Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фото слухове
Автор: simpleman   
Дата:   23-10-05 13:53

Предлагам на вниманието на форумци превод на едно изказване от един Никонски мейл-лист на който съм абонат. Листът се администрира от един грък, но найактивни са главно американските абонати. Мисля, че е интересно:
"Здравейте всички,
Току що прекарах няколко дни с Никон във Великобритания и имам някои новини и може би някои потвърждения/безпокоящи новини.
ОК, към добрите новини – да, Д200 идва и ще бъде обявен през октомври/ноември. Казаха ми, че ще се продава преди Коледа.
Казаха ми също, че светкавица СБ29с я няма вече и ще се произвежда нова версия с иТТЛ в началото на следващата година.
Казаха ми също, че тази идея Никон да има ДСЛР с матрица 24х36 е пълна глупост и това ми казаха повече от един човек от екипа на Никон сървис. Мисля, че слухът е свързан с това, че още преди Д1Х, преди 6 години Никон наистина произведе ДСЛР с пълна матрица и апаратът беше в продажба. Идеята за цифров капак на Ф6 също е отхвърлена като пълна глупост.
Те също признаха, че Сони работи върху ССД 24х36, но тази матрица не става за тяло на 35 мм апарат. Не е възможно пълна матрица да стане при стария ф-байонет на тялото. Сони наистина произвежда много видове ССД и факта, че ще произвеждат пълен ССД на 35 мм не означава, че това има нещо общо с Никон. Те и Кодак произвеждат кмос/ссд матрици и ги бяха предложили на Никон.

Канон използва един куп софтуер в камерите за да накара пълната матрица да изглежда поне малко свястна тъй както и Хабъл използва софтуер за да коригира големите грешки на огледалата. Резултатите изглеждат добри но са още далеч от това, което би дала оптиката. Това се потвърди при тестовете на Д2х и Марк2 и където Д2х печели безапелационно (имам предвид научни тестове, а не само мнения). Винаги когато използвате софтуер за коригиране на оптическия дизайн се появяват маса проблеми тъй като софтуерът все още не може да разбере вашето зрение. Опитайте матрикс измерване на бяла птица в снега."

Отговори на това съобщение
 Re: Фото слухове
Автор: dau   
Дата:   23-10-05 13:56

Да и ся кво?

Никон се самонадъхват колко са велики ли?

Автор: explorer   
Дата:   23-10-05 14:11

Ай стига с тез глупости... в дпревю-то ни надуха главите разни "разбирачи" със секретна информация за тва Д200... баси и апарата, тва ще да е най-чакания апарат за всички времена. Много ме дразни това у Никон, егати подлия маркетинг е това да мъчиш хората толкова време, и накрая каквото и да им пуснеш, на каквато и да е цена - ще се избият да купуват. То бива бива, ама чак пък толкова... те се изкараха по-велики и от Лайка!

Иначе и аз го чакам това прословуто Д200 да го видим, щото нямам парички за Д2Х, ама те вече се... (айде да спестя грубостите)

Автор: Ted_74   
Дата:   23-10-05 17:05

explorer така е, така беше и така ще бъде.

Нещо като ДООМ3 и Quake4 - години ги чакаш и после ...uninstal..

Кви софтуери на Канон, ...Роу като го дръпнеш .... какви софтуери? Оптиката си е оптика.
Да не слагам линка на Д70 срещу 300Д в dprevirew, щото все пак е тест.

Автор: simpleman   
Дата:   23-10-05 18:18

Моля ви по-спокойно, аз не съм на работа в Никон. Просто прочетох и помислих, че тези парченца информация могат да бъдат от интерес за интересуващите се от фотография. Не съм склонен да приема на вяра аргумента на Тед-74, той откъде знае, че между матрицата и роу-то което дръпва няма софтуер. Аз нямам цифров апарат, но съм чувал, че роу-тата на различните производители не са взаимнозаменяеми. Значи тези роу-та не са съвсем роу(сурови, необработени). Впрочем ако ще се нервирате, забравете.

Автор: Георги   
Дата:   23-10-05 19:14

Това се потвърди при тестовете на Д2х и Марк2 и където Д2х печели безапелационно (имам предвид научни тестове, а не само мнения).

затова собственици на д2х при това професионалисти скимтят по форумите

Дата:   23-10-05 19:16

същата глупост като лайка как щяла да фалира ... бля бля :)

Дата:   23-10-05 19:31

Е те Лайка почти бяха фалирали (както между впрочем сега Агфа), това не беше слух - просто намериха инвестори и им се размина.

Дата:   23-10-05 20:31

не говори глупости.

почти фалирали алабала :)
лайка печели от военни проекти толкова, колкото канон и никон взети заедно от фото.

Дата:   23-10-05 20:33

може фотото да не им е рентабилно и да го държат работещо само защото това е име, традиция и история. заради реноме. ама много важно. абе това е друга тема :)

Автор: джъмбо   
Дата:   23-10-05 20:36

абе георги самия тиимаше никон за малко
мама му стара кога стана канонец кога пона да джавкаш
да си ме чул да кажа нещо лошо за конкурентна марка
сподеслял съм недостатъци ама никога не съм казвал баси шибаната марка [smilie9]

Дата:   23-10-05 20:40

не съм казал че е шибана марка. на два пъти съм имал никон.

просто не мисля че д2х бие 1дс мк2. бях чел насам натам из нета и бях гледал тестове. ако трябва да ги потърся? а за скимтенето. също бях чел някви теми от фредмиранда като излезе 5д... имам ги букмаркнати, ако трябва да извадя линковете?

така че аз лично нищо лошо не казвам, къде съм казал баси шибаната марка?

Дата:   23-10-05 20:43

според мен не става въпрос за 1дс за 1д
аз съм пробвал и двата апарата един до друг никона се представя добре при 100 исо....
но при 1600 канона шуми колкото никона на 400 признавам го.....

както и да е не вадете всич1ко от контекста
не ти се е налагало да работиш в фирма дето трябва да защитаваш марката каквото и да става.......

забелязъл съм че колегите от различните фирми са на едно мнение за конкурента или добро или нищо[smilie8]

Дата:   23-10-05 20:46

все тая коя е марката, все тая какъв е обектива или светлината.

нищо не е гаранция за стойностна фотка.

не говоря за комерсиално снимане.
както и да е. мир :)

Дата:   23-10-05 20:49

значи вчера на маса бяхме се събрали хора които си изкарваме парите с фотография
всички бяхме на едно мнение
1д марк 2
това е перфектната камера....

но не е задължително да снимаме всички с нея има един куп други фактори [smilie7]

Дата:   23-10-05 21:07

така е. [beer] [beer]

Дата:   23-10-05 21:10

Има други фактори разбира се, и най-важния е 3000 долареса [smilie5]
Че е по-добър марк 2 от Д2Х, по-добър е, ама дали е 3000 долара по-добър? Щото това са 2-3 хубави обектива.

Автор: thor   
Дата:   24-10-05 05:30

мдааам...
а това тук не са слухове ...[smilie5]

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/298823

[beer]

Автор: sofianec   
Дата:   24-10-05 17:14

Д100 се оказаха доста боклучаво испълнение
д200 ???[smilie23]

Дата:   24-10-05 17:36

на крива ракета.....

Дата:   24-10-05 17:39

Е, чак пък боклучав - да не преувеличаваме. За съжаление наистина професионалната серия на Никон, като почнеш още от D1 насам, са доста по-добро изпъление (не като качество на снимката) от полупрофесионалните им D100, D70, D50 и т.н. Като се замисля, старият ми D1 беше направо върха на сладоледа - 1/16000 скорост, синхронизира със студийно осветление на всички скорости и прочее екстри. Аз се надявам D200 е достатъчно добър и да излезе скоро, иначе не знам - ще трябва да се набутвам за D2X или да минавам на Canon.

Джъмбо, твоите хора дали ще предложат крайна цена на D200 като в Щатите (както направиха с D2X), или ще трябва да си внасям?

Автор: sofianec   
Дата:   24-10-05 17:58

На тебе ти е крив
При нас от 3 тела две не работят.
Доколкото знам и в другите отдели на издателството положението с Д100 е трагично.
Непрекъснато дават Еrr и никой тук не може да оправи това.
Хей така си лежат и прашасват и то само след няма и година експлуатация.
Исключително шибан модел, а за кривото - ела да си ги мернем гърбиците...

Автор: Ahab   
Дата:   24-10-05 18:01

А на мен ми е най-лбопитно дали Д200 ще има гривна за мерене с нон-АФ обективи както Ф100 и Д1.
Д1? и Д2? всички имат, но май няма да огрее тази екстра като гледам как са се наточили да продават и произвеждат ДХ обективи. Ще остане само за големите про-тела...

Дата:   24-10-05 18:11

достатъчно съм виждал как репортери мятат камерите си и ги удрят къде ли не
така че репортер не ми е критерий за нищо друго освен за варварско отношение

това да купиш репортерска камера си е равносилно да си купиш кола която е била такси преди това.....

Автор: Airborne   
Дата:   24-10-05 18:22

джъмбо: има таксиметрови шофьори дето си пазят колите... обикновенно на запад и на север от българия...[smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна