Автор: simpleman
Дата: 23-10-05 13:53
Предлагам на вниманието на форумци превод на едно изказване от един Никонски мейл-лист на който съм абонат. Листът се администрира от един грък, но найактивни са главно американските абонати. Мисля, че е интересно:
"Здравейте всички,
Току що прекарах няколко дни с Никон във Великобритания и имам някои новини и може би някои потвърждения/безпокоящи новини.
ОК, към добрите новини – да, Д200 идва и ще бъде обявен през октомври/ноември. Казаха ми, че ще се продава преди Коледа.
Казаха ми също, че светкавица СБ29с я няма вече и ще се произвежда нова версия с иТТЛ в началото на следващата година.
Казаха ми също, че тази идея Никон да има ДСЛР с матрица 24х36 е пълна глупост и това ми казаха повече от един човек от екипа на Никон сървис. Мисля, че слухът е свързан с това, че още преди Д1Х, преди 6 години Никон наистина произведе ДСЛР с пълна матрица и апаратът беше в продажба. Идеята за цифров капак на Ф6 също е отхвърлена като пълна глупост.
Те също признаха, че Сони работи върху ССД 24х36, но тази матрица не става за тяло на 35 мм апарат. Не е възможно пълна матрица да стане при стария ф-байонет на тялото. Сони наистина произвежда много видове ССД и факта, че ще произвеждат пълен ССД на 35 мм не означава, че това има нещо общо с Никон. Те и Кодак произвеждат кмос/ссд матрици и ги бяха предложили на Никон.
Канон използва един куп софтуер в камерите за да накара пълната матрица да изглежда поне малко свястна тъй както и Хабъл използва софтуер за да коригира големите грешки на огледалата. Резултатите изглеждат добри но са още далеч от това, което би дала оптиката. Това се потвърди при тестовете на Д2х и Марк2 и където Д2х печели безапелационно (имам предвид научни тестове, а не само мнения). Винаги когато използвате софтуер за коригиране на оптическия дизайн се появяват маса проблеми тъй като софтуерът все още не може да разбере вашето зрение. Опитайте матрикс измерване на бяла птица в снега."
|
|