Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 лентова камера + скенер
Автор: gorbi   
Дата:   27-10-05 12:13

Аз понеже последно време се кефя на лентата....

Прави ми впечатление, че на всеки въпрос - какъв апарат да си купя - директно се отговаря със сапунерки и ДСЛР.... Никой не препоръчва СЛР + скенер или телеметричен + скенер или пък лентова сапунерка......При наличие на прилични плоски скенери с приставка за около 200 лева, с който спокойно могат да се публикуват снимките в интернет и цена на проявяване около 1.00-1,50-2.00 лева.... смятам че си е алтернатива на дигиталния апарат...... А разнообразието от лентови тела е не по-малко от на цифрови...... Да не говорим че повечето модели СЛР и телеметрични и среден формат и т.н. държат доста по добра цена с времето......

Отговори на това съобщение
 Re: лентова камера + скенер
Автор: mrge.org   
Дата:   27-10-05 12:24

А защо не pinhole на фотохартия + обикновен скенер? До тука са 60 лева [smile]

Автор: El_Fuego   
Дата:   27-10-05 12:29

Ми алтернатива си е, gorbi...
Аз като си нямам кинти за DSLR и карам по тази система.

https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif

Автор: diandimov   
Дата:   27-10-05 12:42

И аз напоследък мисля че лентата е по- добре! Бях си купил 8 мегапиксела Сони но първоначалната еуфория премина и преокрих лентовия си Канон. Един вид мисля че си на прав път.
Защото се оказа че не съм се лъгал - купих си филм скенер с много добри качества, и снимките които имах налице впоследствие бяха много по- яки отколкото тези с цифровия!
С лентовия се работи по- лесно точно и резултата е прецизен. Цифровия е много капризен. Ако внимаваш с какви ленти снимаш можеш да имаш прекрасни резултати. А ако тръгнеш да си взимаш филм скенер препаръчвам ти Коника- Минолта DimageScan Elite 5400 II, можеш да прочетеш качествата му в някой саит.

Автор: asahi   
Дата:   27-10-05 12:45

Не се занимавай с глупости.

Дата:   27-10-05 12:55

asahi: не се.....
Снимам си с 20Д-то и с лентовите....... Вече си имам и Канон лентов и Никон....... Просто никой не съветва хората, които тепърва искат да си купят нещо по-добро и са запалени вече малко или много по фотографията да си вземат лентов апарат ....... Което е нелогично..... (аз лично много пъти в началото на запознанството си с фотографията съм спорил, че лентовата фотография е умряла, ма съм се объркал нещо) Сега трезво преценявайки - много по-удачно е човек да си вземе първо лентов СЛР с някой и друг обектив и като се научи малко на фотография или ако започне професионално да снима да си вземе според нуждите и задачите техника...... Като същевременно цената на всичко което си е купил си седи относително добра..... Докато купувайки си 8МП сапунерка, с която е ужасно трудно да се направи добра снимка - на 6-я месец цената пада на половина...... на 12-я месец е морално остаряла, а след 2-та година вече никой не я ще ......

Публикацията е редактирана (27-10-05 12:57)

Автор: asahi   
Дата:   27-10-05 12:58

Ако ще е за учене на дигитален най-бързо ще се научиш. Обратната връзка е по-бърза, не се обременяваш с кописти, можеш да опитваш на по-ниска цена. Сапунерка с пълни ръчни настройки и добър учител е повече от достатъчно. Учил съм не един и двама и така го мисля.

Дата:   27-10-05 13:01

Вярно е това .....
.........и все пак е добра алтернатива един нов/стар СЛР + скенер ..... на една 3-4-5-6-7-8 МР сапуняса..... и ДСЛР......

ето и пример..... професионален СЛР със светкавица, на цената на най-скапаните сапунерки........

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=24358&t=24358&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (27-10-05 13:10)

Автор: h_bio   
Дата:   27-10-05 13:10

edno "ZA" za lentovite i ot men az li4ni si polzvam minolta dynax 7000i imam kitoviq obektiv i edin 75-300 i sum mnogo dovolen

Автор: sipey   
Дата:   27-10-05 13:16

И аз така карам, ама както са писали вече специалистите, при цифровите времето от щракването до виждането на снимката е значително по-кратко, следователно и времето, което ти трябва, за да направиш критична маса грешки и да научиш основни неща е много по-кратко.
Иначе плоските скенери с приставки са алтернатива единствено на публикуването в интернет. Подобно на тях качество ти предлагат вече и повечето фотографски ателиета - 6 - 10 лева е сканиране на цяла лента.
Поне за мен DSLR си е задължителен, просто в момента събирам пари и дотогава ще си щракам лентички.
Иначе ако имаш добър обектив и лентов СЛР варианта диапозитив + имакон е много добър, стига да има какво да снимаш - аз си взех един диапозитив при последното ми ходене в пирин и съм много доволен.

Автор: Junior   
Дата:   27-10-05 13:19

14mpix fulframe matrica s realen dmax okolo 4ka - ako ne si ot marzelivite tova e izborat!!!!

Автор: alienguru   
Дата:   27-10-05 13:46

и аз си мисля за минолтата... ама но мъни но фъни

Автор: n1x0n   
Дата:   27-10-05 14:14

Горби, те много рядко питат "какъв апарат", те питат "коя от двете сапунерки да избера"! [smile]

Аз пробвах варианта с филмовия скенер - не ме изкефи, диапозитив сканиран на "домашен" скенер не дава нито цвят, нито рязкост като хората, не става за печат файла - изобщо целия труд по сканиране, ретуш и т.н. отива по дяволите в момента в който решиш да печаташ.
Пък ако ще пускаш само в нет-а на 780 пиксела - заслужаваш да снимаш с кофти сапунерка до края на дните си! [cool]

Автор: den_den   
Дата:   27-10-05 14:17

Ей Горби, не ме настъпвай по мазола! Не знам как си правиш сметка и за кви "прилични " скенери говориш, ама аз от скоро се пържа точно с такива[smilie11] . Ако си лубопитен да ти пусна една снимчица от 100 асов филм да скиаш кво става[smilie18] . Не твърдя, че не могат да се получават добри снимки от скан, ама определено няма да е с тия скенери и на тая цена. Изключвам изобщо несравнимата гъвкавост на ДСЛР-то...[beer]

Автор: юнга   
Дата:   27-10-05 14:20

n1x0nе и какво в крайна сметка правят повечето от четящите тук?
Снимки за албума и трепет от оценката във форума.
По оценка на модераторите, сериозните са 500-600 човека хайде да ги умножим по 5 и до 15000 пак ще останат много хора, които се задоволяват с написаното по-горе или поне много време го правят, докато получат необходимост от друго или намерят нов път за развитие във фотографията.

Дата:   27-10-05 14:47

Човек който си гледа снимките само на 700 пиксела не може да е фотограф - той е колекционер на пощенски марки!

Автор: юнга   
Дата:   27-10-05 14:52

Да така е, но това не променя казаното от мен.
Аз за това и съм написал "четящите", защото при повечето от пишещите не е така.

Автор: explorer   
Дата:   27-10-05 15:41

Аз в момента даже нямам цифров, след като продадох Никона и ми се повреди Фуджи сапунерката, та затова си снимам на филм. Обаче снимането на филм просто не е за всеки. За професионалист, който снима много, например репортер, цифровата фотография е голямо предимство. Трябва да не ти пука, че трябва да носиш филми някъде и да чакаш поне час да ти ги направят, или да снимаш ч/б и да си проявяваш сам.

"Предимствата" на филмовата фотография, ако изобщо можем да говорим такива, е много трудно да се обяснят разумно и практически.

Един съвет за тези, които се оплакват от качеството на сканерите - не снимайте на евтини филми, по-добре да изщракаш един скъп, отколкото 3 евтини! Снимайте на Fuji NPS, NPC, Kodak Portra и т.н.

Автор: 8250   
Дата:   27-10-05 19:26

и аз напоследък предимно лента ползвам

Автор: hackum   
Дата:   27-10-05 19:52

Новите Portra са специално подобрени за да се сканират по-добре, така че който не е пробвал да пробва!

Автор: thor   
Дата:   27-10-05 20:08

кой каквото го кефи [smilie24]
удобството на цифровите DSLR не може да замени ,удоволствието ми да гледаам на стената филмовите картинки ,нито плиткия DOF и приятния Bokeh ,още по малко картинките на които съм се радвал в детството ми ,чернобялата фотография и т.н....
затва и докато има филм ,аз ше си щракам на филм защото ме кефи цялата галимация от зареждането на филма до щракането на фотката ,формите , мириса на старите фотощраци и т.н........
а пък и кефа ми на мен не се изразява ,в бързо нащракване на десетки кадри ,колкото по дълго се занимавам с фотощрака толкова повече ме кефи ,а пък резултата - мен шедьоври не ме интересуват ,интересува ме уловеният момент който в бъдещето ще си ми навява спомени .... [smile]

[beer]

Автор: iveylooo   
Дата:   27-10-05 20:16

слушай сърцето но внимавай с покупките настаро[smilie24]

Автор: stenly   
Дата:   27-10-05 21:20

и аз си продадох Д70-то и си щтракам с ф90-то и фм-а и даже с разни телеметрови от 70-те.Филм скенера ми е малко стар ама ще го сменя.Еxplorer e прав-как можеш да обясниш предимствата на лентовите камери на някой дето не иска да разбере за к`во става реч.

Автор: diandimov   
Дата:   27-10-05 23:15

До n1n0n:
Опитвал ли си с Канон 100 GX диапозитив и добър скенер (Konica Minolta Dimage Scan elite 5400 II, какъвто ползвам в момента)? Резултата е убииствен! Общо взето по някои кадри от цифровия имам повече работа и доизкусуряване отколкото със сканираните ленти.
И печата освен това е перфектен, не знам защо да не става...

Дата:   27-10-05 23:35

Понеже n1n0n сигурно съм аз... [smilie3]
С диапозитив на Канон не съм снимал, дори не съм чувал че правят...

А тази Минолта е хубав скенер, но за да извадиш максимума от филма ти трябва нещо в съвсем друг ценови клас. Което прави нещата качествени, но доста скъпи.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна