Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Искате ли корекции на поръчки през Фото Зона?
Автор: sas   
Дата:   31-10-05 14:13

Пускам тази тема от името на Happy Foto. Гледам първите готови поръчки са излезли и предстои да бъдат занесени на потребителите, но момчето на копирната машина се интересува когато снимките явно не са за спомен дали да прави корекции на файловете или да ги пуска 1 към 1 към копирната машина? Нека направим една дискусия тук...

Отговори на това съобщение
 Re: Искате ли корекции на поръчки през Фото Зона?
Автор: snake79   
Дата:   31-10-05 14:18

Нека всеки да си напише как ги иска снимките.
Аз носейки ги във фото - казвам без НИКАКВИ корекции.
Е понякога резултата не е такъв какъвто съм очаквал , но поне аз съм си виновен и следващия път знам какво да променя.

Автор: dau   
Дата:   31-10-05 14:20

Би трябвало да има опция

дали искаш да ти ги коригират или да ги пускат 1:1

и също така
специално за 9х13 и 13х18

те не отговарят на проорциите на нито една матрица да може да се избира дали да ти режат част от снимката или да я вадят с бели полета от страни и съответно ако е с бели полета да си я оставят така или да я минат с нож :)

Пфуу то не било толкова просто така да си пуснеш снимките :)

Автор: nanapak   
Дата:   31-10-05 14:21

Ми разбира се, че 1:1!!!
Ако някой не може сам да се оправи, само тогава да си пише нещо специално (каквото иска). [smilie7]
Все пак се надявам, че повечето сами могат да се оправят!!! [smilie25] [smilie25] [smilie25]
Но може да се направи едно инфо (тип Q&A) за тия, дето им е по-сложно [ezik] [smilie25]

Автор: pinko   
Дата:   31-10-05 14:22

Е как ще знаем какви излизат от машината, че да знаем как да се коригират?

Много е тъпо това, плащаш за котка в чувал[smilie23]

Автор: Lumix   
Дата:   31-10-05 14:22

Прав е snake79 може би трябва да се чеква нещо като "без корекции" ...и кописта да го пускак както си е!!!

Дата:   31-10-05 14:26

"без корекции" е нещо невероятно относително, освен ако нямате професионално калибрирани монитори и не сте ембеднали ICC профила на машината(която даже не знаем каква е).

"Без корекции" е като да ти кажат в ресторанта "вкусна" или "безсолна" супа, на един ще му е солена, на друг пък ще му е всичко друго, но не и вкусна.

Автор: fogas   
Дата:   31-10-05 14:27

А може и да не само 'чекване', а да има място за един-два реда, в които клиентът да напише някакви уточнения. [smilie24]

Автор: i_viper   
Дата:   31-10-05 14:30

pinko е много прав.
А имат ли възможност да дадът ICC профила на машината, да го качите на Фото Зона и който иска да може да си го свали?

Автор: almEra   
Дата:   31-10-05 14:35

Без корекции, разбира се! А ако това с качването на ICC профила на машината е възможно, доста ще се съкрати процеса проба-грешка. [smile]

Дата:   31-10-05 14:39

"без корекции" върши работа само и единствено ако "техния" монитор и твоя са ПРОФЕСИОНАЛНО калибрирани(25 евро е услугата), и то по възможност максимално еднакво, иначе никва работа не върши.

Вервайте ми, имам дигитална машина и знам какво се носи и се праща по пощата, НИТО ЕДНО КОПИЕ пуснато "без корекции" не е излизало така "както го виждам в къщи на монитора си"(цитат)[smilie11]

Публикацията е редактирана (31-10-05 14:49)

Автор: almEra   
Дата:   31-10-05 14:47

Съгласна съм с теб, pinko, всичко е относително. Моят монитор е "относително" калибриран към мониторите на фотото, където сега си копирам снимките и съм много доволна. Това, обаче ми отне доста време и пари на вятъра, защото копирах-корегирах-копирах...калибрирах и така...
По отношение на кропа - няма какво да говорим. Тук поне питат, а помните ли на ваканцията? [smile]

п.с. и естествено, че говоря за НЕпрофесионален монитор, НЕпрофесионално калибриран...[smile]

Публикацията е редактирана (02-11-05 14:07)

Автор: pejzagisto   
Дата:   31-10-05 18:13

Не мисля, че трябва всеки да си конвертира файловете според ICC-то на машината. Просто машината трябва да се настрои за стандартното sRGB пространство и всеки да си калибрира мониторите, например с Quick Gamma.

Автор: Стоев   
Дата:   31-10-05 19:20

pejzagisto написа:
...и всеки да си калибрира мониторите, например с Quick Gamma.
Защо не с Adobe Gamma пък?[smilie8]

Дата:   31-10-05 19:25

Бих се зарадвал, ако и г-н joshua се включи, да поразгледаме различни предложенията за настройка/калибрация на монитор/печатещо у-во.

Редактирам се и моля г-н joshua да не приема грешката ми в изписване името му за обида.

Публикацията е редактирана (31-10-05 21:57)

Дата:   31-10-05 19:39

Стоев, защото не всеки има фотошоп, а QuickGamma е безплатна. Според мен, дава и по-точни резултати, затова я препоръчвам.

Автор: mario   
Дата:   31-10-05 19:48

По отношение на пропорциите полезно е да се знаят точните размери на хартиите в милиметри, а не закръглено в сантиметри.

Например

9х13 --> 89х127мм (даваш 890 на 1270 пиксела и си спокоен)

10х15 --> 102х152мм ....

Автор: tenax   
Дата:   31-10-05 19:53

марио, ми те хората са си го написали:
http://photo-zona.net/index.php?TEMPLATE=formati

Автор: mario   
Дата:   31-10-05 20:08

tenax написа:

> марио, ми те хората са си го написали:
> http://photo-zona.net/index.php?TEMPLATE=formati
>

Да бе, аз го видях това, ама после ми изфиряса.
[beer]

Дата:   31-10-05 20:27

pejzagisto написа:

Стоев, защото не всеки има фотошоп, а QuickGamma е безплатна. Според мен, дава и по-точни резултати, затова я препоръчвам.
pejzagisto, нима мислиш, че ако "машината" е калибрирана/настроена "стандартно", а всеки дето праща файлове за разпечатка на снимка си настрои монитора "на око" с някаква безплатна програмка, това ще гарантира достоверен краен резултат?[smilie8]

Това, че според теб "дава и по-точни резултати" как да се разбира? По-точни резултати от какво?[smilie8]

Дата:   31-10-05 20:44

Стоев, дава по-точни резултати от Adobe Gamma (според мен, защото съм ги пробвал и двете). Вероятно не дава по-добри резултати от система с хардуерен калибратор. А във всички случаи настройките с програма (QuickGamma или AdobeGamma) дават много по-добър резултат, отколкото без никакво калибриране на монитора. Предлагам използуването на стандартното sRGB пространство, защото то се използва не само от мониторите, но и от повечето цифрови апарати (вграденият им дисплей е калибриран от производителя). По този начин ще се получават точни резултати дори и без разглеждане на монитор и обработка извън апарата.

Публикацията е редактирана (31-10-05 20:45)

Дата:   31-10-05 20:52

Нито QuickGamma, нито Adobe Gamma могат да дадат каквото и да било, и затова се говори в стил "крокодила по-дълъг ли е, отколкото зелен?"

Да се говори "дава по-точни резултати" е много несериозно.

По-точни от какво, или са точни или не са, средно положение, поне за мен, няма.

Тук говорим за ПОВТОРЯЕМОСТ на резултатите, а такава повторяемост има само при професионално калибриране на устройствата.

Всичко друго е само късане на нерви и харчене на пари без смисъл.

Абе тая работа не е като оная работа[smilie5]

Публикацията е редактирана (31-10-05 21:06)

Дата:   31-10-05 20:56

pejzagisto,
пак опряхме до настройките и на двете системи и връзката м/у тях - монитор и печатащо, дето трябва да се изкажат профитата у бранша:)

Не смея да давам акъл там [smilie3]

[beer]

Дата:   31-10-05 21:00

Пинко, да беше казал и как да си сваля цветното профил на новото принтерче бе[ezik]

[beer]

Автор: doktora   
Дата:   31-10-05 21:13

Аз не ща никакви корекции.Това е намеса в авторството ми!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна