Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цифровите фотоапарати станаха на 30 години
Автор: lexi   
Дата:   13-10-05 20:51

Цифровите фотоапарати станаха на 30 години

Цифровите фотоапарати, които всички познаваме и които настойчиво си проправят път към мобилните телефони, тази година стават на 30 години. Предшестваща създаването на компактдиска, Интернет и дори персоналния компютър, първата цифрова фотография е направена през 1975 година в лабораториите на Kodak в Рочестър, САЩ. С проекта през 1974 г. се захваща инженерът Стивън Сасън, като следващата година вече има готов прототип, тежащ близо 3.6 килограма, захранван с 16 АА батерии и записващ изображенията върху касета. Любопитно е, че сега компанията - пионер в цифровата технология, съвсем не се намира на първите места сред производителите на цифрови фотоапарати. През миналата година продажбите на технологичните устройства (74 милиона) в целия свят за първи път надминаха тези на традиционните фотоапарати.

http://mobilebulgaria.com/news/view.php?id=2520

Отговори на това съобщение
 Re: Цифровите фотоапарати станаха на 30 години
Автор: Mimic   
Дата:   13-10-05 20:54

Да де ... чАстито [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-10-05 20:55)

Автор: boni   
Дата:   13-10-05 20:54

Някъде четох ,че всъщност още през 50-те години с появата на видеото се правят опити в тази насока.

Автор: dexter_d   
Дата:   14-10-05 09:11

Ми, да! Първо са изобретили матрицата т.н., но не са можели да записват изображенията, затова са решили да ги предават на живо и така се е появила телевизията [ezik]

А това, че първата цифрова снимка е записана на касета не го знаех [smile] Явно съм остарял, щом си спомням времето, когато компютрите работеха с касетофони, а флопи-дисковото устройство беше новост [smilie2]

Автор: boni   
Дата:   14-10-05 09:17

Абе Декстер,телевизията се е появила бая преди матрицата някъде през 30-те,ама айде:)

Автор: dexter_d   
Дата:   14-10-05 09:21

Телевизионната камера не работи ли с нещо като матрица, ама айде...

Автор: berber   
Дата:   14-10-05 09:25

що си мислиш,че телевизията непременно започва с предавания живо,а?и за кво ти е тв камера когато излъчваш филм примерно?[smilie10]

Автор: gorbi   
Дата:   14-10-05 09:26

Правец - ите работеха с касетофони..... Бахти зора си беше...... [smilie5] [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   14-10-05 10:31

Телевизията започна с видикони и не знам кво си там .Може да се изсмуче от пръстите че е матрица ама не точно .Най малкото че матрицата е полупроводник а видикона е електроннолъчева тръба .
Но както и да е :) Аз пък съм пробвал лентов магнетофон да записва и свири с тел -и резултата е учудващ.
[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: niro   
Дата:   15-10-05 09:27

Все пак мисля, че 1-я фотоапарат за фотографски цели е Apple Q100.
А иначе за 'цифров фотоапарат' може да се говори още с възможността за регистриране на избити електрони от св. поток - фотони [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна