-06-04 15:10

какъв е този тъп камери Rangefinder, към който попада тази Voigtlander Bessa-R2 ?
какво им е по-различното и по хубавото та са толкова скъпи? [smilie11]
външно ми приличат точно на стария ми Фед-5

първа  назад  1  2     всички  напред  последна