Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 понеже много хора питат за ренгените по летищата....
Автор: hose   
Дата:   12-10-05 10:46

http://home.kc.rr.com/aaronphoto/xray.html

http://www.zonezero.com/magazine/dcorner/xrays/texto13.html

http://www.kodak.com/US/en/motion/support/technical/xrays_damage.jhtml

никъде не мога да намеря инфо обаче как действат защитните кутии - на практика би трябвало да имат олово в себе си - друго практически не ги спира ренгеновите лъчи
обаче новите машини имат функция да засилват лъчението ако то не преминава през нещо
и става като че ли безмислено
а в момента има навсякъде кутии на Кодак за флаш карти, които уж също предпазвали
кутията която взех от Зед много ми се иска да я пробвам, знам и как и къде във Физическия факултет може да стане, но нямам време да тичам до там

Отговори на това съобщение
 Re: понеже много хора питат за ренгените по летищата....
Автор: neuromancer   
Дата:   12-10-05 11:00

Аз съм минавал с филми до 400 АСА по 7-8 пъти през скенер без проблем, и не виждам за6то си усложнявате живота с това. Ако нося филм 1600 си го държа в джоба, 1 филм обикновено металния детектор не го заси4а, ако пък го засе4е от един път през скенера ни6то няма да му стане

пускал съм и с регистрирания багаж по погре6ка веднъж, един месец бях като на тръни, ама проблем няма6е
[beer]

Публикацията е редактирана (12-10-05 11:03)

Дата:   12-10-05 11:06

neuromancer -ДА ТЕ КАЗВАТ ЧЕ НОВИТЕ СКЕНЕРИ СА ОК
АМА НЕ ВСИЧКИ
грешка капс лок [smilie5]
на БГ границата винаги ме пускат без да минавам през скенер - разбрани са
но на другите всеки път ме карат - сугирно защото сме тъмни балкански субекти[smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   12-10-05 11:14

И както пи6е в един от линковете които си дал, какво 6те стане когато някой види на скенера непрозра4на кутия? Веднага става6 три пъти по-подозрителен.
Винаги е по-добре да помоли6 да ги проверят на ръка.

Автор: svetalcho   
Дата:   12-10-05 13:51

А бе хора всеки месец минавам през 10 рентгена...няма проблем, а ако толкова се притеснявате вземете ги в ръка покажете че са филми или карти...хората разбират...на ден по 10000 човека с фототехника минават през тях[beer]

Автор: Pehata   
Дата:   12-10-05 13:57

Всеки, който си е правил рентгенова снимка с верижка на врата знае, че лъчите се спират от метал. Въпросът е колко и дали е достатъчно, но все пак става дума за летища, където минават много хора - не могат да си позволят да пуснат твърди лъчи, дет не се спират от нищо. Нали ще изтрепят половината човечество.

Автор: zed   
Дата:   12-10-05 17:00

Ами, ако искаш ела да видиш кутията, която продавам.Тя е тежичка, и изглежда има нещо между стените.
Имам снимка в профила.

Дата:   12-10-05 19:31

Pehata - ще изтрепят само персонала - да те светна има термин - ДОЗА - въпроса не е само в силата на лъчението а и в поетата доза
да не говорим за вида лъчение и начина на облъчване

както и да е
аз пуснах всичко това само за хората които се интересуват[smilie5]
всеки е свободен да прави каквото поиска
пак повтарям и аз нямам до сега проблем, но не ми се ще и да рискувам
пък и тогава защо се трепят да правят такива кутии?!?!?!
нищо де - бъдете щастливи както казва един приятел[smile]

Автор: pejzagisto   
Дата:   12-10-05 19:38

"защо се трепят да правят такива кутии?" - за да ги продават, изглежда намират и доста клиенти. Спомням си как навремето в железарските магазини продаваха "вентилатори" за отдушници - само перка, без двигател, задвижва се от въдушното течение :)) Много хора си купиха...
Такива кутии - само ако производителят дава гаранция за пълно възстановяване на щетите в случай на пробив и ако си сигурен, че ще можеш да си я получиш.

Публикацията е редактирана (12-10-05 20:07)

първа  назад  1     всички  напред  последна