Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Нещо ми малее светлосилата
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-06-04 11:41

На моето МТО 1000/10 или Maginon 500/8. Трудно се снимат Фтички, като сложа 1/1000 за комфорт от ръка, или пък мач.
Позагледах се в нещо поне на 1:1.8 и намерих..даже по-светлосилно, но не знам дали се продава, и дали е цайсово това чудо или никонско, че да ми се върже на байонета на Киева 19:)) Ето това си намерих, но ако го правят тъпите немци....какво като е евтиния - сигурно има-нема неколко милиона $, друго си е да е на Никон, те имат опит и в космоса:))Т64 А ето тук един фотограф снимал с него тук .
Това е скромно, тази 64 сантиметрова играчка би трябвало да си е любителска техника и евтиниика...пък светлосила 1:1,4 нещо съвсем рутинно pd 900 mm. Като се сетя, през средата на миналия век, че за транспорта на 5 метровото огледало на Maunt-palomarskija рефлектор е трябвало да разширят тунелите в протежение на хиляди км. за да може да мине на специалната композиция, или...6 метровото огледало на най-големия руски телескоп, дето е азимутална монтировка, защото тежи стотици тонове, и ако се понаклони, ще се посчупи. Като се сетя как цайс отливат огромните огледала от опт. стъкло, с конструкция пчелна килия при леенето, за да се олекотят, и да не се гънат от собствената си тежест... а след това в огромни вакуум камери в стерилна среда се топи алуминии за огледалния им слой от микрони. Да, друго си е Nikor 200/4 :))
Това ми звучи, като ролс-ройс или мерцедес да започнат да правят детски колички, а хом-шопинк да ги дъмпи с по-качествена продукция и пазарен дял :)))))))))

Отговори на това съобщение
 Бе овньо...
Автор: GenaDP   
Дата:   11-06-04 12:37

...ко чакаш още - купи си един, и въри в гората да снимаш с него буболечки. Само ще трябва да се поозориш малко, докато обясниш на началството защо точно трябва да ти купят такъв...

Всъщност...
Дата:   11-06-04 12:39

...малее ти на тебе акъла, но това опира до генетика - няма как да ти се помогне...

Re: Нещо ми малее светлосилата
Автор: markishky   
Дата:   11-06-04 12:39

Е, на мене баш камера Рихтер-Слефогт не ми трябва, ама ако не харесваш МТО-то, дай го малко по-насам, пък аз ще му намеря приложение... 8/500 не ти ли стига?
Аз пък се озъртам за Зонар 2.8/200 на Цайс, ама няма! [smilie25]
Онзи ден снимах пасажа на 150/1500-вия Касегрен-телескоп на Шуменската обсерватория - добре е, но не може да се коригира по делта и за дълги експозиции не става, поне докато не му се послугува малко че да се юстира като хората... ако ми разрешат, ще си поиграя, но моето си е мое!

Публикацията е редактирана (11-06-04 12:40)

Дата:   11-06-04 13:04

markishky - ще го пробвам още това МТО в гората, колкото и да е трудно и тежко:)мой
8/500 мойне ми стига за малки птици, колкото и да е странно. Преди да са в необходимия му макрообсег са избягали, и има защо - хората и котките ги избиват. Не е трудно да хващам такива в градовете и парковете, защото са свикнали, но редките породи се намират само на закътани и чисти места. Обектива е страхотен като характеристики иначе.
Зонар 2.8/200 за 35 мм. на Цайс си търся и аз /имам няколко 200 мм. и Зонар на 180/2.8 но не и на 200/мой
Уточнението мой слагам навсякъде заради завистливия Gena DP и от любезност му отговарям. Та значи, имам достатъчно лична техника, доста повече от служебната ми, за да ми се налага да мъкна с мене втората насам-натам. Относно въпросите какво купувам, и защо го купувам, и какво снимам с него - това е въпрос не от твоята компетенция, а от моята. От мен се искат определени резултати и те се представят. При мен няма счупен апарат, и са запазени модели, които ти не си виждал, защото си разсипник и клошар. А това с което снимам стои заключено в сейфа ми или фоточантата ми, поне докато аз слагам подписа си за него.
Ако на такива тъпаци като тебе им хрумне да се правят на туранаги и тати им купи въртолети, то тогава на мене ще ми купят без да ме питат дали искам и телескоп. Такава опасност засега още няма, защото гледам , че още аматьори като теб си щтракат с аматьорски апарати, и си остават само с комплексите, злобата и своическите чуства и преценки.

Автор: pardon   
Дата:   11-06-04 13:20

Mobby, kav e toja monolog, koito vodish?
Ti si zrjal 4ovek sto podemash otnovo detski sporove, aide ostavi gi nikon ili koito i da e tam na mira... te i pelikan pravjat mastila za ximikalki, no za printerite ima po-dobri ot tjax..., nedei taka da merish muxata sas slona, smeshno e, spodeli malko opit tuk s nas, deto snimame s amatjorski nikoni i minolti, seriozno ste se radvam da razkajesh za njakoja texnika na snimane kojato mislish 4e vladeesh, ne se srdi, ama tova ne nosi nikomu nisto da sporim koi bil po-profesionalen... 4akam da spodelish nesto konstruktivno s nas, kade kak zasto!! S uvajenie, pardon.

Дата:   11-06-04 13:22

Той и Гената има бе! И Зонар 200/2.8 има и МТО съм почти сигурен че има и даже един звяр 1000/5.6 майче има, оня козлодуйския:))

Гена, бачка ли добре оная голямата тенджера с дръжките отстрани? [smile] У тебе ли е още?

Дата:   11-06-04 13:48

markishky , знам, че има..но трупа и не ползва (затова определенията употребих), но то си е негова работа, никога не бих питал или държал сметка без кръчмар, както той. Дразни ме това, че иска САМО ТОЙ да има, и по възможност да го направят монарх, заради големия акъл сигурно само:), или поне primophotographer без тапия и способности, а на такива като мене, да им се забрани да снимат въобще, особено в извънработно време, или да постват в неговата локва, а неговото блато включва поне бг. ит. фотопространство, от дира и спота...та чак до черно море, ехо.
pardon - ти от хумор не разбираш явно. То и аз снимам и с минолти /и лични и служебни:)/, че дори и с Никонус /приятелски/.
Относно споделяне на опит и подобно, зарови се назад в темите тук и в споттаун, и ще видиш, че нищо не обостря и амбицира злобата повече от това - споделянето на опит...тази тук дискусия е "на общ разбираем език" и почти дружеска, сравнение с друга от рода, които искаш да четеш. Сори, но такъв е живота и само така може да се участва у нас в един любителски форум.

Автор: pardon   
Дата:   11-06-04 14:00

Mobby, togava trjabva da post-vame vapreki tazi obsta kultura, samo taka ste se vdigne nivoto na stranizata, ina4e se priravnjavash i ti s tova koeto e sega...
Na tezi koito ne se vmestjat ne im obrastai vnimanie, to e taka i v obstestvoto...
Ti si na xod...!

Автор: PolarBear   
Дата:   11-06-04 14:17

pardon, прав си!!!

Не бре, трътко...
Дата:   11-06-04 15:24

...трябва да ти се забрани да плещиш простотии, а тъй като друго не умееш - най-добре да ти зашият плювалника, та да не се разсейваш с дрънкане, а да наблягаш на снимането.

Да ти таковам и опита, дето го споделяш - откак си подаде зурлата във форума, досега само малоумщини си писал; не ги помня всичките, но по-важните мога пак да изброя:

- Биометар и Биогон за теб е едно и също комай (щото все със Б почва), на темата цена на 50мм обектив за 6х9 формат още маса глупости написа...

- има ли оптичен елемент в EF-M42 преходника явно не си наясно, ама се пънеше като слаба овца да доказваш че има, и обясняваше надълго и широко за кво точно служи

- за хроматичните аберации при къси и дълги обективи пак дрънкаше дивотии, а оттам ти разбрахме и знанията на тема цветове

- последно се изказа неподготвен и за компресията на изображения

...а сега явно си прочел някоя статийка за уширяването на тунелите, и бързаш да напишеш поредната си безсмислица. "Като си спомня" викаш - ми да не си копал за уширяването на тея тунели, или си бил машиниста на композицията, дето е возила огледалото, та си спомняш тея неща?

Впрочем, кой ти рече, че искам само аз да имам някаква техника? Ми купи си цяла обсерватория бре, диване - кво ме бърка? Стига да ти стигне заплатата после да и плащаш тока...

Публикацията е редактирана (11-06-04 15:30)

за Маркишки
Дата:   11-06-04 15:28

Хех, МТО нямам - имах едно време някакво (1100/10.5 май беше), ама от години седи при едно аверче - та вече съм го отписал...

А оная кофа си бачка, ама съм снимал с нея само колкото да я изпробвам, сега чакам един по-голям статив за нея, че мойте идват кекави.

Абе dick...
Дата:   11-06-04 15:39

...нещо не става ясно в твойте писания:

Аз разсипник и клошар ли съм, или само трупам, без да ползвам? Щото ако не я ползвам техниката, няма как да я каталясам май, а? Смила ли го туй безмозъчната ти глава? (Нали наскоро беше отворил дума за логиката, та може би знаеш и какво означава тая думичка...)

Дата:   11-06-04 16:57

Аман от комплекси, аз мислех, че най-много да започнеш да си мериш обективите и да стане весело, или някои да покаже кво прави Никон, а ти - ме разочароваш....по-бодро го давай.
Знанията на тема цветове, компресия, хроматична аберация, къси и дълги обективи всеки може да ги види не от халюцинациите ти, а от снимките в профилите - моите и твоите. За "хроматичната" аберация в цайсовите обективи закичени на малки дигиматрици, стана ясно какво е, някои /като Пинко/
се поучиха, и дадоха примери после от свое име, че не е хроматична, а ефект на матрицата на кофти апарати. /когато го говорех, кликата изпадаше в бурен смях а твоето невежество заливаше спота...че ми досмърдя, и напуснах/...но може да набутам темите, за да добият по-грамотните представа за твоите оптически познания. Там беше капитолирал с изявление от рода - "Аз не знам какви стъкла има вътре, ама съм снимал с широки обективи".Твоите примери показваха нещо, дето сам не знаеше какво е, поне се поучи от Пинко, и използваи знанията на другите по-късно от свое име. Биометари имам на кило, та се предполага, че знам какво е, а биогон също имам - тук за разлика от тебе обаче. В профила ми не съм слагал снимки засега от 50 мм. обективи среден формат, но от 37 мм.Мамия такива съм слагал :)) така, че явно знам какво е. Аз предпочитам не само да разказвам, а да показвам.
Преходника EF-M42 го пробвах, но не го купих, както писах преди 1/2 година - как помниш бе,а после разкарах и ЕОС-а, защото не ми върши работа (намират ми се апарати и оптика по-добри от него, без да се налага преходник).
Статиика за огледалото не съм чел, говоря за него ретроспективно, защото това инфо съм го чел в книги преди 20 години, като ученик още.
А за логиката - доста боклук ти набутаха и прибра, за някои хептем боклуци доста квича, че са те прецакали /да вадя ли примери?/, и твърдеше, че това всичко ти се премята в мазето. За Канон А1 , дето щеше да ми го продаваш сега ще ти кажа - добих инфо, че е доста поизтъркан и залъскан боклук, че да дам тези пари, при положение, че за тях се продава до арабина един доста по читав. Та не ми куца логиката.

Дата:   11-06-04 17:59

Abe Gena, onova 1100/10.5 mozesh li da go izdirish i da mi kazesh edna cena?
Stoto moq beshe takyv i za nego sym si prigodil kup doplnitelni prisposobleniq, no go schupiha pri katastrofa i sega stana tyj, che naj-vavnoto ot tozi komplekt go nqmam. Te imat po dwe dwojni gnezda za zakrepqne prez 90 gradusa sprqmo opichnata os i tochno towa tyrsq! Inache kato optika ne sa naj-naj - znam go, i drugi hora ne gi haresat, no pyk wyrshi rabota!

За Маркишки...
Дата:   11-06-04 18:27

Еми аз го знам кой е човека, ама трябва да проверя ква е хавата с обектива. На времето направихме една трампа с него, уж временна, ама после тъй си и остана работата... Да ти дам телефона му?

Виж сиа, dick-че...
Дата:   11-06-04 18:36

...що не си се записал във фатмашко у-ще на времето? Имаш данни за военен - тъп, но упорит. Онуй розавото по цифраците си е дип хроматична аберация, тея апаратчета с калпавите матрици, дето правят bоoming отдавна са минали в историята. А 50мм ректилинеен за 6х9 не е като 37 фишай за 6х7. Ма както и да е - ти по-умен тъй и тъй няма да станеш, няма що да се напъвам. Пълни със снимки галериите и се чувствай велик...

А А1-то замина отдавна, ти за него не се кахъри.

Дата:   11-06-04 18:49

За розовото/виолетово/ виждам, че полека сващаш - защо ми го пробутваше тогава на Дистагон /някои си направил преход за цифрака/? Така ли ще излезе върху филм? То близко до акъла, че на такъв боклук с миниматрица, каквото и да му сложиш като оптика, на контражур ще дава виолетов контур.
37 Секор фишай за 6х7 е доста по-скъп и рядък от твоя, и добър..затова ти го давам за пример. За съжаление ме мързи да търся негативи снимани с "нормалните" на среден формат. Твоя обектив взе ли му 800- те долара или не - това е критерият, дали толко струва. Изобщо, защо се пънеш в архивите отпреди година, какво те мъчи толко, сподели...и давай по-ведро. На хората не им се четат глупостите ти и спомените ти, а и мен ме дразниш с тях. А каква бодра тема съм пуснал...все към комплексите избиваш.
Хубаво, ако ти е дал някои 800$ за него, значи си бил прав...и готово. Дал ли ти е?

580$
Дата:   11-06-04 19:00

Аз и преди твърдях, че навън толкоз струва. Но цената за БГ беше $800. А да те дразня ми е кеф, радвам се, че успявам...

Дата:   11-06-04 19:50

А сега да не дразним повече не себе си...а админа. Бай.
Другият път ти биеш сервиз, но ако ще играеш, давай по-ведро, защото иначе не само аз се отегчавам и дразня.

Публикацията е редактирана (11-06-04 20:09)

Хе...
Дата:   11-06-04 21:54

Ти верно си скаран с логиката. Или страдаш от алитерация? Щом се дразниш от мойте писания, що да си променям стила? Така ми харесва. За шаха не знам - може и да различаваш офицер от пешка, ама с дедукцията си тотално зле...

А щом дразня много хора - и аз съм много доволен...

Публикацията е редактирана (11-06-04 22:35)

Дата:   12-06-04 15:16

Хъм, ли снимаш с DSLR, имаш маса обективи, поръчки и работа, манги. Арта не те влече, за да се косиш , че не снимаш. Изобщо ти би трябвало да цъфтиш от позитивизъм, и да го раздаваш щедро...а не да дразниш. Пък и да искаш да дразниш места бол, ама ти все заставаш зад някой я фантом, я терикат де си бута снимките. Това би трябвало да е необяснимо. Да не си некъв енергиен вампир? То сайта не цъфти от позитивизъм, че да го балансираш, според мен...пък и гледам не критикуваш градивно.

Дата:   12-06-04 15:41

Ми не ми остава достатъчно време да се излежавам, чешя, пърдя и уригвам... и затова съм заядлив.

Дата:   12-06-04 16:57

как пък не съм забелязал!

Дата:   14-06-04 15:19

Доре Гена, дай ми телефона на оня, пък ще се опитам да го издиря!
Или го пусни на мейла ми markishky@yahoo.com

Публикацията е редактирана (14-06-04 15:20)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна