Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Филтри Кокин???
Автор: ecobo   
Дата:   22-10-05 23:26

Търся си градиентен сив филтър (за 17-40/4Л) и работата все повче отива към Кокин. Нямерих само един продавач в иБей, дето се навива да му се плати с Виза, ама филтъра му (77мм B+W) идва повее от 100 долара. [smilie2] Милсех си дали не е по-сгодно да си купя Кокин от тук. Още повече, че като си купя държач, мода да му навирам всякакви филтри.
Та въпросите ми са:
Може ли някой да сподели впечатления от такъв филтър на Кокин?
Има ли в БГ официален вносител на тези филтри? Евентуално адрес да знае някой?

Отговори на това съобщение
 Re: Филтри Кокин???
Автор: scrap   
Дата:   22-10-05 23:33

Питай kosara. Той ползва само Кокин [smilie24]

Дата:   23-10-05 09:32

Другото, което бих искал да знам е дали тези филтри, след като са неприлично евтини, не скапват качеството (рязкостта) на обектива.
Косара да каже, щом ползва такива.

Автор: Георги   
Дата:   23-10-05 09:49

как мислиш кое е по-добре - стъкло или желатин (или пластмаса или квото са там тия евтините на кокин системата) ?

джъмбо говореше преди, че имало и стъклени ама стрували по 200-300 долара (говоря по памет, така че ако греша, сори).

Автор: simpleman   
Дата:   23-10-05 10:00

Вярно е, Кокин имат профи филтри от стъкло - скъпи и любителски от "специална" пластмаса. Въпрос на избор. В същност ценността на Кокин е системата и възможността да се използват на различни обективи само със смяна на преходния пръстен.

Дата:   23-10-05 10:00

Ами аз съм виждал прекрасни органични стъкла, както и твърде некачествени минерални. Та затова питам - който е ползвал да каже впечатления. Органичното стъкло се драска много, но пък защо да не е качествено оптически [smilie11]

Дата:   23-10-05 10:19

незнам човеко, ама ако е толкова качествено оптически не би трябвало да е толкова евтино :(

да каже който има няблюдения преки, моето не се брои :)

Автор: charger   
Дата:   23-10-05 11:20

Имам Cokini,от органично стъкло са и се драскат дори от кутийатав която стоят...Бързо се скапват,затова купувай само от магазин или стъклени.[smilie18]

Автор: simpleman   
Дата:   23-10-05 11:51

Въпрос на начин на употреба. Кокин наистина твърди, че пластмасата му е специална. Отново казвам, че става дума повече за системата отколкото за отделните филтри. При мен кръговия поляризационен работи много добре, но за неутралния се знае, че не е съвсем неутрален. Освен това има още производители, мисля че се казват Лий от Англия и Синг Рей в САЩ, които предлагат квадратни или правоъгълни филтри с размерите на Кокин от много високо качество и съответна цена.
Впрочем според докторите аз например съм далтонист, не зная какво значи това тъй като виждаям всички цветове, но съм сигурен, че всеки има индивидуално възприятие на цветовете.

Автор: dau   
Дата:   23-10-05 11:52

Аз вчера я видях тази система на кокин при Деков, ако не се лъжа беше 35, но за качеството наистина не знам.

Мен лично би ме било страх малко с тези пластмаси. Иначе и мен ме интересуваше специално за сив градиентен :)

Автор: kosara   
Дата:   23-10-05 12:18

ami tova koeto ti prodava 4oveka e super kato ka4estvo na tazi firma edin polar predi godini varve6e da 180 leva stakleni prosvetleni za maksimalna niska zaguba na sveta no samiqt filtar se zaviva i nemoje da se kontrolira nivoto na gradienta kadara vinagi 6te ti e razcepen na dve tova e edinstveniqt spored men nedostatak a imenno tova e hubavoto na kokin reguliraneto ima6e i firmi koito prodavaha ka4estveni stakla za kokin no ne pomnq B+W prodavaha konica minolta a i drugi filtri
cokin ima v halite na 2 etaj
za savet ako moje6 polzvai stakla ne plastmasi

Дата:   23-10-05 12:23

кокин системата е супер. може би ако си купиш скъпи стъкла въобще не трябва да се отваря темата... за пластмасовите незнам. най-добре джъмбо да каже като вътрешен човек в тия неща!

Автор: kosara   
Дата:   23-10-05 12:27

a za hama pitai go6o

Автор: penchev79   
Дата:   23-10-05 12:29

аз имам Кокин, неутрално преливащ нямам, но имам един с цветна преливка и си е екстра, не съм забелязал да ми намалява рязкостта. Но все пак филтъра трябва да се пробва на място.

Според мен излишно се притесняваш, далеч не са лоши Кокин, нищо че са евтини.

А пластмасата наистина е няква особена [smilie24]

Автор: Airborne   
Дата:   23-10-05 14:56

ecobo: имам еднакви филтри от Hoya i Cokin - на 100% размер не се вижда разлика. Обаче млекарката каза, че имали и лоши образци. Hoyata си ги набавих от немски дистрибутор, а Кокин си накупих от истанбул- на меко казано- смешни цени. ако те инрерсува къде и как - имаш ми ICQ i mail.
[beer]

Дата:   23-10-05 20:05

След като прочетох изказванията дотук, определено ще си купя Кокин още при следващото ми ходене в София. Ако единствения им недостатък е че се драскат - майната му! Все пак цената е такава, че вместо един B+W ще си взема 5 парчета на Кокин и ще си ги сменям всеки месец [smilie6] Пък и ще си накупя маса разнообразни пинизчийски филтърчета[smilie5]
Airborne, утре в късния следобед съм в Бургас - ще ти звънна. [beer]

Автор: penchev79   
Дата:   23-10-05 20:16

ми аз имам 4 филтъра кокин
още не са надраскани или поне не съм забелязал

ако си ги пазиш грижливо какво ...

хубаво е като ги купиш да им сложиш вътре няква мека тъкан да не се дрънкат в кутийката

иначе то и стъклените се драскат, стига да си достатъчно немарлив [smilie18]

Дата:   23-10-05 20:29

penchev79, така е [smilie24]
Имам един УВ-филтър от 92-ра година - драскотина няма. Мисля, че бих могъл да опазя и малко пластмаси [smilie19]

Автор: джъмбо   
Дата:   23-10-05 20:34

филтрите кокин се драскат лесно
проверено е
НО наистина при добро съхранение нямаш грижи
по принцип плексигласа от който са е добър и ако се грижиш добре за тях (да са в кутийките и на тъмно) нямаш ядове

един излиза средно около 20-30 лв
на теб ти трябва Р серия
аз имах голям комплект но го продадох зашото при дигиталните почти само ПОЛАТА върши работа
освен това хубавото на тези филтри е че може да си регулиеаш сам къде да започва да работи преливката докатона кръглия си вързан от средата и толкова[beer]

Дата:   23-10-05 20:39

джъмбо, тенкс [beer]

Дата:   23-10-05 20:40

иначе такива филтри има в амперел
ама не помня телефоните на изус[smilie8] и да не излезе че правя реклама че тук един от админите малко се е вманиачил

Дата:   23-10-05 20:48

Аз миналата година се бях засилил да купувам някакъв филтър от Амперел, ама те нямаха нищо в наличност и дори ми казаха, че мислят да се отказват от Кокин [smilie2]

Дата:   23-10-05 20:51

ами получиха доставка
не мога да ти кажа какво имат в момента
поради едно стечение на обстоятелствата
обади се и питай телефони сигурно ги има на 144 а като се обадиш кажи да те свържат с отдела за олимпус и там питаш

Автор: charger   
Дата:   23-10-05 20:59

централни хали 2 етаж,фото магазина А и Р серия,държачи,преходници :)[smilie24]

Дата:   23-10-05 20:59

Дали нямат сайт да г'е?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна