Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет!
Автор: wish_mastera   
Дата:   30-10-05 14:18

Здравейте! Собственик съм на Panasonic Lumix Lc50 но искам да го сменя с нещо по добро.По принцип съм много доволен от този апарат но има няколко минуса с които немога да се примиря. Значи макрото му не е много добро.Фокусира от доста далече. За това че клипчетата за без звук не ми пука особено. Все пак е фотоапарат а не камера. Като цяло снимките му излизат тъмни. дори и с корекция на експонирането. Но за сметка на това нощните снимки са просто перфектни за парите си. Много малко шум и изключително изсветляване на много тъмни места. Ако някой проявява интерес мога да му пратя 2 уникални за мен снимки. едната е на ауто режим а другата на нощен. И такааа. Колебая се между Panasonic LZ2 i Canon Powershot A520. С една дума търся фотоапарат до 600 лв с перфектно макро, максимално от близко. и мин 4х оптичен зум на хубава марка. Мойта в момента е на Лайка и съм мн доволен. Амии чакам препоръки и съвети:)

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет!
Автор: navy   
Дата:   30-10-05 14:26

Думи като 'перфектно, максимално, уникално, изключително, много малко шум' и тем подобни не ги споменавай редом с компактна камера от нисък клас [smilie2]

Дата:   30-10-05 14:49

Извинявам се за изказването. Не съм професионален фотограф и изискванията ми да доста по ниски. Но наистина има няколко снимки ,които са с доста добро качество. :) И все пак съвети за апарат фо 600лв?

Автор: safrid   
Дата:   30-10-05 19:33

Бих те посъветвал да вземеш Панасоника, защото има по-добър обектив, светлосила 2.8, която спада едва на 4.5 при максимален зум, а освен това вариото е от 37 до 222мм, което е напълно достатъчно даже и за по-папарашки снимки (вариото на канона е 35-140). Освен това Панасоника има 4.9МР срещу само 3.1МР на Канона. Общ недостатък и за двата модела е, че няма да можеш да използваш външна светкавица и не поддържат RAW формат, Понеже спомена за макросинмки и двата модела ти предлагат по-големи възможности в тази област от досегашния ти апарат. Скоростта на сериини снимки отново е идентична. Сега е хубаво да си прецениш и нещо важно - По правило панасониците имат по-шумни матрици от каноните, но почти 2МР разлика е достатъчно, за да компенсира това, все пак си прецени.
Като последно аз лично не разбирам, защо искаш да си смениш досегашния апарат точно с модел от класа на посочените от теб марки. Възможностите, които ще ти даде новата камера няма да са много по-големи от досегашната. Най-спокойно можеш да си ползваш своя LC50 и когато имаш достатъчно средства, които си склонен да отделиш, да вземеш нещо, което да не е съвсем дребно подобрение, а да ти дава моного по-големи възможности.
Сега да се обърна и към navy - човека иска съвет, а не надувки и тежки изказвания, така че за в бъдеще си пази "професионалното" мнение за себе си.

Дата:   30-10-05 21:08

Мерси за изчерпателния коментар.Аз самия не съм съвсем убеден дали изобщо да го сменям този апарат.Просто един приател изяви желание да ми го купи и аз се замислих. Предлага ми 300лв. Аз съм го купил за 370 преди 6 месеца. Другото на което държа е апарата да си е сапунерка, а не да ми къса врата. Няма да снимам професионално, а чисто и просто любителско. Ще си помисля още малко заслужава ли си да купувам нов или да изчакам. Единственото което ме дразни в моя е тъпото макро:(

Автор: parolphoto   
Дата:   30-10-05 21:30

Уич мастера апарата си ти е добър просто не си придобил необходимата практика според мене ! Прочети си пак указанията за макрото може нещо да си подминал или да си забравил при програмирането ! Човешко е и аз съм същия със Минолтата а200 ! Но се оправих като препрочетох не веднъж указанията за работа (и ги чета постоянно )!пък виж и темата за как да правим добри снимки тука във фото-форума може да ти помогне ! Но не си продавай апарата е моя съвет ! един добър фотограф може да прави добри снимки и със много лош апарат като ЛОМО- космик*символ СССР! Подарък от баща ми че завърших основно преди 35 години ![beer] [shtrak] И щракай повече за да му свикнеш ![shtrak] [beer]

Автор: mihran50   
Дата:   31-10-05 10:20

Аз имам Panasonic LZ2 и сьм доволен за начало,няма рьчни корекции,шума е приемлив на 80-100 аса.Много добро 6 кратно варио, много добьр баланс на бялото и работи с обикновенни батерии.

Автор: ideto   
Дата:   31-10-05 15:30

виж коника-минолта з3 - макро от 1 см 12х оптично увеличение и тн

Автор: Crossblade   
Дата:   31-10-05 15:45

Konica Minolta Z3
Macro 1sm, 12x стабилизиран. Пълни ръчни настройки.

Какво повече ти трябва? [smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   31-10-05 17:55

Не мога да посъветвам за марката/модела на апарата, но това "Макро от/под 1см" продължавам да намирам за неподходящо и несериозно, дори и у реклама за фотоапарат.
Ако допуснем, че ще се снима главичка на кибритена клечка от/под 1см - как ще се освети обекта? Или ако е някакво бръмбарче - ще го затискате с обектива ли? [smilie8]

Автор: fundamental   
Дата:   31-10-05 18:21

Стоев, пак уби рибата [smilie5] [smilie5]
[smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна