Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как се прави портфолио?
Автор: Baileys   
Дата:   04-11-05 09:48

Искам да ви помоля да ми обясните подробно как се прави такова нещо.Необходимо е да се представя с 30 кадъра и аз се чудя как да ги подготвя.Трябва да ги дам на диск и се замислих дали няма и по-елегантен начин за представяне от това да просто да запиша файловете(а и те с голям размер ли трябва да бъдат или по-малки така че да се зареждат по-бързо?[smilie11] Благодаря предварително!

Публикацията е редактирана (04-11-05 09:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Как се прави портфолио?
Автор: stoyan_5   
Дата:   04-11-05 09:51

Дай сега по-подробно!
Ти момче или момиче си?
Какво ще представяш - себе си като модел или като фотограф?
За къде са снимките?
... и още отговори, по твоя преценка.

Публикацията е редактирана (04-11-05 10:35)

Автор: scuba_d   
Дата:   04-11-05 10:15

Един елегантен начин от един елегантен Фотограф.[smile] [smilie24] [beer] [shtrak]

Но като гледам на тебе ти трябва нещо като слайд шоу.[smilie5]

http://www.luminous-landscape.com/columns/portfolio-8.shtml

Дата:   04-11-05 10:20

scuba_d [smilie24]

Автор: Baileys   
Дата:   04-11-05 10:31

трябват ми за да се представя като фотограф и евентуално да ме поканят на работа.това със слайд шоуа ми харесва но нито знам как да го направя нито имам толкова време.Чисто тривиални препоръки като това коолко да са голями файловете,да имат ли рамки и т.н. ще ми свършат работа.Ако има и други подходящи идеи с удоволствие ще ги приема.

Дата:   04-11-05 10:40

За рамките - мнозина са категорично против тях
Според мен ако снимките са с нормален контраст и яркост, рамки не са необходими.
Ако снимките са бледи /авторско виждане/ е по-добре да има бели рамки за да се види че не са чак толкова бледи.
Ако са по-тъмни е добре да се сложи черна рамка за да се види, че има и още по-черно.

Автор: n1x0n   
Дата:   04-11-05 11:04

Слайд шоу се прави за 30мин. Тук във форума има описани подобни програми поне в 5-6 теми. Потърси ги.

Другия вариант е просто едно CD със снимки, еднакво оформени, еднакво оразмерени. Качваш на Cd-то и някаква безплатна програмка за гледане на картинки /щото клиента може да няма нищо освен Fax Viewer/. Настройваш я да показва на цял екран - без менюта и глупости и си готов. За 10 минути работа.

Уместно е снимките да са видими целите в режим 1024х768 на монитора.

п.п.
Не качвай повече от 15-20 неща, няма смисъл.

Автор: 6traka4a   
Дата:   04-11-05 11:34

Picasa 2 -- безплатна, автоматично намира папките със снимки и ги подрежда по азбучен ред, има слайд шоу, зум,бум и една камара нужни и ненужни нещица. И е много лекичка и с приятен --демек приятелски интерфейс.

първа  назад  1     всички  напред  последна