Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Bravo na Sigma!!!
Автор: pardon   
Дата:   09-06-04 11:13

Toku sto napravix njakolko test4eta na Sigma 70-200/2,8 EX APO HSM:
rezultatite ste gi pusna po-kasno, no
1 izklu4itelna rjazkost na obektiva,
2 mnogo dobra razdelitelna sposobnost (stava za Digi-kameri, matrizata na D100 sresta pri njakoi polojenija trudnosti!!!
3 Interesno, no na F100 e dosta po-barz otkolkoto na D100 (jasno 4e imat razli4ni moduli Multicam900 srestu multicam 1200), no razlikata e iznenadvasto zna4itelna, navejda me na misalta 4e moje da e prosto ot software na D100!!
4 Na 200mm ima mnogo malka chromati4na aberaziika, kojato moje da se prenebregne
5 AF-a na 200 mm v njakoi slu4ai e nesiguren, t.e. leko se pritesnjava, no i tova e za prenebregvane
6 spokoino moje da se meri sas sabratjata si ot po-golemite firmi!!!! (Baza za sravnenie: Nikkor 80-400 VR, Nikkor 70-200 AF-S G)

Отговори на това съобщение
 Re: Bravo na Sigma!!!
Автор: lucky   
Дата:   09-06-04 15:30

kato skorost e po dobar ot 80-400(estestveno-toi niama AF-S)
Kato riazkost da se meri sas 70-200 VR mnogo me samniava......dai testove.....

Дата:   09-06-04 16:24

lucky, za skorostta edinstveno moga da dam subektivna ozenka sprajmo moeto usestane, jasno e 4e e po-barz ot 80-400 VR, zna4itelno po-barz e i kato se sloji na F100 (sprjamo F80, D100, D70, za poslednija predpolagam, F80 ve4e njamam pod raka, no tai kato e ednakav s D100, makar 4e li4no se samnjavam stoto D100 napravo me razo4arova otnosno skorossta na fokusirane, no moje bi ne sam prav, subektivizam...)
Testove ste pusna kolkoto se moje po-skoro, trjabva da napravim edni popravki v edna straniza, za da moga da puskam po-golemi (originalni) failove.
Za rjazkostta, sam absoljutno iznenadan, izvadich edni test-chart-ove, na blenda 2,8 ne bjax vijdal takova nesto (kato izklju4im 50-kata1.8 , 35-zata/2 i 85-zata/1.8 Nikkor-i), pri tova na po4ti vsi4ki daljini!!! 200mm leko otstapva. Az li4no ne vijdam nikakva razlika ot 70-200 VR, dori smjatam, 4e e malko po sharp.
Otnostno Vinneting, i distorsion ne sam pravil nisto, no Vinneting ne zabeljazax, distosion mi e ljubopiten...
JPG na D100 e prosto za zabravjane!!!
Viva RAW (NEF) !!!

Дата:   09-06-04 16:37

P.s. ne spomenavam Micro-nikkor-ite, stoto tam e jasno!!!

Автор: borovinka   
Дата:   09-06-04 17:51

Мда, добър е обективът, даже Kodak Pro 14n го разпознава и си оптимизира матрицата за него. . .

Автор: le_corbeau   
Дата:   09-06-04 20:19

Страхотен обектив. ако не етайна, от къде го купи... а цената ??

Дата:   09-06-04 22:29

e-bay.de, 500 euro! super sastojanie!

Автор: holden   
Дата:   09-06-04 22:44

A bre sega vsichki shte si pomisljat kolko sum tup, ama neka da zapitam kolegite: Tezi testove njamat otnoshenie kum mount-a na obektiva, nali? Zashtoto njakoj spomena Kodak, a puk az izpolzvam Canon i misleh da si kupja tochno tozi obektiv.

Kojto razbira, da dade um i razum. Ха, то и на кирилица можело да се пише тук [smile].

Дата:   09-06-04 22:54

Ne, njamat otnoshenie, Sigma pravjat za Canon, Minolta i Nikon i Pentax, ina4e lupite sa sastite...[smilie24]

Дата:   09-06-04 23:05

а ако и аз искам да си купя ????[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   09-06-04 23:07

Che kazhi koga ti e rozhdenniat den, tukmo se chudih kakvo da ti vzema [smile] .

Автор: feon   
Дата:   09-06-04 23:09

pardon, da te pitam neshto stranichno: nali si iz nemsko, puk i si e-bay-ez - da ti e popadalo naskoro tyalo FM? Ce si tursya, a ot Bg e slozhna rabota. Pitam, zashtoto bashe pisal nyakude naskoro, che si prodaval nyakavi mehanichni nikoni...

Дата:   09-06-04 23:11

Не се ебавай с мен

Дата:   09-06-04 23:16

Аз само се шегувах бре le_corbeau. Ти пък какво се засегна [smile] ?

Дата:   09-06-04 23:26

Не се засягам. Всичко е ОК. !!! Не ми се дават 2010 лв. Ползвам 20 лв. отстъпка , защото Иван ми е приятел и ми даде обектива за няколко дни да си щракам /той е собственик на ПРОФО на Граф Игатиев и внася Сигма/, но въпреки това не пожела да ми го подари !!!! Доста скъпичък ми идва за да задоволявам любителските си недорасли фотографски изцепки с 2010 лв. .....[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   09-06-04 23:30

ако ми помогнеш за подобна покупка....

Дата:   09-06-04 23:35

чакай сега, нали за този обектив става реч:

Zoom Telephoto 70-200mm f/2.8 EX APO IF HSM Autofocus Lens for Canon EOS

На www.bhphotovideo.com го има за 800 зелени. Това прави около 1300 лв. по днешния курс. И аз нямам толкова пари, ама 2010 съвсем нямам хихихи.

Автор: boni   
Дата:   09-06-04 23:40

Az imam staria variant 70-210/2.8 APO. Chudia se dali da go prodavam...,moje i da go prodam za 350EUR,mnogo e dobyr obache i ne mi se prodava neshto...

Дата:   10-06-04 02:21

feon, v momenta imam edin EM za prodavane, toi oba4e ne se meri s FM, stoto ima malko nesta po nego i vapreki 4e e zdrav ne pozvoljava mnogo nesta...FM skoro ne mi e popadal, moga oba4e da pogledna dali njama nesto v e-bay...
tuk izpadat 4esto takiva, taka 4e ako mi kajete njakakva zena kojato smjatate za normalna moje i da stane nesto...
Zenite tuk varirat gore-dolu taka:
EM 50-100 leva, FE 100-200 leva, FE2 stiga do 700 leva, FM2 stiga do 700-1000 leva.
Edinstvenijat na4in e da se vzeme nesto razvaleno (e ne razmazano s tank) i da se popravi...
P.s. estestveno ima i izklju4enija i goljama doza kasmet..

първа  назад  1     всички  напред  последна