Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Варна - ремонт на Ricoh?
Автор: VITRA   
Дата:   10-10-05 12:08

Къде във Варна мога да дам фотоапарата си на ремонт.[smile] Подариха ми Ricoh XR-P, но се оказа, че не "превърта" лентата. Дадох го на едно място, но ми искат 40лв. само за отварянето. Може ли да ми кажете и други места, където мога да го дам на ремонт?[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Варна - ремонт на Ricoh?
Автор: Георги   
Дата:   10-10-05 12:15

на ул. 27-ми юли почти горе до булеварда имаше някакъв сервиз, ама не съм го ползвал. други незнам :(

иначе фобо може да има някой познат да го ремонтира.

Автор: юнга   
Дата:   10-10-05 12:20

Хмм.
Интересен въпрос.
Предполагам, че и аз за същото място ще говоря, но става дума за едно ателие за ремонт на фотоапарати в горния край ня "27 юли".
Бях там веднъж и попитах, колко струва почистване и смазване на един Зорки.
Отговориха ми, че само отварянето е 35лв.
Не съм чувал за друго място във Варна.

Дата:   10-10-05 12:51

За сравнение.

This winter, sadly, the rubberized cloth shutters began to crack - apparently the 50-year-old cloth didn't like the subzero Minnesota weather. Depressed, I sent the camera off to a repairman to have a new shutter installed. $25 and a month later, my Mir returned, and I was floored. In addition to replacing the shutter curtains and adjusting the shutter speeds, the technician had fully CLA'd the camera - the viewfinder was cleaned, the lens was disassembled and cleaned, the rangefinder adjusted and calibrated, and the film advance mechanism cleaned of it's ancient dried lubricants.

Пише го тук:

http://www.buggrit.com/zorki.html

Дата:   10-10-05 13:23

Аз точно на "27 юли" ходих[thankyou] Ау ама как не се сетих за фото Фобо[smile]

Дата:   10-10-05 13:43

Друг един вариант е да го пратиш на ремонт в друг град.
Ето адреси и телефони на майстори взети от форума:
Наско на Дондуков 18 в София.
тел. 0887 360051
Димитър Хаджимишев
тел. 248332
Цецо на Аксаков - София
02/248332

Автор: asahi   
Дата:   10-10-05 14:32

"Отварянето" не е само отвиване на болтчета, а и диагностика, профилактика и поемане на отговорността за ремонта. Иначе за какво да го "отваря" за без пари? Да ти каже какво му е?

Автор: DashRendar   
Дата:   10-10-05 14:51

A na 27 Juli taka shet te oderat 4e shet ti se zavie svyat:-)

Дата:   10-10-05 14:58

Изкривяваш нещата Асахи. Все пак никой не е искал подарена работа, тоест "без пари".
Още по-малко е ставало дума само за отвиване и завиване на болтчета.
Винаги има проблем със стари и евтини апарати, ремонтът да излезе по-скъп от самия апарат.
Но когато ремонта е като американския пример който давам, години след това имаш напълно годен и добър фотоапарат и си струва да дадеш пари.
Няма как в Америка да го правят за 25$, е предполагам не навсякъде, а тук да ти вдигат рамене и да ти казват, че не знаят крайната цена, защото само отварянето, което така подробно обясняваш било 35лв.
Още, в случая се знаеше какво му е.
Колкото за отговорността , ще премълча.
Та нали денят си личи по утрото?

Дата:   10-10-05 15:06

[smile] аз нямам намерение да не платя на човека идеята е, че той не успя да разбере какво му е и затова търся друго място. И аз не знам какво му е, защото машинката идва чак от Норвегия с неизвестен предишен собственик. У мен попадна съвсем случайно [shtrak]

Автор: misho   
Дата:   10-10-05 15:15

Обади се на 0887/370324 Борко. На мен ми е оправял 3 апарата и един обектив съм доволен. Във Варна е!

Автор: viggen   
Дата:   12-10-05 21:08

при всички проблеми с техниката които имах аз, обръщах се в сервиз на ул.27-юли включително на няколко фотоапарата (дори днес взех една сапуниерка цифрова на Самсунг, оправиха ми строшени капачето).
- чисто
- семпло
- културно
- точно и ясно

Аз съм доволенм друг вариант при Борко (доста положителни неща съм чувал за него)

Доста отризцателни емоции имам от сервиза, не си спомянм името, намира се до представителство на Тойота във Варна (до магазините на Мартинели) - определено слагам голям знак "-"

Дата:   13-10-05 08:21

благодаря на всички за съветите [thankyou] мислих...мислих и реших да си остана на "27-ми юли" ( на чисто, семпло, културно и т.н.)не за друго ами да не стане още по-голяма повреда [smile]

Автор: mystic   
Дата:   13-10-05 11:23

VITRA: може би си отишъл в най помиярския сервиз [smilie23]

търси : gorbi !!!!! той е човека дето ти требе [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна