Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как се обработват снимките?
Автор: system   
Дата:   19-10-05 14:44

Интересува ме как и с какви филтри се обработват снимките на добре познатите ни девоики от списанията, така че не се забелязват никакви дефекти по кожата. Предполагам, че фотошопа играе здраво но все пак споделете технологията и опита си с непрофесионалистите.

Отговори на това съобщение
 Re: Как се обработват снимките?
Автор: Airborne   
Дата:   19-10-05 14:47

няма филтри, това го има в урок но.2 от книжката за фотошоп, по-добре седни прочети да видиш колко е елементарно

Автор: PLAGIATO   
Дата:   19-10-05 14:49

ми то за определени филтри не може да се говори, щото в зависимост от снимката момичетата се прерисуват! в буквалния смисъл на действието

Дата:   19-10-05 14:53

Благодаря на отзовалите се

Автор: luboar   
Дата:   19-10-05 14:54

блур-шарп,блур-шарп,блур-шарп.....докато Уолт Дисни я хареса :)

Дата:   19-10-05 14:54

Значи здраво с четката после :) То от фотография на рисуване се превръща :)

Автор: access   
Дата:   19-10-05 16:22

Трите най-използвани инструмента от PhotoShop за тази работа са:
1. Clone Stamp
2. Healing Brush (има го само след версия 7)
3. Patch Tool (има го само след версия 7)
За първите два тулове ползвай мека четка и намаляй Opacity на около 50-90%. Както и Unsharp Mask (или друг начин за изостряне на изображението), и програмки и/или плъгини за премахване на шум и изглаждане на образа и коригиране на цветове и какво ли още не... A от "блур-шарп,блур-шарп,блур-шарп" нищо не се получава. Да ти кажа, за да не пробваш. ;) Пусни в google търсене за "retouching faces". Погледни и http://dpchallenge.com/tutorial.php, има един наречен "Touching Up Your Portraits"

Дата:   19-10-05 16:38

10x

Автор: IDA   
Дата:   19-10-05 17:48

Access, ето това се казва отговор по същество. Де всички така да отговаряха. Благодаря и аз!

Автор: penchev79   
Дата:   20-10-05 00:57

много компютърджийски отговори.

Нека не забравяме, че и гримирането и осветлението оказват също голяма роля за прикриването на нежелани черти на модела, както и избраната от фотографа гледна точка.

[shtrak]

Автор: ancho   
Дата:   20-10-05 08:51

Access,
Това с clone Stamp така и не можех да се стравя. Всичките ми опити завръшваха с такова фиаско, че вече ме е страх да погледна към него. На другите два иструмента съм голям фен (е не съм баш майстор ама има положителни резултати).
Явно имам някаква принципно неразбиране на този Clone Stamp.

Дата:   20-10-05 09:11

Нощес си поиграх, използвайки предложеното от access и резултатите са завидни. Е необходимо е доста упражняване но с повечко опит ще се получи.
Наистина благодаря от името на всички.

Автор: graphic   
Дата:   20-10-05 09:42

това вече мисля че го имаше във форума:

http://www.glennferon.com/portfolio1/index.html

[shtrak]

Автор: access   
Дата:   20-10-05 10:10

system, IDA, ancho няма проблем - винаги съм готов да помагам, за това което знам. :)
Penchev79, въпроса беше как се обработват снимки за това толкова "много компютърджийски отговори". Иначе съм/сме съгласен/и.
ancho, със stamp-a се работи лесно - избираш инстримента (става с натискане на S), Alt+click с мишката от където искаш да "вземеш" и после click и задържане на бутончето и "слагаш" от избраното с Alt+click на това място. Меката четка и по-малкия натиск са за да не си личи от къде си "взел" и къде "слагаш".

първа  назад  1     всички  напред  последна