Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Намаляне на размера на снимка
Автор: kita_vgg   
Дата:   05-11-05 22:03

Моля някой да ми каже как да намаля размера на снимките за да кача и аз нещо тук.Опитах с фотошоп,но не успявам да ги направя по-малки от 250Кб,а това както знаем не ме устройва.Като ги намаля с фотошоп ми показва,че са 115Кб,но катозапочна да ги качвам на сайта ми казва,че пикселите по хоризонтала и вертикала са много.

Публикацията е редактирана (05-11-05 22:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Намаляне на размера на снимка
Автор: Darksorrow   
Дата:   05-11-05 22:04

Ако и с Фотошоп не става... лоша работата... Загиват 90% от хората тук.

Я пак помъчи. Save for web - optimize for file size - 140kb.

И търсете, преди да питате, 100 пъти обяснявано.

Автор: pinko   
Дата:   05-11-05 22:05

Баси, всеки ден някой пита това същото[smilie11]

Не може ли да се направи един раздел FAQ, почна да ми омръзва този въпрос.

Автор: Ted_74   
Дата:   05-11-05 22:10

ПОДКРЕПЯМ PINKO!!!

Аре бре, направете го.....мързели...дайте поне мнение или становище за FAQ.

Автор: garry   
Дата:   05-11-05 22:13

мммда, трябва си да има FAQ

Автор: holden   
Дата:   05-11-05 22:18

RTFM

FAQ is teh b3st !!!!11!!!one!11!!

Автор: kita_vgg   
Дата:   05-11-05 22:26

Живота не се мери с броя вдишвания,които правим,а с моментите,които спират дъха ни! (Джордж Гарлин) Когато съпругата на Джордж Гарлин починала,той-известният груб и устат комик на 70-те и 80-те години,написал тази невероятно изразителна стаия,толкова уместна и днес. Парадоксът на нашето време е,че имаме високи сгради,но ниска търпимост,широки магистрали,но тесни възгледи.Харчим повече,но имаме по-малко,купуваме повече,но се радваме на по-малко.Имаме по-големи къщи,но по-малки семейства,повече удобства,но по-малко време.Имаме повече образование,но по-малко разум,повече знания,но по-лоша преценка,имаме повече експерти,но и повече проблеми,повече медицина,но по-малко здраве. Пием твърде много,пушим твърде нмного,харчим твърде безотговорно,смеем се твърде малко,шофираме твърде бързо,ЯДОСВАМЕ СЕ ТВЪРДЕ ЛЕСНО,лягаме си твърде късно,събуждаме се твърде уморени,четем твърде малко,гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си,но намалихме ценностите си.Говорим твърде много,обичаме твърде рядко и мразим твърде често... Знаем как да преживяваме,но не знаем как да живеем.Добавихме години към човешкия живот,но не добавихме живот към годините.Оотидохме до Луната и се върнахме,но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед.Покорихме космическите ширини,но не и душевните.Правим по-големи неща,но не и по-добри. Пречистваме въздуха,но замърсяваме душата си.Подчинихме атома,но не и предрасъдъците си.Пишем повече,но научаваме по-малко.Планираме повече,но постигаме по-малко.Научихме се да бързаме,но не и да чакаме.Правим нови компютри,които складират повече информация и бълват повече копия, от когато и да било,но общуваме все по-малко. Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане,големите мъже и дребните души,лесните печалби и трудните връзки.Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи,по-красиви къщи и повече разбити домове.Времето на кратките пътувания,еднократните памперси и еднократния морал,връзките за една нощ,наднорменото тегло и на хапчетата,които правят всичко-възбуждат ни,успокояват ни,убиват ни.Време,в което има много на витерината и малко в склада.Запомнете,кажете блага дума на този,който ви гледа отдолу нагоре............ИМА ОЩЕ ОТ СТАТИЯТА НО МАЙ ВСИЧКИ СЕ ЯДОСАХА МНОГО ОТ МОЕТО НЕЗНАНИЕ,НО НЕ Е СРАМНО ДА ПИТАШ,СРАМНО Е ДА НЕЗНАЕШ!!!БЛАГОДАРЯ НА -Darksorrow

Автор: georgi969   
Дата:   05-11-05 22:41

kita-vgg[smilie24]

Автор: jiff   
Дата:   05-11-05 22:46

kita-vgg[smilie24]

Автор: dkenarov   
Дата:   06-11-05 00:15

А как да намаля размера на снимките, ако нямам Фотошоп?

