Автор: Mobby_Dick
Дата: 11-06-04 16:57
Аман от комплекси, аз мислех, че най-много да започнеш да си мериш обективите и да стане весело, или някои да покаже кво прави Никон, а ти - ме разочароваш....по-бодро го давай.
Знанията на тема цветове, компресия, хроматична аберация, къси и дълги обективи всеки може да ги види не от халюцинациите ти, а от снимките в профилите - моите и твоите. За "хроматичната" аберация в цайсовите обективи закичени на малки дигиматрици, стана ясно какво е, някои /като Пинко/
се поучиха, и дадоха примери после от свое име, че не е хроматична, а ефект на матрицата на кофти апарати. /когато го говорех, кликата изпадаше в бурен смях а твоето невежество заливаше спота...че ми досмърдя, и напуснах/...но може да набутам темите, за да добият по-грамотните представа за твоите оптически познания. Там беше капитолирал с изявление от рода - "Аз не знам какви стъкла има вътре, ама съм снимал с широки обективи".Твоите примери показваха нещо, дето сам не знаеше какво е, поне се поучи от Пинко, и използваи знанията на другите по-късно от свое име. Биометари имам на кило, та се предполага, че знам какво е, а биогон също имам - тук за разлика от тебе обаче. В профила ми не съм слагал снимки засега от 50 мм. обективи среден формат, но от 37 мм.Мамия такива съм слагал :)) така, че явно знам какво е. Аз предпочитам не само да разказвам, а да показвам.
Преходника EF-M42 го пробвах, но не го купих, както писах преди 1/2 година - как помниш бе,а после разкарах и ЕОС-а, защото не ми върши работа (намират ми се апарати и оптика по-добри от него, без да се налага преходник).
Статиика за огледалото не съм чел, говоря за него ретроспективно, защото това инфо съм го чел в книги преди 20 години, като ученик още.
А за логиката - доста боклук ти набутаха и прибра, за някои хептем боклуци доста квича, че са те прецакали /да вадя ли примери?/, и твърдеше, че това всичко ти се премята в мазето. За Канон А1 , дето щеше да ми го продаваш сега ще ти кажа - добих инфо, че е доста поизтъркан и залъскан боклук, че да дам тези пари, при положение, че за тях се продава до арабина един доста по читав. Та не ми куца логиката.
|
|