Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Dimage A2
Автор: el4o   
Дата:   26-10-05 21:17

bih iskala da 4uq nqkakvo mnenie otnosno Dimage A2 i na kakva cena e v momenta
10x :)

Отговори на това съобщение
 Re: Dimage A2
Автор: charger   
Дата:   26-10-05 22:04

не го купувай,страшна тесла.А1 е по добър вариант.
А2 - 8мп бавен,оптиката не отговаря на резолюцията на чипа,мазня.
А1 - 5мп перфектно съотношение - цена-качество.

Дата:   26-10-05 22:22

blagodarq, samo deto predi nqkolko meseca si go kupih i pitam za cena, za da vidq kolko 6te sam vatre, ako go prodam :(

Автор: taurus13   
Дата:   26-10-05 22:36

аз снимам с А2.Виж снимките ми и прецени!!!
единствено не съм доволен от шума.За оптиката не е вярно по горното изказване.

Дата:   27-10-05 10:19

taurus ne moga da povqrvam 4e tozi fotoaparat pravi takiva snimki!!! ostanah bez dumi

Автор: boni   
Дата:   27-10-05 10:23

Е хубаво е да разберете, че снимките се правят от фотографа :) не от апарата

Автор: Zedrules   
Дата:   27-10-05 10:23

Според мен: супер апарат, отличен обектив, на ниско ISO дава чудесно качество за моите нужди, за 650 ЕUR, колкото платих за него преди година (нов), e много добро съотношение цена-качество. Не знам charger дали говори от личен опит, аз - да. Виж ми профила за примери, там под всяка снимка пише с какъв апарат е правена. А2 иска доста учене за да му проличи потенциала. Както и Taurus13 ти писа, чипа на Сони е доста шумен и това според мен е най-големия недостатък на този апарат. Jpeg-обработката в самия апарат е далеч от перфектна, което проличава от снимките на resolution charts като в dpreview.com. Oттам и се е породило недоразумението за недостатъчната резолюция на обектива. Снимки правени в RAW и конвертирани с АСR показват каква е истината.

Автор: Георги   
Дата:   27-10-05 10:26

да не стане после като се върне с пейзажче момичето и установи че цветовете нямат нищо общо с това, което е очаквала? :)

Автор: Георги   
Дата:   27-10-05 10:27

иначе съм чел хубави работи за А2. [smilie24]

Дата:   27-10-05 10:28

Обективът е същия като на А1 и е не е разработен за 8мп чип.Това е от ясно по-ясно.
Сони сложиха нов обектив на 828 ,не използваха тоя от 717.Оли също, Никон - също,Канон - също.На RAW резултата разбира се е по-добър ,но не достатъчно.
RAW -а на тоя апарат е бавен,както и на останалите в тоя клас.
Единствено Canon PRO1 има бърз RAW от 8мп апарати, а сега и FZ30.

Автор: Zedrules   
Дата:   27-10-05 12:15

Boni, какво имаш предвид под "бърз RAW"? Ако е брой кадри/секунда до напълване на буфера, Канона е наистина по-бърз, прави 4 кадъра (А2 прави 3). Обаче Канона прави тези 4 кадъра много по-бавно, със средна скорост 0,7 кадъра/сек. А2 ги прави със средна скорост 2,5 кадъра/сек. Изпразването на буфера при Про1 е по-бързо, 13,6 сек срещу 20 сек на А2. Това са данни от тестовете на dpreview.com. Про1 и А2 се смятат от Michael Reichman за най-бързите с RAW в класата си. Между другото до месец се очаква нова версия на софтуера за А2, която ще позволи по-бърза работа с RAW, не знам доколко е подобрен софтуера на Про1.

Колкото до обектива, имам предвид това сравнение (А200 е със същия обектив като А2). RAW конвертиран с ACR дава значително по-добра резолюция от JPEG от апарата. Явно обектива (който, доколкото си спомням от нещо четено преди 2-3 години, е проектиран със теоретичен "запас" за чипове до 7 mp) е на границата на възможностите си с 8мп чип, но при снимки в RAW се представя учудвашо добре предвид на възрастта си.

Дата:   27-10-05 12:58

Zedrules
Да, работил съм и с двата апарата.А2 е по лошият.

boni
[smilie24] Точно това се опитах да им кажа и нещо не ме разбраха.

el4o
А1 се опитват да го продадат тук от около 6 месеца за 750лв.

Дата:   27-10-05 13:03

Za RAW имам предвид не в серийна снимка,а като направиш един кадър след колко време можеш да направиш втори.

Дата:   27-10-05 13:39

trqbva da sam mnogo zle, ako si mislq 4e samo fotoaparata pravi snimkite, a ne fotografa. Interesno mi e da vidq istinski, neobaboteni failove. S obrabotka govorim za savsem dr ne6to. Ne mislq 4e obektiva e dobar, ako gre6a popravete me. Ako snimam hora na RAW, 6te im se iz4aka 4akaloto dokato gi snimam vtori pat :ppppp

Автор: SLR   
Дата:   27-10-05 20:58

el4o,
явно аз съм този от постинга по горе на charger дето се опитвам да си продам А1-то за 750 лева щото то друг май такава Минолта не продава[smilie5]
Иначе аз от моя съм много доволен и даже се чудя понякога дали изобщо да минавам на DSLR[smilie11]
Аз съм доволен и от jpeg-а и от raw-а.Направо незнам какво пишат за шума,като на мен ми се вижда съвсем поносим.Естествено,ако снимаш на по тъмно и на 800 аса е съвсем нормално снимката да е шумна но това важи,повече или по малко,за всички апарати.
"Ako snimam hora na RAW, 6te im se iz4aka 4akaloto dokato gi snimam vtori pat"-поне при мене RAW не е толкова бавен но това,може би,се дължи на факта че твоя Рол е по голям като размер от моя[smilie11]
Ако си от София може да се видиме някои път,да пощракаме и да сравниме апаратите и снимките.
Ако искаш,пиши ми на мейла.
Наистина това ми беше първия цифров апарат и не съм го сравнявал лично с други от този клас,като Панасоник ФЗ 20 например,но аз се кефа на умерения му,но не малък,зуум както и на широкия му 28 милиметров край[smile]
Наздраве[beer] [beer] [beer]

Дата:   28-10-05 19:05

SLR
да,теб имах предвид.
А1 наистина е по добрия модел.Успех с продажбата:)
Пробвай и по други сайтове;)

първа  назад  1     всички  напред  последна