Автор: Mobby_Dick
Дата: 19-11-03 14:53
boni - тя матрицата е почти една, а може и еднаква (според различни източници) /10D пуска малко повече в RAW, а пък контрастта и sharpen в 300D са завишени/настроиките и и управлението и скоростта на процесора е различна. Тези тестове могат да сравнят всичко друго, но не и 300D и 10D./ако са с един и същи обектив/, защото ще сравнят само някакъв резултат, а не и как се постига.
Вероятно разликата в скоростта на процесора и механиката са причина, 300D да е програмиран така, иначе и ние и руснаците "пържиме" и процесорите на компютрите наред, на своя глава..а това дали е правилно, и дали наистина отвътре Duron 750 и Duron 900 "са еднакви"...е вече експертно мнение и по-скоро фирмена тайна.
Доста е дразнещо, вариантите за автофокус и светлозамерване да са заложени само в "автоматичните програми на апарата", то не е до пари, то е до насоченост към точно определен тип потребители, като на по-взискателните се отнема възможността да си правят снимките, както са свикнали и както трябва "предпазвайки ги от грешки?!?". Мразя машина да ми ограничава творческата свобода, нали сме "венеца на природата" уж, най-малко си плащаме...а и този, широкия обектив за 300Д, много гот, но да става само за него..дори на 10Д да не става /при една на размер матрица?? Тези разлики в механиката са чисто търговски трикове./че апарат се чупи, сменя а оптиката остава. Да не се жени човек за апарата, поне да му даваха гаранция като на Leica...но мисля, че в "необявените" параметри влиза точно това - средна стока обектив, и ненадеждна механика. Те хората от Канон не го казват, но не го и крият..просто са намерили такава ниша, и апарат за такива пари. На запад консумираш, омръзва ти преди да се счупи и хвърляш като новото ти хване очите...но тук, тук или избираш доброто от "втората евтина ръка" на запада, или се натягаш и си снасяш за надеждна техника. И в двата варианта не си застрахован от...кофти номер. Доколкото знам, единствения 1DS продаден у нас, е на ...ремонт.
|
|