Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Мислите ли, че буквите имат цветове?
Автор: fogas   
Дата:   18-10-05 09:55

Да ви питам нещо, като хора занимаващи се със светлина (и съответно цветове):
Винаги съм си представял буквите в някакъв цвят. Например 'Ю' е тъмно тъмно синя. Няма да давам други примери, за да не влияя на вашите представи. Имайки цветове буквите оцветяват и думите, които образуват и в зависимост коя/кои са по-доминиращи определят цвета на думите (на имената на хората, например). Дали съм откачил или и други милсят така [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Мислите ли, че буквите имат цветове?
Автор: zed   
Дата:   18-10-05 10:04

I az sam se zamisljal nad tova, no mislja che vseki bi si gi predtavjal razlichno. Tova moje bi e rezultat ot njakakvi spomeni, use6tania i vpe4atlenia ot minaloto.
Spoko, ne sme savsem poludiali.[smilie18]

Автор: tonal   
Дата:   18-10-05 10:10

Мисля, че навлизаш в "езотерични територии" по които има доста изследвания, български също.
Всеки цвят има собствени вибрации, както и звуците/буквите/.
Мисля че Google може да каже доста по въпроса

Автор: Marillion   
Дата:   18-10-05 10:11

fogas - к'во било?
Таз тема плаче за патки... зелени, червени, бели...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: vga   
Дата:   18-10-05 10:16

fogas изгледай филма What the bleep do we know. от torrents.linkos.bg си го свали-той ще ти отговори на някои въпроси!

Автор: _alice_   
Дата:   18-10-05 10:19

Някъде съм чела статия, или книга по въпроса, но не мога да си спомня точно къде и какво. Мисля, че е доказано медицински, че някои хора виждат думите в определен цвят. Е, разбира се то трябва да е постоянно, устойчиво възприятие, а не днес тази дума ми изглежда червена, утре - зелена и т. н. т.
Google май е най-точния съвет, а аз ако се сетя къде съм чела и какво, пак ще пиша. [smile]

Р.S. Аз самата не виждам думите в цвят - за радост или за съжаление. Би ми било интересно, ако можех ...

Автор: Стефан   
Дата:   18-10-05 10:34

За буквите не съм се замислял, но някои думи наистина ги виждам в цвят. За годините със сигурност е така - годините започващи с 1900 ги асоциирам с жълто [smile] , особено ако са от началото на XXв., докато 80-те например са по-скоро в черно [cool] , 40-те в червено [smilie4] (защо ли [smilie18]), 60-те са сини, а 70-те са някакво светло сиво-сини. Годините след 2000 пък са твърдо зелени [smilie8]

Публикацията е редактирана (18-10-05 10:38)

Автор: CHUCHA   
Дата:   18-10-05 10:35

az mislq 4e trqbva da smeni6 dilara kvi cveto kvi bukvi podqvolite varni se pri nas!!!!

Автор: penchev79   
Дата:   18-10-05 10:53

Потърси си добър психиатър. Те ги разбират тия неща, даже имат цели албуми с цветни букви, думи, петна и т.н. Бързо ще ти поставят диагнозата [smilie18]

Автор: begemot   
Дата:   18-10-05 11:08

И думите и буквите, и звуците даже могат да имат не само цвят, но и вкус, както и вкусовете, и звуците могат да имат цвят, а цветовете - звук. Не е задължително да си пил препарат за отпушване на мивки или да си ял гъби дето ги няма все още на картинка. Въпрос на настроение, състояние.
А иначе си има и такова заболяване (на което му забравих точното наименование), което води до пълно омешване на възприятията - болните рисуват звъненето на телефона в синьо и чуват вкуса на крушата в до мажор.
Тъй че си зависи - ако непрекъснато чуваш сладоледа и вкусваш звука на минаващите трамваи по-добре иди на лекар. Ако ли не - наслаждавай се на индивидуалното си възприятие на околния свят https://photo-forum.net/joro/emoticons/fing36.gif

Автор: citizen_insane   
Дата:   18-10-05 11:23

Има много такива случаи описани по специалните книги, така че споко fogas не си единствения. Даже съм чувала, че някои виждат и хората в цветове или пък им напомнят различни животни. Всичко това е много интересно и показва колко необятни и неразгадаеми са възможностите на човешката психика.
[beer]

Автор: VacMac   
Дата:   18-10-05 11:32

Като се любувам на рейтингите тук, забелязвам че най-почитаните цветове са в черно-белия спектър,така че не се кахъри относно цвета на буквите-просто решаваш въпроса "гордиевски",избираш за тях същия черно-бял спектър..[smilie21] [beer]

Автор: Junior   
Дата:   18-10-05 11:43

otgowariam to direktno: ti si otkachil...[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   18-10-05 12:33

Параграф 22 ?[smilie8]

Автор: dau   
Дата:   18-10-05 12:49

Мисля че някой се нуждае от почивка в санаториум и кални бани!

Автор: VITRA   
Дата:   18-10-05 12:50

fogas Не полудяваш[smile] Аз също виждам цифри, ноти и букви в определени цветове Л например е зелено, при мен Ю е оранжево, числото 5 е синьо, 4 -червено, а 6 жълто. Четох, че това се нарича Синестезия. Имам я от малка, не е ку-ку работа [smile]

Дата:   18-10-05 13:04

Аз пък като видя определени хора и съм убеден че се казват с дадено име и не може да е нищо друго освен това което си мисля :)

Всеки луд с проблемите си :)

Автор: mimurka   
Дата:   18-10-05 13:04

Fogas, ti si srodna du6a!!! AZ sy6to si misleh, 4e sym edinstvena!!![smilie24]
No dali sme malko 4alnati ve4e ne moga da ti kaja...
VITRA - sinesteziq vika6, hmmmm, otivam da pitam 4i4ko Google [smilie5]

Автор: carl_cox   
Дата:   18-10-05 13:15

мисля, че всеки от нас си има своите странности и интересни хрумвания и наи-малкото е нетолерантно да се подхожда така пренебрежително към всеки различен и да се праща в лудница или на лечение....

учудвам се, че именно фотографите като отворени към света хора, реагират така агресивно[smilie8]

Дата:   18-10-05 13:18

http://fliorir.hit.bg/fulltext/26_Supertcuvstvata%20na%20sinestetite.htm

Zasega namerih tova....

Дата:   18-10-05 13:27

"Думата синестезия произлиза от гръцката дума "синестезис"и означава смесено усещане.Синестезията е явление на възприятията,когато при дразнение на един орган,който произвежда определена чувствителност,възникват усещания ,съответстващи на други органи на чувствата.Например ,когато чувате музика вие виждате цветове.Цветовете миришат или думите имат вкус.Феноменът синестезия е известен на науката още от преди три века.
Koй може да бъде синестези
Това в повечето случаи са:
- Жени, които са интелигентни, левичари ;
- пълнички мъже със склонност към оплешавяване;
-хора, зависими от опияти(ЛСД) ;
- хора, които не могат да започнат каквато и да било работа без всичко около тях да е в перфектна симетрия;
- познанието им по какъвто и да било предмет е неравномерно;
- склонност към запаметяване на детайли. (Пример позиция на книга върху лавица)..."

POznaite az kato jena kym koq klasa spadam [smilie5] [smilie18] [smilie25]

Автор: VITRA   
Дата:   18-10-05 13:31

http://www.uksynaesthesia.com/ето и връзка по въпроса, на английски е информацията [smile]

Автор: fogas   
Дата:   18-10-05 13:44

Хех, carl_cox, шегувкат си се те [ezik] . Само marillion не го разбрах, ама карай [smilie5]

Дата:   18-10-05 15:22

Айде още нещо във връзка с темата
хората със свръх сетива да се обаждат :)

http://www.ahajokes.com/cartoon/what_do_you_see.gif

Автор: penchev79   
Дата:   18-10-05 15:28

карл кокс - споко бе ман, базик, не се връзвай [smilie18]

иначе със сигурност знам, че звука има някакъв аналогичен показател както цвета има цветна температура. Само че не знам точно как се казва. Зависело от динамичността на сигнала или нещо такова. Един откачен тип на тема звук ми обясняваше например, че музиката от ЦД била с по-"студено" звучене понеже кривата не била напълно гладка ами на стъпалца, докато да речем качествена плоча давала по-"топъл" саунд.

Може и да има нещо такова, не знам.

Ама тоя кви колони имаше в тях не е истина.

После 1 месец ми беше терсене да слушам тука в къщи на смотаните ми колони.
[smilie21]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна