Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колко струва откупуването авторското право на снимка??
Автор: orxidea   
Дата:   20-10-05 14:59

Ще съм благодарна ако някой ми даде информация!!!И без шегички[smilie5]
Става въпрос от рекламна агенция[smilie11]

Публикацията е редактирана (20-10-05 15:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Колко струва откупуването авторското право на снимка??
Автор: n1x0n   
Дата:   20-10-05 15:39

Авторско право не може да се откупи, рекламните агенции пращат за "право на ползване", което може да е еднократно, може да е за период, може да е завинаги. Нито един от тези варианти не е равнозначен на "откупуване на авторско право".

Иначе за цената... кажи ми колко струва един автомобил и ще ти кажа колко струва една снимка. [smile]

Автор: dau   
Дата:   20-10-05 15:44

Никсън [smilie24]

Автор: orxidea   
Дата:   20-10-05 16:06

Пак се майтапите[smilie5] [smilie5] [smilie5] ,а питам сериозно.Беше ми отправено предложение и искам да не изпадам в неприятна ситуация.По отношение на фотографията съм аматьор.Виж ако някои ме пита колко струва разработване на модел в дамската мода знам, но това ми е тъмна индия...Ако някой все пак реши да ми помогне да ми пише на icq-to.[smilie19]

Автор: MechoPuh   
Дата:   20-10-05 16:12

Вживяването в ролята на жив класик е опасно нещо, когато си си въобразил, че си толково стойностен, че произведението ти почти няма цена - т.е., безценно е...В повечето случаи практиката показва, че такива "творци" най-често стоят гладни и жадни. Но са велики!
Цената на една фотография на нашия пазар може да струва от 50, до 500 лева, в зависимост от много неща. Консултация с "ИЗА-арт" не е излишна, с Фотографска академия или Националното сдружението на фотографите (НСФЗ).

Автор: asahi   
Дата:   20-10-05 16:18

Вярно е, че някой може да е склонен да изпада в крайности, но ако снимката ти е навсякъде в рекламната кампания на (напр.) Кока-Кола - билбордове, постери, флаери, трамваи и автобуси, а ти си взел само 50 лева няма ли да те боли?

Автор: desitka   
Дата:   20-10-05 16:21

az puk se chudia zashto tezi reklamni agencii vinagi se obrushtat kum amatiori?
nima sa malko dobrite fotografi,koito biha napravili chudesna snimka s mnogo po-dobro kachestvo?
vsichko v tazi durjava e "kak da premetnem drugite i kak da mina po-eftinko" [smilie23]

Автор: Георги   
Дата:   20-10-05 16:22

и аматьорите сме хора бе :-)

Автор: ecobo   
Дата:   20-10-05 16:29

Ей тукачка има едно калькуляторче, дето смята цената според предназначението и тиража. [smilie5]

Автор: MechoPuh   
Дата:   20-10-05 16:34

Асахи, затова казвам от 50, до 500 лв., защото има фотографи, които са си направили CD-та с над 100 фотографии, и ги продават за 10-15 лв. на пазара.
Когато фотографията е рекламна, за билбордове и т.н., онези, които я поръчват (онези с мерцедесите и джиповете)трябва да се наведат доста и тогава разговорите тръгват от 500 лв. нагоре. Особено, ако кампанията е национална. Но това е само сън, защото за такива поръчки си има и съответните хора.

Автор: n1x0n   
Дата:   20-10-05 16:45

Орхидея, има снимки, които струват 50 лева, има снимки които струват 1000 лева и нагоре. Ежедневно виждам рекламни агенции да плащат подобни цени - така че всяка цена в тези рамки е нормална.

Зависи от кадъра, зависи от агенцията, зависи от клиента, зависи от срока на ползване, зависи от средствата вложени в кадъра... и от много други неща.

Абсурдно е да се каже "такъв тип снимки струват толкова", ценоразписите също са някакъв твърде приблизителен ориентир.

п.п.
Аз агенции, които работят с кой им падне обожавам, от тях стават най-верните клиенти - защото са пробвали евтиния вариант и знаят че не работи.

Автор: GuruMMX   
Дата:   20-10-05 18:55

absoljutno si prav n1x0n
i az naj veche se radvam ot fakta che klientite mi do edin si nakupiha naj razni aparati i sega veche znajat za kvo plahstat :) heh...

a i oshte nehsto zabeljazvam..
seshtat s eveche i che trjabva da se plashta dosta jako za retush :)

moga da razkaja mnogo sluchki :)[beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: Георги   
Дата:   20-10-05 19:06

за ретуш?
това пък защо?

Автор: Mimic   
Дата:   20-10-05 19:17

Ми щото не всички са красавици като мен ... https://photo-forum.net/joro/emoticons/gorgeous.gif

Автор: deepins   
Дата:   20-10-05 21:16

spored tzenovata lista na FOREK na kadar moje da izka6 do 14000 lv,stiga da ima koi da gi dade[smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   20-10-05 21:20

Снимката ти струва точно толкова, колкото клиента е готов да плати за нея. Всичко друго е ала-бала.
Но Никсън и Гуру са прави, че клиентите почнаха малко по малко да "влизат в час" и да търсят не евтиното, а хубавото [beer]

Автор: 5r54   
Дата:   21-10-05 12:05

Справедливата пазарна цена е тази цена, която купувачът е съгласен да плати, а продавачът е съгласен да приеме при условие на равна степен на информираност и без да е оказван на сраните външен натиск или влияние. Цената е абсолютно справедлива в случай, че след сключване на сделката и двете страни се чувстват в равна степен прекарани.

първа  назад  1     всички  напред  последна