Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Da riskuvam li sus Sigma?
Автор: IvoYoo   
Дата:   09-06-04 12:21

Predstoi suvsem skoro da si vzema edin EOS 300D. Sega obmislqm s kakvo da go okomplektovam.
Purviq problem e dulgiq obektiv. V momenta nqmam pari za Canon 75-300 III IS Usm, no v purviq moment kogato subera 6te si go vzema. Zatova se 4udq kakvo da izbera za vremenno polzvane. kolebaq se mejdu tezi:
1. Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO
2. Sigma 70-300mm f/4-5.6 DL Macro Super Autofocus Lens for Canon EOS
3.Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III Autofocus (bez USM i IS)
4. Tamron Tamron 70-300mm F/4-5.6 LD 1:2 Auto Focus Macro Zoom Lens For Canon

Drugiq problem mi e svetkavicata. Dali edna Sigma EF-500 DG Super AF Flash for Canon EOS 6te mi svur6i rabota???
Za sega vajnoto e da raboti bez proslovutiq Error 99. Po-natatuk 6te kupuvam po-dobri ne6ta. Osven tova ne sum i mnogo naprednal i ne znam ima li smisul da kupq o6te ot sega vsi4ko nai- nai-..:)
Mnogo 6te sum vi blagodaren ako mi pomognete v izbora. sled mesec kato doide cqlata ma6inariq birata 6te e ot mene [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Da riskuvam li sus Sigma?
Автор: pardon   
Дата:   09-06-04 12:24

moi savet za svetkavizata: potarsi MEtz za Canon, po-evtini sa a sa super, ako ne i po-dobri!!! Vlez v stranizata na Metz i se orientirai, dobre e napravena!!

Автор: pinko   
Дата:   09-06-04 13:47

И аз бях поставен пред подобен избор наскоро, пак за 300Д.

Пробвах и Сигмата 70-300, и канонския 75-300 и в крайна сметка избрах канонския без усм и ис.

Сигмата 70-300 АРО (DL Macro Super, 300 лв е боклук) е доста по-остра от канонския обектив, освен това е и по-евтина(445 лева), обаче е ужасно бавна, фокусира около два до три пъти по-бавно от оригиналния канонски обектив.

За светкавицата - вземи Sigma EF-500 DG Super, тя е пълен аналог на 550ЕХ, в Щатите е около 200 долара, тук е 520 лева

Автор: TeoPetz   
Дата:   09-06-04 14:00

Tozi Tamron e 4udesen obektiv za parite si! Probval sam go i bqh iznenadan kato za obektiv ot takav klas. Vse pak pogledni nqkoi testove kadeto sa sravneni i 3-te obektiva...

Автор: PolarBear   
Дата:   09-06-04 14:11

И аз като pinko имах да реша същия проблем. Предпочетох Sigma-та, 70/300 APO macro super II, по финансови съображения, за цената си е напълно приемлива. Засега върши работа.

Автор: djidji   
Дата:   09-06-04 15:51

аз пък си взех Canon 90-300 USM, пак по финансови съображения. По-рядко срещан обектив, мисля че само в Европа го предлагат. Доволен съм главно от скоростта на фокусиране с 300D(за не-ring-type USM), като рязкост на обектива има какво да се желае, но на мен ми върши работа. ако искаш да видиш моя свиркай. (а да, мога и да ти продам такъв - нов, гаранция, от БГ представител, и т.н.)

Автор: IvoYoo   
Дата:   09-06-04 21:24

djidji za kolko go dava6?
az vse o6te nqmam na kakvo da go probvam[smile] , no nqmam protiv da mi go pokaje6.

Автор: le_corbeau   
Дата:   09-06-04 23:19

Доста време снимах с тази Сигма /70-300/ и не ми хареса. Много тегав зум. И на рязкост до 150-180 мм. можеш да разчиташ. Максимума, който успях да постигна без статив е 220 мм. при скорост 1/125 /и да стане фото, дето да се вижда читаво/. Блендата е отворена на МАХ. накрая си купих пак Сигма, но 28-200. По-добра е /според мен/. Обектив за походи. Лек, евтин и задоволителен. Снимките в профила ми са именно с този обектив. Знам за големите имена и модели, но и цените са също толкова високи....за любител - мерси !!![smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: djidji   
Дата:   10-06-04 09:40

цената на Canon България е 427 без ДДС. С моя не съм много склонен да се разделям, понеже нямам нито пари нито нужда за/от кой знае колко по-добър :-)

ето инфоhttp://www.seittipaja.fi/data/Pontification/b_Photography/db_Canon_90-300_mm/a_Canon_90-300_f4.5-5.6.html

Публикацията е редактирана (10-06-04 11:09)

първа  назад  1     всички  напред  последна