Автор: boni   
Дата:   06-11-05 00:17

А каква програма имаш?

Дата:   06-11-05 00:20

www.irfanview.com

www.faststone.org - FastStone Photo Resizer 1.4 Freeware

Публикацията е редактирана (06-11-05 00:22)

Автор: dramli   
Дата:   06-11-05 01:17

Аз ползвам ACDSee8.Удобна за работа и с широко приложение.Ако проявяваш интерес имаш я вече в пощата.Подходяща е за твоя случай.Инсталираи и Виж.Успех.

Автор: fifilota   
Дата:   06-11-05 01:44

dramli, хвърли ми 8-цата и на мен,ако може...
tatjanam@web.de
[thankyou]

Дата:   06-11-05 03:15

fifilota ще ти пратя утре ACDSee8.В момента всичките ми пощи отказват а и стана късно ,пардон рано.[smilie25]

Автор: deltam   
Дата:   06-11-05 05:33

http://www.photofiltre.com/

Автор: royal   
Дата:   06-11-05 11:17

nai dobriq variant e da se namalqt pixelite pod 780 no i da se zapazi ka4estvoto na fotkata da q dokara6 do okolo 149kb na max quality, no za sajalenie pri ACDSEE -to ne stava , ili pone az ne znam kak ,kato q namalq na 3200/2400 na 780/580 goleminata pada na 50kb i ka4estvoto zabelejimo se okakva ... inak acdsee e mnogo qka programka za brza obrabotka na fotki[smilie7]

Автор: citizen_insane   
Дата:   06-11-05 11:45

samo edno se pitam. beshe li nujno kita-vgg da puska taja statia , za da j se otgovori????? kakvo kato e pitano dvesta puti, ne e neina vinata, che njama FAQ za ulesnenie na potrebitelite. ama vijte se samo kak vsichki pochnahte da otgovarjate sled statiata. hora horaaaa, na kude vurvim na kude otivame...

Автор: dkenarov   
Дата:   06-11-05 12:26

dramli,
mnogo shte sum ti blagodaren, ako mozhesh da mi pratish acdsee 8.0
kenarov@gmail.com

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   06-11-05 14:09

Такааа... има вече разни отговори на въпроса, та

Подкрепям конфигурирането на секция FAQ.

Още повече, че нито ще заема огромно място на сървъра, нито е трудно да се направи. Трудното е да се напише, а админите едва ли имат време да се занимават с това. Ако все пак админите се навият да направят такъв сектор, аз например с удоволствие бих написал някоя друга статия особено за следапаратната обработка. Сещам се поне за още 20 души, които не биха отказали също да напишат статии и ревюта.

Автор: gogich_S1   
Дата:   06-11-05 14:51

LUMBERJACK
... за следапаратната обработка [smilie24]

Дата:   06-11-05 14:51

И аз одкрепям конфигурирането на секция FAQ.

От мен админите имат статийка-ръководство за почистване на матрици, с илюстрации и всичко необходимо.[smilie24]

Дата:   06-11-05 17:50

Все още имам проблем с пощата .При първа възможност ше пратя ACDSee8 на всички желаещи.

Автор: Marillion   
Дата:   06-11-05 19:22

Трябва такава сексция... също и местенце в което да се сложат темите, в които е обяснено нещо (How-to), че да е по-лесно за начинаещите.

Автор: bounty   
Дата:   06-11-05 21:01

otkasa ot statiata kojato cetira kita_vgg mnogo mi haresa

първа  назад  1  2     всички  напред  последна