Автор: jamess
Дата: 19-10-05 15:15
Преди малко написах най-дългия коментар, който съм правил в живота си и като тръгнах да го публикувам се върнах отново на регистрацийката и той изчезна Ама че работа!Сигурно е заради новия сървър,а?
Сега накратко,riddick:
Като си купуваш фотоапарат трябва да си наясно за какво точно ще го ползваш или поне малко да си наясно.Аз си взех S2 IS, защото бях наясно със следното:
Пълен аматьор съм във фотографията, но не и по отношение на дигиталните апарати.За около 4 месеца съм продавал такива и в интерес на работата ми прочетох доста литература.Някои неща все още не са ми ясни, но пък ми стана ясно това че когато искаш да си купиш фотоапарат го правиш от фирма, която произвежда основно такава техника и то от дълги години, през които е натрупала достатъчно опит и познания за въпросната техника.Можеш да се сетиш за няколко такива фирми(марки), но сред тях трудно можеш да поставиш Панасоник(Моите уважения към г-н Китов и К&К, всеки си гледа неговия си бизнес
нали, г-н Админ)В тази връзка продавах на клиентите ми основно фотоапарати от въпросните марки, защото исках да се върнат отново при мен като мои клиенти или да доведат нови(нищо че 95% от хората хабер си нямаха за какво иде реч!)Основната информация за качествата на фотоапаратите получавах и от хора, които си вадят хляба с тях - мои приятели,клиенти,фурнаджийски лопати разни и т.н.За себе си открих марката Канон(а можеше да е Никон,Оли и т.н.) и така я открих и за много други хора, на които продавах Канони.(Това че се отклонявам от темата ще се стори фатално на някои хора,но такива хора са си фаталисти по рождение(Ха да видим кой ще се обиди сега ))
Разбрах и че е трудно ще се намери човек, който да плюе по собствения си апарат пък бил той и Мустек - просто така са си устроени хората пък и разбирачите сме много,нали момчета/момичета
А откакто някои хора работят по-добре с Фотошоп отколкото каквато им е там работата в живота(изключвам фотографите,дизайнерите и др.) разбрах, че можеш да снимаш и с жисием и хората пак да ти гласуват за снимките(виж темата за Сонито с двата пиксела,пардон-Мегапиксела).Така че, riddick,ако искаш си вземи и Хитачи с комбинирана оптика от Карл Цайс и Лайка, на мен ми е все тая!Но ако искаш да разнообразяваш снимките със стерео видеофилми направи като мен.И когато ти писне да запечатваш статични моменти натискаш червеното копче за видео записа и снимаш движение(освен ако не си толкова добър като някои автори тук и да 'раздвижваш' обектите в кадрото).Аз лично записвам каквото ми падне - моменти,звуци,движещи се с 30 к/с тела, та дори и тъпи колеги, чиято свещена простота шефа не може да забележи заради белите им,сияещи усмивки.Но пък като има звук е друго За този апарат мога да ти говоря дълго , но за съжаление от 1 година вече не се занимавам с продажби и не мисля да те убеждавам да си го купиш.Ако си отворен можем да се видим на по бира и да ти покажа за какво точно става дума.Пък ще видим кой ще почерпи
Ако на някой този коментар му се е сторил прекалено прекален да предложи на Админите нова рубрика "Отворени писма за отворени хора" за да могат такива като мен - хора без работа, да си пишат на воля по разни теми и за да могат други такива хора да си четат на воля между редовете, да се хващат за думички и да се вживяват като членове на Нобеловия комитет!
Хайде, наздраве на печелившите
|
|