Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ъм... привет, няколко newbie въпроса
Автор: ShaiHulud   
Дата:   20-10-05 11:59

Хилоу, вчера се регистрирах, но отдавна се навъртам. Тия дни ще кача няколко снимки за да се включа по-адекватно в социума [smile]

Та питането ми е аналогово. /досега снимах със Samsung V5, е... все още си снимам с него [smilie5] / Преди няколко дни си взех Зенит 12 с няколко обектива и изрових на баща ми техниката /преди имахме малка любителска лаборатория в дрешника [smilie18] /. В момента най-вече ме интересува процеса на проявяване. Имам доза, но за съжаление химикалите са отдавна изхвърлени и не знам какво точно ще ми трябва. Ще може ли някой да ме насочи към магазин и някакво ръководство /онлайн или лесно достъпно хартиено/ точно как става цялата врътка степ бай степ /като за полуидиоти [smilie5] / понеже бащата нищо не си спомня.

Всъщност ще са ми полезни като цяло някакви аналогови съвети, за които благодаря предварително. Четох нещата изписани тук, но аналоговите не са много =/

Благодаря предварително на отзовалите се [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Ъм... привет, няколко newbie въпроса
Автор: egoucm   
Дата:   20-10-05 12:04

и аз ще взимам лабораторийката на бащата в края на седмицата :))))
и ще имам нужда от разясняване на тези неща [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: penchev79   
Дата:   20-10-05 22:53

Фотографската техника на Йофис и Практическото ръководство на Семерджиев - това са 2 книги от които явно имате нужда [smilie24]

Автор: ancho   
Дата:   20-10-05 22:55

Браво бе Пенчев !!!
И от къде ще си купят проявителите цитирани там ?!

Дата:   21-10-05 10:52

Да, аз точно за това по-скоро си мислех ако някой се занимава в момента, да драсне няколко реда ако му е възможно, защото предполагам повечето хартиени книжки са леко вехти и не са съобразени с демократическата ни 2005-то годишна действителност [smilie5]

И още едно въпросче ми изникна. Ако някой може да ме насочи към някакъв читав BW филм, на народна цена, че 10 кинта примерно не мога да дам [smilie18] /то мога, ама после трябва да дам още толкова за да се напия от мъка/. И дали ще имам проблем ако го дам да ми го обработят в някое от многото фотота, понеже предполагам вече рядко работят с BW филми. /или пък ще ме насочите към някое проверено и сигурно/ [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   21-10-05 11:24

Не са вехти книжките, в тази област няма развитие голямо. ЧБ филми верно станаха скъпи, щото малко се търсят и произвеждат.
Фома-та е евтин филм.
Ако мислиш сам да копираш снимките няма да е проблем и сам да проявяваш филмите. Така ще имаш контрол върху целия процес, а това е много важно. Мисли в тази посока.

Дата:   21-10-05 12:16

Аз имах предвид че може би химикалите които са посочени няма да успея да ги намеря...
Иначе да, това ми е идеята, всичко аз да си правя. Но не съм запознат никак с процесите. Ще се опитам да си намеря книжките които Пенчев е споменал.
За филма благодаря ^_^

първа  назад  1     всички  напред  последна