Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pitane za svetkavica
Автор: Safrid   
Дата:   09-10-05 16:10

Iskam da polucha niakoi i drug savet, poneze iskam da si vzema hybava svetkavica. Aparata mi e Panasonic FZ20. Kazete kakvo bihte preporuchali, kolko pari ste struva i kade moga da si kupia. Predvaritelno blagodaria na tezi koito ste otdeliat ot vremeto si za suvet.

Отговори на това съобщение
 Re: Pitane za svetkavica
Автор: vaskomil   
Дата:   09-10-05 16:19

Safrid, не знам кои са светкавиците, подходящи за FZ20, ама е много важно за какво ще я ползваш: дали за макро или за портрет или ще снимаш вечер движещи се обекти. Има няколко параметъра които трябва да следиш: 1.Има ли Manual режим или ще се ползва изцяло Auto, 2.Flash exposure compensation - е едно страхотно предимство да контролирираш силата на светкавицата, 3.Разбира се GN, 4. Second curtain sinchronisation i 4. Hi speed sinchronisation. Всички тези характеристики променят значително цената. За моя Canon 300D си взех SIGMA 500 DG super и съм много доволен.

Дата:   09-10-05 16:45

Със сигурност няма да я използвам за макро-фотографиял Най вече за портрет но и за снимки на открито Искам да е с подвижна глава и GN над 30 Освен това трябва да е съвместима със стандалта ISO 10330 (каквото и да значи това) и да е 24 volt

Автор: vaskomil   
Дата:   09-10-05 16:58

Единственото което можеш да направиш, а и трябва е да се разровиш из нета. Имаш доста изисквания свързани с точни цифри, кеото налага яко ровене. GN30 сигурно е в meters (и за това внимавай) а не във feets.

Дата:   10-10-05 00:22

Vse pak ste moze li niakoi da me nasochi kakvi marki da tursia. Priemam vsiakakvi suveti. A i magazincheta ot koito da si kupia??

Автор: ancho   
Дата:   10-10-05 09:11

Vaskomil,

Хубаво си израдил какво трябва да има светкавицата ама ако обясниш на нас незнаещите що е това
2.Flash exposure compensation, 4. Second curtain sinchronisation
Ако случайно мислиш ме се бъзикам - уверявам те не е така. Аз доста снимам със светкавица - предимно хора.
Може и на ICQ - 20188153

Автор: Стоев   
Дата:   10-10-05 12:15

Анчо,
виж този линк, доста има изписано за светкавици. Не е за Панасоник, но може да намериш някакво инфо.
http://photonotes.org/articles/eos-flash/

Автор: safrid   
Дата:   10-10-05 13:25

Много полезно линкче мерси [smilie24]
Абе аз искам да питам всички които снимат с Panasonic FZ20 нали не я карате само на вградената кажете какво сте си взели

Автор: ancho   
Дата:   10-10-05 15:49

Сафриде,
И аз съм с FZ-20.
Май изобщо не съм ползвал вградената.
Слаба работа.
А много снимам битова фотография със светкавица.
Купи си нещо хубаво.
Аз имам някаква китайска, която е доста добра, но винаги може и по-добро. Когато може де ...

Публикацията е редактирана (10-10-05 15:52)

Автор: 8250   
Дата:   10-10-05 19:29

Ами аз имам един METZ 40 MZ 2 за продаване. Ако се интересуваш - на e-mail

Автор: safrid   
Дата:   10-10-05 23:58

ами дай e-mail

първа  назад  1     всички  напред  последна